Federalna vlada obećala kako mirovine više neće kasniti

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici u Mostaru usvojila je Odluku kojom je dala suglasnost na Sporazum o zajedničkoj suradnji na provođenju aktivnosti reforme i financijske konsolidacije sustava mirovinskog i invalidskog osiguranja, u tekstu koji je usuglašen tijekom pregovora vođenih 28. srpnja 2015. godine, s predstavnicima Saveza udruženja umirovljenika u Federaciji BiH te za potpisivanje Sporazuma ovlastila premijera FBiH Fadila Novalića.

Sporazumom je, uz ostalo, precizirano da se Vlada FBiH obvezuje da će prioritetno usmjeriti aktivnosti na saniranje tekućeg deficita Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, kako bi se mirovine mogle isplaćivati redovitije i u što kraćem roku, a Savez udruga umirovljenika u FBiH će podržati napore Vlade da mirovine budu isplaćivane u Sporazumom predviđenom vremenskom intervalu, o čemu će obavijestiti svoje članstvo.

Vlada se obvezuje i da će utvrditi prijedloge i, u najskorijem roku, Parlamentu FBiH uputiti set zakona u okviru reforme mirovinskog sustava (Zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji BiH, Zakon o organizaciji mirovinskog i invalidskog osiguranja i Zakon o doprinosima), priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Savez udruga umirovljenika podržava usvajanje ovih zakona i obvezuje se da će, od oba doma Parlamenta FBiH, tražiti njihovo usvajanje po hitnom postupku, navedeno je, uz ostalo, u tekstu Sporazuma.

Vlada će tekstove ovih zakona dostaviti Savezu udruženja umirovljenika na mišljenje prije uvrštavanja na dnevni red sjednice Vlade FBiH.

Također, Vlada je od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike zatražila informaciju o dosadašnjim aktivnostima Radne grupe za izradu teksta Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju i teksta Zakona o organizaciji mirovinskog i invalidskog osiguranja, stoji u priopćenju.

Glas naroda

vVETERANI 317 SBBR SA VRATA BOSNE kao i naše ćlanstvo pitaju gdje su ovih naši iz udruženja nekad bili vojni što se ne oglašavaju . Nije problem samo kašnjenje nego poravnanje svimaistih isplatni koeficijenti to nam je obećala dolazeća garnitura .

ajde bogati prvo se mora isplatiti onima koji su ih radom zaradili a ne u nekakvom ratu idi sadi cmilje

Molim cijenjeni portal da prenesete tekst naše Martine Mlinarević Sopta s Depo.ba unaprijed hvala

A daj Boze.

Federalna vlada obećala kako mirovine više neće kasniti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari