Slijedi novo poskupljenje struje!?

ljubuski.info

"Očigledno je da je cijena električne energije za TE Gacko nedovoljna za ozbiljnija investicijska ulaganja i očigledno postoji potreba za korekcijom cijena unutar RS. Elektroprivreda RS još uvijek nije zauzela jasan stav, ali će najvjerojatnije podnijeti zahtjev za povećanje cijena struje Regulatornoj komisiji za energetiku", rekao je izvršni direktor za tehničke poslove u ERS-u Maksim Skoko.

Ovom prilikom on je objasnio zbog čega je Elektroprivreda RS u nekoliko navrata kupovala struju u ovoj godini.

"Kada dođe do neplanskih, tzv. havarijskih, ispada termoelektrane, u situaciji smo kupovati električnu energiju. Neplanski ispad jedne termoelektrane predstavlja 30 posto energije manje u sustavu RS, tako da bi ispoštovali ugovore o opskrbi u obvezi smo u tom trenutku izvršiti nabavu električne energije i omogućiti opskrbu svakog potrošača u RS u svakom trenutku" - rekao je Skoko i dodao da će svaki put kada tehnološki uvjeti budu zahtijevali da se osigura stabilnost sustava, oni ponovno nabavljati električnu energiju.

Poskupljenje i u Federaciji

Prema neslužbenim informacijama, do rasta cijena električne energije bi moglo doći i u Federaciji.

Izrazito nepovoljni hidrološki uvjeti na hidrocentralama smanjili su količinu proizvedene električne energije, tako da su sve glasnije špekulacije kako bi i u Federaciji mogli tražiti povećanje cijena električne energije. Ipak, najavljene kiše bi mogle donekle popraviti trenutačno stanje.

Agencije

Glas naroda

Kakvi hidrološki uvjeti, triba zapošljavat i još povećat plaće već zaposlenima

Poskupljenje dolazi zbog izrazito nepovoljnih ugovora i oštetnih zahtjeva na račun tvrtke bivše smjenjene Uprave i visokih primanja novih bespotrebnih zapošljavanja sadašnje garniture nametnika.Odhebaus lopine!

Potrošači moraju financirat izuzetno dobro plaćene uhljebe. Koji god sam put došao u urede EP Ljubuški, svaki put su šefovi bili sakriveni iza novina.

jadni ti li smo...lani se nismo mogli obranit od kiše pa povećali cijene,,,a sad ako bude suša naje.... smo ko grčka. via germany jedina svijetla točka

Ne bježi nego izađi iz ljušture i bori se...

Slijedi novo poskupljenje struje!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari