Tko će govoriti na grobu Blaža Kraljevića?

ljubuski.info

Kako se bliži 9. kolovoz i obilježavanja godišnjice ubojstva Blaža Kraljevića, generala Armije BiH i zapovjednika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), čini se da je sve više nepoznanica kako će ona izgledati. Naime "koplja su se ukrstila" oko toga što organizatori svečanosti HSP, navodno, neće dopustiti da na grobu Kraljevića govore predstavnici HOS-a.

Kako se doznaje, već je odaslana poruka kako se neće dopustiti Viktoru Nikolejevu, predsjedniku Udruge bojnika HOS-a Sarajevo, da govori. Iz HOS-a su poslali govor koji bi trebao biti pročitan na grobu Blaža Kraljevića.

Naš generalu Blažu, Sveti krilniče Kraljeviće, ničim izazvani, usred Bespuća povijesne zbiljnosti, kroz usahla Manolićeva usta, evo vrhovnici nalogodavci konačno priznaše epski zločin.

Ali Vaše etničke ubojice, umjesto su u tamnici, danas u uglađenim odijelima, tajkunskih džepova, pred TV kamerama haraju ovom prelijepom nesretnom zemljom. U neskromnim blještavim limuzinama bestidno dočekuju skromnog Svetog Oca Franju. Ipak, za razliku od Vašeg vječnog rajskog blaženstva, svirepe ubojice, izdajice, kukavice trpe danonoćne grozomore. Više se boje mrtvog Blaža nego živih Parlamenta, Predsjedništva, EU, UN, MMF. Više se boje mrtvog HOS-a nego žive NATO armade.

Da Vas ne uDbiše, ne bi bilo ratnih užasa Posavine, Srednje Bosne, Starog mosta, Srebrenice. Da Vas ne uDbiše, vjerujemo ne bi bilo niti poratnih užasa Daytona, korupcije, privatizacije, gladi, egzodusa. Slobodne Bosne, Hercegovine, a bogami ni Hrvatske nama nema ni do Vrbasa, ni do Lukavice, a kamoli do Drine.

No 23 godine od kruševskog masakra, za povijest samo su tek 23 treptaja suznog oka. Kako ono preko Drine gusla SANU akademik Bečković: "Čeraćemo se mi još!" Uostalom, svjedoči akademik Matvejević, vojvoda Voja etnički je Croata. Kolo sreće se okreće. Nažalost, pokojni Blaž je prošle godine ponovno ubijen.

Nakon što izdaše dr. Antu Starčevića, te Dobroslava Paragu, oktroirani pseudopravaši prvaci, izbornim agitiranjem za stranku kruševačkih dželata, izdali su svete žrtve Blaža Kraljevića i osmočlane mu vjerne multietnične pratnje.

Dužnosnici za BH fotelje spremni, ovaj prašnjavi pomen-prostor dva desetljeća ne stigoše oplemeniti cvjetnim vrtom, klupom, nadstrešnicom, česmom, dovom, parkingom, prometnim ni državnim znakom. Valjda su marljivo čekali novo Gospino ukazanje ili finansijski IPA-fond. Kamoli su ishodovali spomenik ili aveniju u prijestolnici ove nepostojeće države.

Nepostojeće jer društvo bez prava, pravde, reda, rada, poretka, discipline, suverenosti, nije država. Prosvijećeni apsolutizam, umjesto lažna demokracija u tuđe ime a svoj račun, spas je nama guskama u magli. Braćo, možete uDbiti čovjeka, vojsku, stranku, narod, državu. Ne možete uDbiti nadu, ideju, razlog, smisao.

Živio HOS.

Inače, doznaje se kako je ovih dana u tijeku kompletiranje liste kandidata za predsjednika "Udruge Blaž Kraljević". Među njima su dr Samir Busovača, Ibran Mustafić, Dinko Kordić, profesorica Zlata Gafić, Sven Rustenpašić, Musadik Borogovac, Mato Matešin, profesor Adis Fejzić, Mladen Bošnjak, Marko Komšić i Ivica Pinjuh.

Avaz

Komentari

možda bi mogao držati govor onaj bivši Udbaš i komunjara Lavrić iz Ljubuškog što je '90 u ljeto dok je još bio u jugo armiji (vojnoj policiji) trebao pobiti sve HOS-ovce redom. nebi zgorega bilo onog tijaljčanina Kraljevića zovnuti pa da on kaže koju

Ne bi zgoreg bilo čuti sve ove gore navedene kao i one što su toliko godina držali govore.
Sve što "znaju" istinu i vjeruju u urotu, a ne podvalu Manolić i velikih hosovaca, tj. kosovaca

jos bi samo tribalo da tuta odrzi govor bando adzovska

Naslov teksta je "nigdje veze".Mjesto spomenika je nigdje veze sa vezom te stoga molim sve istinske branitelje i domoljube kojima nije do "drzanja govora" prodanih politicki potrosenih "duznosnika HSP-a" ,u okruzju laznih pukovnika da se cvijece i svijece upale na mjestu gdje je ubijen Blaz i pratnja,pored stare rusevne kuce iz zasjede-kod drveta murve.
Na laznom mjestu na laznoj spomen ploci ne pise tko je bio pok.Blaz i sto se desilo toga dana!
ZDS

Normalnu čovjeku se zgadi kad nakon ovoliko godina hrvatski tužitelji sudci političari suborci novinari i svi koji nešto mogu nisu rasvijetlili ovaj neviđeni zločin

Grob pokojnog Blaža Kraljevića ne smije služiti za bilo kakva stranačka i politička prepucavanja.. Možemo samo biti sretni i Bogu zahvalni što smo imali jednog ovakvog suborca, hrabrog čovjeka "ljudsku gromadu" koja je na ponos svim hrvatima a posebice na ponos svojoj obitelji..
R.I.P.

Treba poslati tužbu Banjalučkom paši on će to sve riješiti ovi koji su upucali Kraljevića kako mogu mirne duše spavati i od kupljeni državni poduzeća ubiraju velike kirije...ma zna se.....

na koga aludiraš

za neke je pokojni blaz i danas ziv jer im potpisuje zapovidna mista

Oni koji zadnjih godina potpisuju lažne zapovjedne u ime Blaža brzo će imati mogućnost objasniti motive zašto to rade.

Zabraniti držanje govora svim onim koji su osumlječeni za ubojstvo Generala Blaža kao što je Kobila i ostali..suradnici UDB-e koji se cijelo vrijeme kriju iza ove obljetnice stradanja Hrvatski vitezova!

...jel to onaj brko s prepoznatljivom koznom tasnicom

Svih ovi prošlih godina pomno su slušani i registrirani govori raznih govornika koji su svojim lažima uporno opstruirali istragu o tragićnoj smrti Blaža i pratnje.Neki su čak i snimali filimove u kojima su plasirali svoje laži.Gospodo draga svemu ovome došao je kraj istrega je na samom kraju i mogu vam samo reć gorit će Hercegovina kad istina ugleda svjetlo dana.Nedavna izjava Josipa Manolića je samo dokaz da se došlo kraju i da se nekom stalo na žulj.U saznanju istine uvelike je pomogao sada već bivši ravnatelj SIPE svojim radom.Mnogi će se neugodno iznenadit rezultatima.Hrvatski vitezovi nek vam je laka ova Hercegovačka gruda za koju ste život dali. BOG I HRVATI ZA DOM SPREMNI suborci i KRILNIČE

Manollić+ Paraga+kobila=kos (udba)
Ti spominješ manolića jer je on osnovao i organizirao hos ili?

Sta pisete gluposti oko M.bosnjaka ,kakva udba sta li on ima s ubojstvom Krakjevica,reci javno tko si i javno iznesi cinjenice ako vec pises,kako pises

Ja se isto slazem za Bosnjaka-kobilu..taj sigurno ima debelo veze stim stravicnim dogadjajima,posredno ili neposredno,neznam..samo sto svojim govorima i knjigama o pok.Blazu pravi sebe ozaloscenim kako nebi bio sumnjiv..a i mozda si tako hladi uzarenu savijest!!

Jadan je onaj tko je sudjelovao u tome zločinu siguran sam da pojedini čitaju komentare u strahu hoće li ih itko prozvati jadan je njihov život-

Jadni su i oni koji su bili obaviješteni da će Blaž biti ubijen pa se makli iz HOS-a

Hm, intrigantna činjenica da su tri političke žrtve atentata - Ante Paradžik, Ludvig Pavlović i Blaž Kraljević bili iz Ljubuškoga? Njima trebamo još pridodati Miru Barešića iz Šibenika.

Ljubuški nije zaslužio da se njegove legende pobiju od strane Hrvata

SLAŽEM SE S KOMENTAORM U UBOJSTVU TROJICE lJUBUŠAKA,e sad,koliko je nas otišlo na grob,obljetnicu,misu ili sl.za poginule Ljubušake,mi samo [ * neprimjereno * ].e.mo

Interesantno među kandidatima za predsjednika udruge našao se i jedan djelatnik službe državne sigurnosti republike Srbije.Pozivam obitelj i istinske suborce da reagiraju i zaštite lik i djelo pokojnog Krilnika.

za sve istinske hosovce da li su i kad i kome podnesene kaznene prijave protiv (nepoznatih pocinitelja) ubojica pokojnih hosovaca od strane predstavnika hosa ili hspa ako jesu te ljude i institucije treba kazniti drzava ili neko na zemlji

Nema ko drugi nego Baja Sopta. Jerbo je on sam oslobodio napaćeni hrvatski puk a usput je oslobađa i veleprodaje.

Za nekoliko godina sigurno će se znat naručitelj,izvršitelj i motivi ovog zločina.Jedno je sigurno on je tu blizu nas ako se otvori arhiv u Zagrebu znat ćemo cjelu misteriju ovog zločina.Hercegovina mora znati istinu a ove zločince treba pohapsiti.Šta radi SIPA po ovom događaju....?.........???

jesi ti naivan da sipa istrazuje tko je pobio hosovce a sefovi srbi kad to nece nasi tuzitelji da rade znaci da udba jos vlada hercegovinom

Kratko rečeno Ljubušake ubili Ljubušaci to ti je prava istina moj prijatelju danas ti drže govore o moralu ,Hrvatstvu koda mi ne znamo gdje su oni bili 1989,-1995.

Tko će govoriti na grobu Blaža Kraljevića?

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto