Izviđač i Vogošća jedini ozbiljnije mogu ugroziti banjolučki Borac

ljubuski.info

Samo deset dana pred start Premijer lige u RS-u BiH su izvukli natjecateljske brojeve elitnog bh. rukometnog natjecanja i konačno objavili sastav momčadi koje će je činiti.
U ligu se nakon godinu dana stanke, tijekom kojih je njihov status zbog poplava iz svibnja 2014. godine bio zamrznut, vraćaju dobojska Sloga i Maglaj pa će prvenstvo ponovno brojati šesnaest klubova.

Novi premijerligaši su ekipe cazinske Krajine i ilidžanskog Igmana, dok je Drina iz Zvornika kao prošlosezonski osvajač Prve lige RS (po treći puta zaredom) odustala od natjecanja u elitnom rangu. Iz sarajevske Bosne su slali signale da bi klub zbog financijskih problema mogao odustati od natjecanja, ali su ipak bili u ždrijebu te potvrdili da će sudjelovati, dok je mjesto u ligi pronašla i visočka Bosna koja prošle sezone nije uspjela izboriti ostanak.

Umjesto prošlosezonskog doigravanja za prvaka najbolje momčadi Premijer lige (što je bio ljubuški Izviđač) i SEHA ligaša, banjolučkog Borca, sljedeće sezone će se igrati Liga 4. Tako će ove natjecateljske godine momčadi imati motivaciju boriti se za prve tri pozicije kako bi nastavile nadmetanje za titulu prvaka, dok će se ostali boriti za status elitnog ligaša jer će Premijer ligu napustiti pet klubova, a u svrhu težnje k skraćenju natjecanja koje će tako sljedeće godine brojati četrnaest klubova.

Favoriti prvoga dijela natjecanja Premijer lige su momčadi koje su to bile i prošle sezone. Izviđač je s mladom momčadi tijekom prošlog prvenstva kontinuirano rastao i konačno stigao do vrha ljestvice i razigravanja s Borcem. Ta mlada momčad, ove sezone pojačana rekonvalescentima Antom Grbavcem i Ivanom Miličevićem, s godinu iskustva više će sigurno ponovno igrati jednu od značajnijih uloga. Lani je tijekom proljetnog dijela veliki uspon bilježila Vogošća koja se pojačala s nizom iskusnih igrača, ovoga ljeta uz očuvanje tog kadra u svoje redove dovela i bh. reprezentativca Alena Ovčinu, pa će sigurno biti jedan od kandidata za vrh. U borbu za vodeće pozicije će se sigurno uključiti i prošlosezonski finalist Kupa, zenički Čelik, te Derventa. Er.B.

Borac vladar zadnje tri godine

Otkad se igra zajednička Premijer liga naslov prvaka je osvajala sarajevska Bosna sedam puta (2003., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010. i 2011. godine), ljubuški Izviđač dva puta (2004. i 2005. godine), dobojska Sloga 2012. godine, a banjolučki Borac prethodne tri sezone.

Parovi 1. kola (11./12. rujna)

  • Prijedor - Vogošća
  • Konjuh - Krajina
  • Bosna (V) - Izviđač
  • Derventa - Maglaj
  • Sloboda - Zrinjski
  • Gračanica - Sloga
  • Gradačac - Bosna (S)
  • Igman - Čelik
Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari