Sindikati traže sastanak i vraćanje novca, a Vlada ZHŽ šuti

ljubuski.info

Prije deset dana Sindikat osnovnih škola je zatražio održavanje sastanaka za reguliranje prava iz radnog odnosa nastavnika u osnovnom školstvu, priopćila je za medije predsjednica Vesna Ćorluka.

Vlada ZHŽ i ministrica Mikulić šute.

Kolektivni ugovor se ne poštuje, Vlada ne želi isplatiti regres, nastavnici koji su otišli u mirovinu nemaju uplaćene doprinose, a račun županije se ovršava za nešto više od 3.000.000 KM po pitanju umanjenja plaća, jubilarnih nagrada i ostaloga.

Vesna Ćorluka kaže kako nije isključeno da dođe do štrajka nastavnika, ako se Vlada ogluši na zahtjeve sindikata.

Primjedbu su uputili i na formiranje složenih razreda, nereguliranje izdvojenog prijevoza prvašića, zapošljavanje novih nastavnika, dok pojedinci nemaju ni dovoljnu normu za rad.

Protiv Vlade sindikati su podigli tužbu Ustavnom sudu F BiH za neisplatu više od 3.000.000 KM potraživanja. Očekuje se uskoro presuda suda.

Ministrica Mikulić je do sada slijegala ramenima i govorila kako novca nema. Međutim, trebala bi odgovoriti na pitanje kako da državno školstvo propada, a privatno cvjeta s milijunskim dobitima.

Glas naroda

Što Ti Vesna imaš reći. Bivša ministrica H. Lončar ukinula Pravilnik o upošljavanju prije 3 godine, a Ti nisi poduzela ništa da se donese novi.

Sindikati traže sastanak i vraćanje novca, a Vlada ZHŽ šuti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari