Zbog Barbarića i korupcije u Ljubuški nitko ne želi ulagati!

ljubuski.info

Godinama najavljivana Poslovna zona na Zvirićima za sada je mrtvo slovo na papiru, a izgleda će tako i ostati.

Kada mladić Mario Bajto, službenik u općini, javno izjavi kako je potreban samo jedan investitor na Poslovnoj zoni, posve je jasno kakav se profil osoba bavi razvojem gospodarstva i kakve su nam perspektive s gledišta struke. S druge strane u općini caruje korupcija, svi natječaji su namješteni ili nema uopće javnih nabavki, o čemu se otprije znalo, a potvrdila je revizija Ureda za revizije institucija F BiH.

Sve općinsko, što može biti izvor novca za kvalitetne investicije, podređeno je privatnom interesu i interesu Nevenka Barbarića i kompanije. Dokaz tome je rad ALBA-e u Ljubuškom i nekoliko Barbariću bliskih privatnih građevinskih poduzeća.

Iz razgovora s nekoliko osoba koje su željele ulagati novac u općini Ljubuški doznali smo kako ne žele ulagati sve dok Nevenko Barbarić ne ode s mjesta načelnika i dok se ne bude petljao u bilo kakav javni rad. Iskustvo s njim ne žele ponavljati, a ulaganja mogu provesti samo u uređenoj sredini, a općina Ljubuški takva nije.

Ista konstatacija nam je potvrđena i iz Agencije za privatizaciju ZHŽ, koja je nudila resurse za privatizaciju i ulaganja, ali na spomen općine Ljubuški i imena Nevenka Barbarića investitori su se okrenuli i otišli. Privatizacija je u zadnjih 20 godina u ZHŽ prolazila kroz pojedinačni interes po uzrečici "ima li mene tu". Stara poduzeća su potpuno devastirana i u građevinskom smislu. Javno je dobro kanalizirano u uski privatni interes, nauštrb općeg dobra, i negativne rezultate istoga sada živimo.

Ljubuški je najperspektivnija općina za razvoj u ZHŽ iz više razloga. Ali perspektive i resursi sami po sebi nisu dovoljni, već je potrebno stručno usmjeravanje razvoja općine, ne po pravilima lokalnih parazita koji kradu, već realnih gospodarskih pravila, koja trebaju donijeti nova zapošljavanja.

Glas naroda

bogat sta oni Bajto radi u opcini,nek se vrati u crtani film Simsoni,jadna opcina sa onakim sluzbenikom

Bola boljeg čovjeka u Ljubuškog nema od njega, šta si ti? Neki seljak koji nije zadovoljan sa sobom, ha?
Nemoj pljuvat po nekog koga ne znaš.

Dobar pokušaj, ali je ovo sve rekla kazala osim one nesposobne bajtine izjave.
Ustvari cijelog intervjua.
Ovo sve su samo priče u nizu, mene osobno zanima dokaz o bar jednoj priči počevši od famosa i švaba, franka i hotela, primorca-doma i fakulteta, podravke, violete, tvornice iz karlovca, bar neki dokaz ovim pričama.
Čudno nešto je, alii za nešto konkretno treba dokazat ove sve tvrdnje, do tada su ovo samo populistički članci.
Čudi me da je bajto još uvijk na svom "položaju" za onakav intervju je zaslužio bar javnu opomenu, od onog intervjua se netko morao ograditi.

predlažem da odeš u općinu i upitaš štaje T&D Company radio s općinom od 2004 godine i kolko je pra utržio Vukojević

da bi neko nešto uložio treba napravit planove rode i simulirat troškove rada i prihod tek se tad rode more nešto gradit

ali ti si oni Markotić iz Parka pa udrija po Bajti

Piše ti gori Agencija za privatizaciju raspitivaj se maločak rode

Stanje u općini je jako loše.. Stanje u državi je još gore.. Međutim, kad se sve uzme u obzir ne vidim niti jednog političara koji bi mogao nešto promjeniti na bolje.. Zaslugu za propast naše općine mogu preuzeti prvenstveno lučići pa onda načelinik Vice Majić dok je Barbarić stigao na već uništeno samo je posljedica nastupila za njegovo vrijeme a on je samo mala karika u nizu razloga za ovakvo stanje..

Barbaric svakako nista nije ni mogao napraviti kad je ovo sve vec bilo i unisteno..kakva drzava takvi i gradovi .

nije mogao nista napraviti,al brate trebao je zaustaviti unistenje a ne nastaviti s unistenjem.

pa ko uništi duvansku,vinariju,sta je sa nativom,di ode rodilište,hoteli- vrilo vitina,bigeste,itd,itd

Uništiše sve naočigled nas znači i mi smo u tome sudjelovali

Imali su ljudi priliku imati drugog načelnika, al vodeći se onom Bog, Hrvati i HDZ, opet su izabrali Barbarića tako da... Ne kažem da bi sa drugim bilo bolje, ali ništa nije koštalo probati možda krene nabolje, a možda ne. Al definitivno je vrijeme za promjene, bez članske iskaznice HDZ-a!

barbarić je od ljubuškog napravio Konjic ,

kako vam nije jasno da se oni nece smirit dok se ovaj "grad" ne bude zvao vitina a ljubuski njegovo selo

Vrijeme je da sova preuzme opcinu i da je usmjeri u pravom smjeru...

Stupanjem Nevenka Barbarića na dužnost načelnika općine Ljubuški 2004. g. u općinskoj blagajni zatekao je 1 500 000 KM neraspoređenih sredstava. Obnašanjem dužnosti u proteklom razdoblju od 11 godina ukupni dug Općine iznosi 25 000 000 KM. Napominjem kako je gosp. Barbarić istoremeno bio i predsjednik HDZ-a BiH u Ljubuškom, najjače političke stranke, tj. birao je sebi bliske kadrove i doveo općinu Ljubuški u sadašnje stanje. Pametnim sasvim dovoljno ... ostalima, nikakvi argumenti ne pomažu !!!

on je gori od tornada

za neka se zna polunormalnom bi trebalo biti sve jasno ili smo svi...

Još od kad su uveli naplatu parkinga po "gradu" ne mili mi se više dolaziti u taj "grad" tj centar sela i seljači...

Barbarić je najviše kriv za ovakvo stanje Najviše,,oni prije su bili male mačke za njega!!!

sama korupcija i netransparentnost!

Štaće ulagat,ode i ovo malo što je ostalo.Naivan je tko misli da će ikad biti bolje.Jedino kad "ZNA SE" koji budu visili po banderama moguće je da se ostali uplaše pa počmu pošteno raditi a ostalu bagru parazitsku rastrat kući.Tumor se jedino nožem i kemikalijama može odstraniti

baš je lipo parkira,metar od pješačkog

Parkira ali eto Čuvala da mu jednu zalipi

Daj Bajto ne brani sam sebe,jesi Simson i ostaces ,simson

najnaj bolji gradonačelnik u B I H i sire

i šire,,[ * neprimjereno * ].so.n si,, bolji su i Grizelj i Kraljević,Vidić i ostali.
g.lu,,ps.one gore!

Takvi ti se u kući rađali pa ti kuća ko općina cvala

I tako iz dana u dan lagano tonemo u sivilo čekajući jedno veliko ništa.Iz ništa u ništa i minus na minus.Pa b.a.n.d.o jedna l.o.p.o.v.s.k.a ako ne znate kako dalje maknite se i dajte da se politički prostor prozrači i donese neke druge ideje i ljude.

pa ćemo na izborima opet za HDZ

Mogo je dalje ostat i SKJ-u,slova su nebitna kad je sadržaj isti.

To je sudbina Hrvata šta se čudite Barbariću što je sj.ba ovaj prirodno lijep grad pa i Niko Kovač je upropastio ovakvu reprezentaciju to je jednostavno hrvatska sudbina

oni što naplaćuiu parking za malo vrimena će oni davat marku da se neko parkira u ljubuškom

Postali gori od policije.Ne možeš mrdnut od njih,stalno lijepe kazne ko ne plati parking.Predlažem jedino da nabave uniforme da bolje figuraju.

komunisti dodao sam komentar

Bolan u Vitini prestale radit zadnjefirme Zadrina kuhinja i Kockara

Zbog Barbarića i korupcije u Ljubuški nitko ne želi ulagati!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari