U Izviđaču uvjereni kako i ove sezone mogu do samoga vrha

ljubuski.info

Rukometaši Izviđača su još prije deset dana krenuli s pripremama za nadolazeću sezonu.

Gotovo kompletna momčad iz prošle sezone je ostala na okupu. Nedostaju samo Ante Boras i Tomislav Bošnjak koji su prestali aktivno igrati. Prinove su Matej Marković (1997. godište) iz Čapljine i Luka Lovrić (2000.) iz Žepča, a klubu je priključeno nekoliko igrača 1998. godišta. No, zasigurno najveće pojačanje su oporavljenici od ozljeda, Ivan Miličević i Ante Grbavac, dvojica nekadašnjih juniorskih reprezentativaca BiH i Hrvatske, koji su i među najiskusnijim igračima kluba.

I Miličević i Grbavac se osjećaju dobro nakon oporavka te se uz treninge pokušavaju vratiti u prijašnju formu.
"Povratak je, za sada, dosta uspješan. Bilo je novih manjih ozljeda jer kod ovakve ozljede uvijek su moguće sitne smetnje, ali za sada se osjećam dobro i nakon završetka priprema mislim da ću biti u punom naponu i spremi. Na meni je da se u potpunosti vratim i dam do znanja da se može na mene računati i kao takav spreman sam na sve zadatke. U ovoj mladoj ekipi kao iskusniji član mislim da bih mogao dobro doprinijeti, samo da ne bude dodatnih ozljeda", kazao je Ivan Miličević.

Optimist pred novu sezonu je i Ante Grbavac.
"Vratio sam se nakon jako teške ozljede koljena i mogu reći da sam do sada jako zadovoljan. Što se tiče posljedica - nemam ih. Pripreme su nam počele prije nekih desetak dana i traju još mjesec pa se nadam da ću se kroz taj period uspjeti dovoljno pripremiti da pomognem ekipi koja je jako mlada. Sve su to momci od 17 do 23 godine, ali ipak znamo da možemo parirati jačim i iskusnijim ekipama jer ne igraju godine već naše znanje i srce koje pokažemo na terenu. Dati ću sve od sebe da pomognem ekipi i da budemo u vrhu lige. A kad bude trebalo, spreman sam odlučiti neke važne trenutke u teškim utakmicama", rekao je Grbavac.

Cilj im je biti barem među prve tri momčadi lige, a kao najveće konkurente i najopasnije protivnike vide Borac, Vogošću i Čelik.
"Iako smo mlada momčad, ali puna želje i borbenosti, možemo ponovno do samog vrha što svi skupa i priželjkujemo. Mislim da će sve ovisiti o nama i ako damo sve što znamo rezultat neće izostati. Kao najvećeg konkurenta vidim Vogošću koja će s dosta pojačanja sigurno biti jako neugodan protivnik", izrazio je očekivanja Ivan Miličević.

Biti među tri najbolja

Skauti su prošle sezone iznenadili rukometnu javnost, sad se od njih očekuje da ostvare rezultatski kontinuitet.
"Nastojat ćemo biti među tri ekipe u ligi, a naravno ne predajemo se i napadat ćemo prvo mjesto kao i prošle sezone. Uz Vogošću koja je dovela nekoliko jako dobrih igrača, kao glavne konkurente vidim Borac i Čelik", poručio je Ante Grbavac.

Povratiti formu

Nakon duge stanke osnovi prioritet dvojici rukometaša je povratak stare forme.
"Što se tiče budućnosti, razmišljam samo da se vratim u punu formu koju sam imao prije operacije, a transfer će se dogoditi kad za to dođe pravo vrijeme jer svaki igrač teži k boljem europskom klubu i jačoj ligi", izjavio je Grbavac.

"Za dalje očekujem da vratim samopouzdanje i igru kakva je bila prije ozljede, a sve drugo s tim dolazi", zaključio je Miličević.

Izviđač na Dobojskom turniru

Izviđač će igrati na 47. međunarodnom TV turniru šampiona "Doboj 2015." umjesto rumunjske Odorhee koja je otkazala sudjelovanje na natjecanju zakazanom za period od 18. do 22. kolovoza. U skupini A će osim Izviđača igrati još slovački Tatran (Prešov) turska Antalyaspor (Antalya) i Sloga (Doboj). Skupinu B čine: slovenačko Gorenje (Velenje), srpska Vojvodina (Novi Sad), reprezentacija Saudijske Arabije i Borac (Banja Luka).

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari