Mostarci traže redovite autobusne linije za Kravicu

turisti

Mnogi turisti, pa i oni domaći, vole istražiti unutrašnjost zemlje ili posjetiti ona mjesta koja su ih od prije oduševila. Jedno od njih je i ljubuško izletište Kravica koje mami ljepotom prirode. Udaljeno je od Mostara oko 40-ak km.

Postoji interes, ali...

Za posjet Kravici postoji zainteresiranost turista, što su nam potvrdile i turističke agencije, ali, nažalost, još uvijek nema izravne autobusne linije.

Iz tvrtke JP Parkovi d.o.o Ljubuški koja je zadužena za upravljanje, uređenje i nadzor nad Kravicom ističu kako bi pozdravili uvođenje redovite autobusne linije Mostar - Kravica jer za tim uistinu postoji potreba u ljetnim mjesecima. Naime, velik broj turista na Kravicu dolazi u privatnom angažmanu, odnosno primorani su uzimati taksi u Mostaru kako bi došli do Kravice. Inače, ove godine je prema neslužbenim informacijama, do sada Kravicu posjetilo oko 60.000 turista. Sezona je počela 1. travnja. Iako postoji zanimanje građana i turista, interesa za sada u prijevozničkim kućama još uvijek nema.

I s mostarskog kolodvora su nam potvrdili kako redovito imaju upita, većinom stranih državljana za posjet Kravici, i to većinom u srcu sezone, u srpnju i kolovozu. Tako hercegovački turistički potencijali ostaju neiskorišteni između ostalog i zbog jako loše povezanosti.

Mnogobrojni turisti koji dolaze u vlastitoj režiji, izvan turističkih agencija i organiziranih tura, a takvih je sve više, ostaju zarobljeni u kaosu javnog prijevoza između Mostara i okolnih turističkih odredišta. Mnoga javna prijevoznička poduzeća Mostara u ljetnom razdoblju smanjuju broj autobusnih linija. Tako, neka od najatraktivnijih turističkih odredišta u Hercegovini, kao što je vodopad Kravica, nisu javnim transportom povezana s Mostarom, gradom koji je regionalno središte.

NAP

Glas naroda

da je ovu kravicu nasim susjedima NP bi bio a ne ovakone radi se na zastiti slapa

Dajte onda i zaradu od tih turista

Mnoge stvari treba složiti i napraviti lijepi mozaik.Kravica je nepoznata i ljubušacima a ne samo mostarcima,da ne govorim drugim posjetiocima i turistima u ovaj dio Hercegovine.Lopova ,đidija,[ * neprimjereno * ]ara...imamo previše na pozicijama koje pripadaju poštenim ljudima.Nemamo tradicije nigdje i ništa nismo ostavili mlađim naraštajima,a to isto smo nasljedili.Sada vidimo koliko je priroda fina i dobra i da ne zna opraštati i daje ti onoliko koliko si u nju uložio,koliko je voliš i koliko je njeguješ.

Ljubuški nije iskoritio bogastvo koje ima Kravica sa 2 hotela pratećim sadržajima uređenje plaže moglo bi se otvoriti dosta radnih mjesta koja kronično nedostaju Ljubuškom.

neke nedjelje bijah u Kravici,vruće, žeže, a jadni turisti u dugome redu za ulaznicu, mislim da bi se to moralo u špici sa više naplatnog osoblja riješiti.

vodopad kravica je uspjeh hdz politike da nema hdza ne bi bilo kravice

hdz pa sto ne rade na zastiti vodopada a ne samo pare jamit za 3 miseca otvorit radna mjesta

Da imamo bar malo vizije i kapitala, pa napraviti neko prepoznatiljivo odmaralište na kravici s drvenom šetnicom uz rjeku od kravice pa sve do Baginog mosta, Kravica bi bila svjetski poznata destinacija, nešto poput Plitvičkih jezera.. Da spomenem samo da je kompletan kraj južno od Kralovca pa do Korenice gospodarski razvijen upravo zbog Plitvičkih jezera.. Krajnje je vrijeme da se Kravica stavi u gospodarsku funkciju općine LJUBUŠKI I NJENIH ŽITELJA..

Slazem se, ovi sada je neviden cirkus, vidi se odmah da zu nisu strucnim ljudima dali ni prismrditi.

pitanje je dali naši političari prolaze Plitvicama jer cijelo područje živi 12 mjeseci od turizma a ne dva kao Kravica.A Kravica ima pet puta bolje predispozicije od Plitvica blizina Medjugorja,nema oštrih zima kao u lici da ne govorim o blizini ostalih gradova u hercegovini.Da se to sve poslozi moglo bi se otvoriti dosta radnih mjesta.

ogromni potencijal su slapovi ,,valjda ce nakon ove sezone doc sebi 4km ulaz a turista ima setnice treba napravi do male kravice gdje se nalazi kameni most neki tvrde da je i stariji od starog mosta ,,i most za pjesake i cijelu godinu naplata kao na krki

Meni sve to nekako bez veze.Naplacuje se ulaz, ok, i na plitvicama isto tako her je nacionalni park i iza te rampe nema auta, birtiJa Itd.Ljubusak sam ali tamo nikada ne idem her je sve zajedno jednostavno nakaradno.Lokali satidani od sedre koju se na smije vaditi, uzidano mlinsko kolo id mlinice, tresti nekakva muzika, stvarno, cega god se dohvate, sve uniste.

Mostarci traže redovite autobusne linije za Kravicu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari