Zabrana objava "Gospinih poruka" iz Međugorja

ljubuski.info

Međugorski vidioci neće moći poslati tekst Gospine poruke, preveden na više jezika, gotovo odmah, u svaki kutak svijeta, zahvaljujući društvenoj mreži i bezbrojnim web stranicama, objavili su talijanski mediji navodeći kako je Kongregacija za nauk vjere, s naređenjem potpisanim od strane kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, zabranila župniku fra Marinku Sakoti i vidiocima koji tvrde da im se Gospa ukazuje već 34 godina, da objavljuju svjedočanstva ili šire poruke u župi Međugorje.

Portal QuovadisCroatia prenosi kako Kongregacija za nauk vjere, temeljem završnog izvješća koja je izradila tzv. "Ruini komisija" nije prepoznala ukazanja kao nadnaravna.

Kongregacija na čelu s kardinalom Müllerom sastat će se u idućih nekoliko tjedana kako bi službeno dala svoju procjenu, pri čemu se podrazumijeva da će završnu riječ imati papa Franjo, koji je sa svoje strane, već pokazao određeni skepticizam prema autentičnosti fenomena Međugorja.

"Može se dakle već sada predvidjeti kakva će biti konačna odluka Crkve. Jedini ustupak Međugorju jest da će biti prepoznat kao mjesto molitve, što ono, bez sumnje, i je onima koji u dobroj vjeri odlaze tamo primiti sakramente", navodi se u tekstu Gianlucae Barile.

Dodaje se i to kako će vjernicima će biti zabranjeno sudjelovanje u ukazanjima koja se organiziraju privatno kod šest vidjelica, te će biti zabranjeno objavljivati tekstove poruka koje dobivaju od Gospe, a župa sv. Jakova u Međugorju neće postati marijansko svetište navodi Barile.
"Biskupi neće smjeti ugostiti vidioce u svojim biskupijama zbog javnih okupljanja i svjedočanstava, kao što se znalo prije događati, te će ograničiti sudjelovanje svećenika samo na praćenje hodočasnika u Međugorju. Sami hodočasnici u Međugorju, međutim, ne bi trebali svojom prisutnošću pridonositi dojmu autentičnosti "ukazanja", a trebali bi i izbjegavati bilo kakav kontakt s "vidjelicama", koncentrirajući se samo na molitvu i primanje sakramenata", navodi se.

Glas naroda

...najviši krivci ovome cirkusu su fratri,zato što vode nemoralan život na ovim prostorima.

nek si ti moralan lajavče, ja mislim da si smeće samo tako,ta ti znaš ko je zašta kriv

Mogu biskupi "zabranjivat" ,mislit privatno,komisijski pa i sa papom što hoće.Njima hvala i slava ali oni nisu nepogrešivi niti u ovom slučaju dok traju ukazanja mogu donijeti konačni sud.Kraljica Mira naša majka je tu među nama,a svakom navolju što će i kako će se postavit prema tome.Vidiocima želim da pored svih dosadašnjih nedaća i nerazumjevanja,izdrže i ovo iskušenje koje im se našlo na putu.Sve će to doć na svoje u slavu i na hvalu našem Bogu Ocu jedinome!

Znači, i biskupi i papa mogu misliti,govoriti i vjerovati kako god hoće ali ako ne misle kao ti: "da je naša majka tu među nama"- nisu u pravu. Oni ko biva nisu nepogrešivi, a ti si nepogrešiv. Zeznut si ti neki igrač.

"Vidjelice",... sacuvaj me Boze budala i rata!

Blago onima koji povjerovase a nevidjese !!!!

U što???

Jadan je onaj koga drugi zavode sa svojom pričom a on sam ne rasuđiva na osnovu svog razmišljanja. Naravno, vjerovati u ono što vidim svojim očima, nego kako. Zamislite, vidjelica Vicka stoji ispred vas i kaže; Evo dolazi Gospa, ona ju kao vidi, a vi je ne vidite. Da li je to normalno? Ma, jeftin vic od Vicke.

Već duže vrijeme promatram ove dežurne napadače na Međugorje odnosno međugorska ukazanja.Nije mi jasno zašto vam smeta ukazanje ili nečije vjerovanje, a i vama je na volju vjerovati ili ne vjerovati, a ne morate druge uvjeravati o svom nevjerovanju.
Polako, ako ne vjerujete budite strpljivi isto kao i oni što vjeruju.

I Pape, a da ne govorim biskupi znaju ponekad raditi pogreške pa i kardinalne pogreške odnosno i nepravde, da li svojom voljom, ne znanjem ili pod nečijim pritiskom ili zbog raznih interesa u opće nije bitno, tako da, ponovo kažem treba biti strpljiv.

Kad bi Vi mogli navesti neke od tih kardinalnih pogrešaka papa i biskupa bio bih Vam zahvalan, a zaVas od mene evo jedan "poučan" video: https://youtu.be/dQ6SWJ_0Z7s

I još puno "poučnog" štiva: www.cbismo.com/files/file/ogledalo_pravde.pdf

O Toma moj, vidim da si mi dobro naoružan, ali još ti je žuto oko kljuna.!?

Trudim se biti "naoružan" sa dosta informacija, a trudim se i da te informacije, mišljenja, stavove i sl. "skužim" uz božiju pomoć na pravi način. A to da mi je žuto oko kljuna, tj. da sam žutokljunac ne smatram nečim lošim. Isus o djeci, odnosno žutokljuncima kaže: U taj čas učenici se primaknuše k Isusu i rekoše mu: ` Tko je dakle najveći u kraljevstvu *nebeskom? `
Matej 18,2 Pozvavši jedno dijete, on se postavi usred njih
Matej 18,3 i reče: ` Uistinu, ja vam to kažem, ako se vi ne promijenite i ne postanete kao djeca, ne, vi nećete ući u kraljevstvo nebesko.
Matej 18,4 Onaj, dakle, tko se učini malenim kao ovo dijete, eto najvećeg u kraljevstvu nebeskom.

Blago onima koji povjerovaše a ne vidješe.!

Blago onima koji znaju u što se mora vjerovati, a u što ne mora i u što se smije vjerovati a u što ne smije.

Slijepci su oni koji vjeruju a ne vide a glupi su oni kojima vidioci kažu da vide Gospu a oni ne mogu vidjeti. Na tisuće ne vidi a samo vidjelica Vicka u točno određeno vrijeme vidi kako aterira Gospa. Tko je tu [ * neprimjereno * ]? Zašto se zaglupljuju vjernici insceniranjem i manipulacijama male uigrane grupice ljudi oko Petra Ljubičića kojemu će, kao izabranom, Gospa reći neke tajne. To je nivo Afričkih šamana a ne Rimokatolička vjera u jedinoga Boga koji je jedino činio čudesa. Spustit će vas Papa na zemlju, što prije tim bolje, bit će manja šteta.

Pa samo jedan primjer, poneki bivši ili sadašnji biskupi u proteklim vremenima jugokomunističkog režima su znali donositi i provoditi odluke po naredbi ili zahtjevu npr. institucija udbe ili ondašnjeg SIV-saveznog izvršnog vijeća Jugoslavije, a ti potezi nebi se moglo reći da su ni po Božijoj ni po ljidskoj. Tako da ništa loše u tom žutokljuncu, samo još mlad i ništa više.

Šta reče Sumnjivi Toma na ovo?

Moguće, ali ajde koji je to konkretan primjer? Koji papa? Koji biskup? Koje odluke?

Pitam se smijemo li mi kao katolici vjerovati ovakvim Vickinim izjavama??? Tzv. „vidioci“ su tvrdili da tokom ekstaze, prilikom ukazanja Djevice Marije, ne vide i ne čuju ništa oko sebe. Fra Janko Bubalo je 1983. uradio intervju sa jednom od „vidjelica“, Vickom Ivanković, u kojem ona kaže:
„Vidimo Djevicu Mariju, ali ne vidimo i ne osjećamo ništa drugo…Čim počnemo da molimo, zid nestaje, sve nestaje.“
Jednu takvu ekstazu / viziju je 14.01.1985. godine snimio kanadski parapsiholog i tadašnji profesor na teološkom fakultetu u Montrealu, Louis Bélanger.
Navodnom ukazanju je prisustvovao i mladi Francuz Jean Louis Martin, koji je tokom višemjesečnog boravka u Međugorju počeo sumnjati u iskaze „vidioca“ i njihovih duhovnih vođa, lokalnih fratara, stoga je odlučio sam testirati vjerodostojnost „ukazanja“.
U jednom trenutku je učinio nagli pokret rukom prema očima Vicke Ivanković, kako bi provjerio da li djeca stvarno ne vide ništa oko sebe. Na zaprepaštenje prisutnih, Vicka je reagovala.
Petnaestak minuta kasnije u prostoriju se vraćaju Vicka i jedan od duhovnih vođa „vidioca“, fra Ivica Vego, pokušavajući uvjeriti profesora Bélanger-a da Vicka nije vidjela nikoga u prostoriji, već da je reagovala zato što joj se u jednom trenutku učinilo (baš kada je Jean Louis mahnuo rukom) da će mali Isus ispasti iz ruku Djevice Marije, te ga je ona, navodno, krenula uhvatiti.

Smijemo li vjerovati Vicki da je Gospa "odobrila" izgradnju hotela??? Evo samo jedan primjer. 1994. godine, obitelj (N.N.) porijeklom iz Hrvatske, namjeravala je podići Pastoralni centar u Međugorju (hotel od stotinjak kreveta sa kapelom i prihvatilištem za hodočasnike). S tim u vezi, obratili su se „vidjelici“ Vicki, kako bi upitala „Gospu“ kada je pravi trenutak za izgradnju. Nakon dva odlaganja, Vicka napokon prenosi dobre vijesti(02.12.1994.):
“Ja sam sinoć pitala Gospu za vas i ona kaže da možete polako početi sa gradnjom. Puno pozdrava i ja molim za vas. Vicka.”
(Izvor: Ogledalo Pravde – Biskupski ordinarijat u Mostaru o navodnim ukazanjima i porukama u Međugorju, str. 98.
Obitelj je zamolila jednu zajednicu iz Nizozemske za posudbu novca potrebnog za izgradnju hotela, nakon čega spomenuta zajednica šalje faks jednom od duhovnih vođa „vidioca“, Slavku Barbariću, sa pitanjem: “Je li Vicka u Marijino ime rekla obitelji N. N. – ’Sada možete polako početi sa gradnjom’”?
Prije nego je fra Slavko odgovorio na faks, javila se osobno “vidjelica” Vicka, jer je primjetila da zajednica oklijeva posuditi novac za izgradnju hotela. Pismo u izvornom obliku, uz sve gramatičke greške, glasi:
„Međugorje 19.03.1995.
Cjenjeni i poštovani prijatelji! Već jednom sam vam pisala preko mojih prijatelja N. N. i
njegove obitelji pa vam se ponovno javljam jer me možda niste dobro razumjeli, a ujedno sam na neki način i malo začuđena da preko Gospinih Majke Božje poruka tražite i nečije druge. Kada Gospa Majka Božja odobrava i naglašava početak radova na izgradnji objekta onda neznam čemu vaša sumlja i traženje nekakvi naknadni poruka i odobrenje od obični ljudi. Gospa Majka – Božja je preko mene dala odobrenje za izgradnju objekta pa ako vjerujete u Međugorje i ukaznja GospeMajke Božje neznam čemu sumlja. Ja vam od srca želim sretan početak gradnje i zajedničke suradnje.

...nigdje ljepse niti interesantnije nije negoli u Medjugorju :-)

Zabrana objava "Gospinih poruka" iz Međugorja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari