Filmovi domaćih autora na 16. Mediteran film festivalu

plakat

Uz onaj službeni dio, dokumentarnih filmova u konkurenciji, te bogat igrani i animirani sadržaj u off programu, Mediteran Film Festival, iz godine u godinu, stavlja i sve veći naglasak na rad domaćih autora. Tako će na 16. MFF-u bit predstavljeno pet filmskih ostvarenja iz domaće dokumentarne radionice.

Prvi dan Festivala, u srijedu 26. kolovoza bit će prikazan kameni esej o nesmislu ratovanja, kontrapunkt čovjeka i tvrđave, rata i mira, film 'Austro - Ugarske vojne utvrde u Mostaru', redatelja Ive Mikulića. Uslijedit će film redatelja Zdenka Jurilja, 'Da Capo', koji priča priču o skoro 150 godina dugoj glazbenoj povijesti Širokog Brijega u kojoj, unatoč bremenitim povijesnim razdobljima, glazba još uvijek odjekuje kao zvonka radost.

Dok će prva dva filma bit prikazana premijerno, 'Neukrotivi kardinal', redatelja Ivana i Mirele Cigić, nagrađivani je film o, hrvatskom blaženiku i velikom mučeniku crkve modernog doba, Alojziju Stepincu.

S programom domaćih autora nastavljamo u petak, 28. kolovoza, kad će bit prikazan film 'Hercegovina', redatelja Ive Čolaka i Zdenka Jurilja, koji iz jedne drugačije perspektive donosi prikaz ovog kraja kroz male stvari, male ljude, rituale bliske svakome čovjeku, bez pompoznosti i veličanja ljudi i događaja.

Posljednji u nizu domaćih filmova koji će bit predstavljen na 16. MFF-u jeste premijera filma 'Kućo moja', redatelja Zdenka Jurilja, koji dokumentira mučne scene u kojima se građani nađu kad zakaže sustav, kad se nemaju više kome obratiti i kad ih beskruplozna administracija izbacuje iz kuće ili stana.

Filmovi domaćih autora dio su off programa Mediteran Film Festvala, dok će u službenom programu biti prikazano 17 dokumentaraca u konkurenciji, po deset odnosno sedam filmova u kratkometražnoj i dugometražnoj selekciji. O najboljima će odlučivati šesteročalni stručni žiri dok će treću nagradu tradicionalno dodijelit publika.

Organizatori MFF-a

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari