HKUD Studenčica oduševila u Budaševu

ljubuski.info

Potkraj proteklog vikenda u Budaševu kod Siska bilo je posebno svečano, mještani sela i župe proslavili su Posvetu crkve blaženog Alojzija Stepinca u Budaševu.

Od srijede do petka slavljena je Trodnevnica, a u subotu, 19. rujna u 11 sati bila je svečana procesija i euharistijsko slavlje.

U organizaciji Mjesnog odbora i KUD-a Posavina poslijepodne i navečer održana je Večer folklora "Budaševsko Posvetilo" na kojem je nastupilo i HKUD Studenčica.
Program je započeo u 16 sati mimohodom svih sudionika kroz mjesto, a potom blagoslov u župnoj crkvi.

Nakon što su sudionike pozdravili predsjednik KUD-a Posavina Ivan Mužek, predsjednica Mjesnog odbora Ljiljanja Slunjski i predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić program su otvorili domaćini, članovi KUD-a Posavina i župnog zbora. Potom su na binu izišli, prvo bećari, a onda i folkloraši HKUD-a Studenčica. Tijekom nastupa nekoliko puta su doživjeli ovacije, i za pjesmu i za igru.

Nakon Studenčice nastupila su dva KUD-a iz slavonskog i moslavačkog dijela Sisačko-moslavačke županije, KUD "Javor" - Jazavica-Voćarica-Ruždanik i KUD "Moslavčanka" - Donja Gračanica, te KUD Repušnica iz istoimenog mjesta i KUD Sv. Juraj iz Ogulinskog Zagorja.

Studenčica je nastupila još jednom izvedbom Linđe što je na noge podiglo sve u dvorani.

Svi KUD-ovi dobili su prigodne zahvalnice koje je uručio predsjednik KUD-a Posavina, a predsjednica Mjesnog odbora zahvalila se sponzorima.

Poslije nastupa bila je večera za sve izvođače, te zabavni program uz živu glazbu. Boravak u Budaševu Studenčani su "završili" u mjesnom kafiću skupa s domaćinima i "Ogulincima" s kojima je dogovorena suradnja i skori susreti.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto