Zastupnici u Skupštini ZHŽ imaju plaću po 2.500 KM, a ništa ne rade

ljubuski.info

Unatoč upozorenju Centra civilnih inicijativa, koji redovito obavlja monitoring rada svih razina vlasti u BiH, te državnih institucija, na mali broj održanih sjednica Skupštine ZHŽ-a tijekom prošlog mandata, situacija se ne popravlja.

Krajem prošle godine izabran je novi saziv Skupštine ZHŽ-a, ali je vodstvo ostalo isto. Konstituirajuća sjednica održana je 21. studenoga 2014., a pored nje ih je, dosad, održano još svega osam. Za održavanje devet sjednica predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić je u ovom mandatu dobio čak 22 671 konvertibilnu marku.

Naime, već je ranije objavljen podatak, kako plaća predsjednika Skupštine ZHŽ-a iznosi 2519,00 KM. Ako je kroz devet mjeseci održano devet sjednica, nije teško izračunati iznos Mišetićeve dnevnice. Međutim, nije Mišetić jedini koji po sjednici dobije više od 2000 KM. Naime, svaki zastupnik koji je profesionalizirao mandat mjesečno (održala se sjednica ili ne) dobije plaću u visini od 1500 do 2300 KM.

Prema podatcima iz Proračuna za 2014. rad Skupštine ZHŽ-a godišnje proračunske korisnike u ZHŽ-u košta više od 990 000 KM, od čega na plaće i naknade otpada više od 500 000 KM. Govoreći o radu Skupštine ZHŽ-a, Behrem Stojanov je prilikom prezentiranja monitoringa za razdoblje 2010.-2014. istaknula kako je Skupština završila svoj mandat bez završenog postupka konstituiranja i obilježila ga četverogodišnjim kršenjem poslovnika i u ovom segmentu.

“Prvu godinu mandata Skupština je radila bez programa rada, bez jasno utvrđenih ciljeva, dok je u preostale tri godine realizirala samo 24 programska zakona, a i u te 3 godine je usvajan kršenjem rokova utvrđenih poslovnikom o radu Skupštine” – kazala je Behrem Stojanov.

U izvješću CCI-a koje je nedavno predstavljeno u Širokom Brijegu, a koje se odnosi na rad Skupštine ZHŽ-a u prvim mjesecima 2015., se navodi da je ovo tijelo vlasti nastavila lošu praksu prethodnog mandata tako što program rada nije usvojen u poslovnikom određenom roku, a prekršen je i zakon o proračunima Federacije BiH. Za razliku od Skupštine ZHŽ-a, Vlada ZHŽ-a je, izgleda, u ovom mandatu ozbiljnije pristupila poslu, te je tako od početka veljače (kada je konstituirana) dosada održala čak 18 sjednica.

M. Gavran [dnevno.ba]

Glas naroda

Kako bi se smanjio broj uhljeba u Skupštini ŽZH, predlažem da se broj zastupnika smanji na četiri (4) - iz svake općine po jedan. Manje će lupetati, manje će love trošiti, bit će ih lakše pratiti.

ta ti je pametna i još neka zastupnici budu načelnici eto napretka

...nu bogareti....bil ti radio da primas 2500 km

Narode dokle ćeš trpit parazite??
glupi narode i omladino!

kađeš doklen pa dok je narod [ * neprimjereno * ] dok o njihovoj sudbini odlučuje ova grupa poslušnika koji su dobili posao preko stranke a ostaliim slažu priču ma isti vrag tko god pobjedio.

evo posla za predsjednika mladeži.
Ovdje se uključite, ako možete!!!!!!!!!!!!

Zastupnici u Skupštini ZHŽ imaju plaću po 2.500 KM, a ništa ne rade.
Rade oni rade......
HAppppp......aaayyuuuuu.

Zastupnici u Skupštini ZHŽ imaju plaću po 2.500 KM, a ništa ne rade
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari