MUP ZHŽ: Sigurnosno stanje u Ljubuškom - zadovoljavajuće

ljubuski.info

Stanje sigurnosti na području općine Ljubuški je zadovoljavajuće. To je ocjena i zaključak Policijske uprave Ljubuški, što god to značilo.

Ako bi se stanje ocjenjivalo i vrednovalo ocjenama odlično, vrlo dobro, dobro, zadovoljavajuće i loše, onda se s trenutačnom ocjenom zadovoljavajuće ne može biti osobito zadovoljno. Jer to bi značilo da kao građani ne možemo reći da smo posebno sigurni dok spavamo, dok šetamo gradom, dok ispijamo kavu na javnome mjestu...

No, ako su podaci i opća ocjena stanja sigurnosti objektivni i točni, u što ne sumnjamo, treba odati priznanje policiji što ih prikazuje istinito i kakvi doista jesu, što ne uljepšava stvarnost jer to znači da se trudi i radi temeljito, što u konačnici treba polučiti bolje rezultate i opće stanje. Opću ocjenu sigurnosti policijski djelatnici izvode analizom i usporedbom stanja javnog reda i mira, sigurnosti cestovnog prometa i kriminala u prošloj i pretprošloj godini i ona je dostavljena Općinskome vijeću Ljubuškog.

Kada je riječ o kriminalu, gledano brojčano, dosta se smanjio. U 2014. godini bilo je ukupno 105 kaznenih djela, a u 2013. godini 139, što znači da ih je manje za 34. Po poznatom počinitelju lani ih je bilo 43, preklani 48, što je manje za 5, a po nepoznatom počinitelju lani 66, preklani 91 - manje 25. Što se tiče prometa, stanje se pogoršalo.

U 2013. godini bilo je ukupno 169 prometnih nezgoda, u 2014. godini 209, znači više za 40. Poginulih je više za dvoje - prošle godine poginulo je troje, pretprošle jedno.

U javnom redu i miru bilo je manje prekršaja: u 2013. godini 91, u 2014. godini 50, što je manje za 41. Najviše se radi o tučnjavama, no i njih je manje: prošle godine 26, pretprošle 43, manje ih je za 17. U 2013. godini osobito drskog ponašanja bilo je u 29 slučajeva, a u 2014. godini 14, manje za 15.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

Glas naroda

stanje je odlicno,pit kave u belami, a plata redovita,goje se trbusi,svi ce uskoro gace na tregere, kenji pod rep, policija

ja se ne osjećam sigurno čim iziđem na cestu,što od rupa što od policajaca i njihovih ležećih kolega

Opet sam se potpisao policija na terenu radi dobar posao ako ovi po uredima spletkare to će se saznati ja policiji dajem ocjenu 5

Sve sjajno i bajno, mi smo to zapisali, veliki rezultati, sjajna budućnost, hajmo na kavu. Koliko vas ima u MUP ZHŽ a da ste radili za udbu? Shvatite da ste nepotrebni u sustavu države. Neefikasni ogromni državni lezil[ * neprimjereno * ]vići.

Svaka čast u zadnje vrijeme policiji

Stanje sigurnosti u općini je super, ali kada se uzme u obzir koliko korupcije i nepotizma pojedinaca koji si sustavno uništili grad i općinu, rad policije je ispod nule

ove pozitivne kom pise policija,da se zna.

Viditi će uskoro kakvo je stanje u policiji i ko radi u njoj i u što je upetlhan vrh policije. Istina je da nikada u policiji nije bilo lošije i da su rezultati katastrofalni.

Pročitajte robcev u izjavu u u Sarajevu pa će te viditi ko je direktor granične policije i ko je u vrhu policije u Ljubuškom. Jeza da te uhvati u što je naša policija umijesana

Samo vi pricajte,sta tko govori ali kada imas muda naprevi neku [ * neprimjereno * ]riju po ljubuskome pa ces vidjeti kakve ce sankcije biti.u sadasnje vrjeme kada ti kazes da policija nista neradi.svaka cast na redu u ljubuskome u zadnje vrjeme otkada je novi nacelnik.

Ima li neki policajac u Ljubuškom sa završenom akademijom ili su to, zna se, za hdz-ovce?

ovaj načelnik ima sve najbolje predispozicije da bude najbolji- niko mu nije radija za udbu, zgodan,školovan,nije pristran,imenuje ljude po zasluzi neda da mu nevenko naredjuje nikad nije ništa kriminalno uradija itd.

MUP ZHŽ: Sigurnosno stanje u Ljubuškom - zadovoljavajuće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari