Unatoč zabrani - nova zapošljavanja u EP HZHB i HT Mostar

ljubuski.info

Vlada FBiH na prvoj sjednici u travnju ove godine donijela je odluku o moratoriju na zapošljavanja u državnoj službi i javnim poduzećima, a krajem kolovoza i produžila moratorij do kraja 2015., no sama Vlada gotovo na svakoj sjednici prekrši ovu odluku zbog potrebe zapošljavanja stranačkih kadrova koji su izuzetak. Od donošenja ove odluke zaposleno je na desetine stranačkih osoba u javna poduzeća.

Na sjednicama Vlade Federacije donose se pojedinačne odluke o odobravanju zapošljavanja za pojedina javna poduzeća, a jučer je doneseno nekoliko njih.

Tako je Vlada odobrila Elektroprivredi HZHB i HT-u Mostar da zaposle nove ljude, iako je i sam federalni premijer Fadil Novalić prilikom zadnje rasprave sa sindikatima koja se ticala umanjenja plaća kazao kako imaju previše zaposlenih. Zanimljivo će biti ispratiti ove prijeme na radna mjesta ako se zna da u zgradama spomenutih poduzeća više nema slobodnih stolica za sjedenje.

Daleko od očiju javnosti

Nisu iznimka HT i EP, do sada je na svakoj sjednici doneseno po nekoliko sličnih odluka, a upućeni kažu kako nije ostalo niti jedno poduzeće u Federaciji da se u njega već nije uguralo po desetak novih kadrova.

Samo na jednoj sjednici Vlade u srpnju donesene su odluke da se omogući zapošljavanje na čak 100 raznih mjesta u poštama, telekomima, elektroprivredama i drugim javnim poduzećima.

Javnost je ogorčena ovakvim postupcima Vlade jer se nova zapošljavanja uglavnom "završavaju" daleko od očiju javnosti, a odluke o odobravanju novih zapošljavanja ne objavljuju se nakon sjednica Vlade.

Vanja Bjelica-Čabrilo [ Dnevni list ]

Glas naroda

A moraju zbrinut obitelji, rodbinu, zetove i tako to. Paraziti od parazita. Narod mršaviji paraziti deblji.

Parazite bi nečim trebalo tretirati. Ima li ikakav prašak za to?? Moralo bi bit, ja mislim...

Svakom još dajte Audi 6,nove tajnice,kartice i bonuse na isporučenu struju.Hebo majku odavde stvarno triba bižat jer neće ovo još dugo pa opet bum,bum i za vratove.

Unatoč zabrani - nova zapošljavanja u EP HZHB i HT Mostar
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari