Na SFF prikazan film "Hercegovina"

ljubuski.info

Na Sarajevo Film Festivalu, u Cinema Cityju prikazan je i film "Hercegovina". Po scenariju dr. sc. Ive Čolaka, produkcijska kuća "Kadar" je prije nekoliko dana završila montažu filma "Hercegovina". Autori filma su Ivo Čolak i Zdenko Jurilj, producent je Tomislav Bubalo, snimatelj Antoni Ćorić, a montažer slike i zvuka Tomislav Topić. Film je u potpunosti financirala japanska agencija JICA.

U ovome je filmu Hercegovina predstavljena kroz male stvari, male ljude, rituale bliske svakome čovjeku, bez pompoznosti i veličanja bilo ljudi, bilo događaja. Glavna uloga je sama Hercegovina i svi njezini simboli. I ona i oni prikazani su kroz 4 faze: rođenje - odrastanje - zrelost - beskraj. Prizori iz filma uobičajeni su za hercegovačku svakodnevicu, oni su svugdje oko nas.

Film nema glazbu, nema naratore, nikakav tekst, nema nikakvih titlova i ostalih dodataka, ostavljene su samo izvorne slike i zvukovi Hercegovine.
"Može se film nekome svidjeti ili ne svidjeti, ali zasigurno nitko u svijetu mu ne može prigovoriti da nije originalan", ističu autori filma.

Glas naroda

Još da nema slike bio bi MRAK FILM. :)

Koliko vidim filmu bi najbolje pristajalo ime "Nijema Hercegovina".

Na SFF prikazan film "Hercegovina"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari