Sloga s nestrpljenjem čeka početak borbe za elitu

ljubuski.info

Sloga iz Ljubuškog s velikim ambicijama očekuje početak nove sezone u Prvoj ligi FBiH gdje se Slogaši ne namjeravaju zadržati jer cilj kluba je ulazak u društvo najboljih - Premier ligu BiH.

Među onima koji će se boriti za ostvarenje tog cilja su i dva Vasilja - Franjo i Stanislav.

Franjo Vasilj (66) u klubu obavlja funkciju povjerenika za sigurnost. Cijeli svoj život posvetio je nogometu. U svojoj bogatoj igračkoj karijeri igrao je za Željezničar, Jedinstvo iz Bihaća, Bratstvo iz Krupe i Pofalićki, a svojevremeno je bio član i omladinske reprezentacije BiH. Uslijed ratnih okolnosti morao je napustiti svoje rodno Sarajevo preselivši se u Hercegovinu što je uvelike utjecalo na njegov životni put.

"U konvoju od 7 tisuća ljudi, među kojima je bio veliki broj djece, bježeći od ratnih opasnosti iz Sarajeva, "zaglavili" smo tri dana na Ilidži. Uslijed strahota koje su nam se događale, rekao sam sebi da ću, ako ostanem živ, ostatak svog života posvetiti djeci", prisjeća se Franjo.

Tako je i bilo. Već više od 25 godina radi s djecom. Počeo je 1994. u Redarstveniku iz Mostara gdje je proveo pet godina trenirajući djeci. Onda je uslijedio period u Ljubuškom. Kasnije je tri godine je bio trener u Međugorju, mjestu svojih predaka. Od 2002. godine do danas bez prestanka trenira ljubušku djecu. Prvo u bivšem Ljubuškom, zatim u Bigesteu, a onda i u Slogi gdje je i danas.

Uz njega, još jedan Vasilj sa Slogom ide prema Premier ligi BiH. Stanislav Vasilj (30) je iskusni napadač koji je u karijeri igrao za nekoliko klubova u BiH, Hrvatskoj i Austriji. Prve nogometne korake kao limač napravio je u Redarstveniku gdje ga je trenirao upravo prezimenjak Franjo. Kasnije je stasao kao nogometaš u rodnom Međugorju. Prvi profesionalni ugovor imao je s Posušjem, a nakon toga promijenio je nekoliko klubova - od Zrinjskog, Salzburga, Brotnja u kojem je bio prvi strijelac, Neretvanca iz Opuzena do Sloge s kojom namjerava zaigrati u najjačem rangu bh. natjecanja.

"Sloga je dobro organizirana ekipa koja ima "glavu i rep" i kojoj je cilj ulazak u Premier ligu BiH. Spremni smo za izazov koji je pred nama tako da s nestrpljenjem čekamo da krene natjecanje i utakmicu prvog kola protiv Branitelja", kazao je mlađi Vasilj.

Ranih devedesetih životne okolnosti spojile su Franju i Stanislava u mostarskom Redarstveniku. Danas, nakon više od dvadeset godina, dva Vasilja sa Slogom zajedno koračaju k Premier ligi BiH.

Odlični uvjeti za rad djece

Uspoređujući uvjete za treniranje danas i prije nekoliko godina, Franjo Vasilj tvrdi da Ljubuški sad, za razliku od prije, ima idealne uvjete za igrački razvoj i napredak djece. Nada se da će seniorski tim uspjeti ući u Premijer ligu BiH.
"Prva liga je dosta kvalitetno natjecanje gdje je 6 - 7 jakih klubova koji će Slogi konkurirati za prvo mjesto. No, imamo kvalitetu za ostvarenje cilja, a to je prvo mjesto", zaključio je Franjo.

Dnevni list

Glas naroda

Profa je legenda!!

Je li profa ovi brko ili ovi u zutom jednako su spremni

Sloga s nestrpljenjem čeka početak borbe za elitu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari