Osnovano Vijeće mladih ZHŽ-a, bez Ljubuškog

ljubuski.info

U Grudama u hotelu "Otok" održana je osnivačka Skupština Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke.

Vijeće mladih Županije Zapadnohercegovačke formirala su tri lokalna Vijeća mladih, općina Grude i Posušje, te grada Širokog Brijega. Nažalost u Ljubuškom još ne postoji takva organizacija.

Osnivačku Skupštinu podržao je predsjednik Vlade ŽZH, gospodin Zdenko Ćosić, koji je uputio pismenu ispriku, te izrazio nadu u dobru suradnju između Vlade ŽZH i Vijeća mladih ŽZH. Skupštini je nazočila i Ministrica obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽZH, gospođa Ružica Mikulić, koja je podržala formiranje ove organizacije i istaknula poznatu izreku "Na mladima svijet ostaje!".

U ime domaćina, općine Grude, obratio se službenik za mlade općine Grude gospodin Srećko Mikulić, koji je poželio sreću i uspjeh u radu Vijeću mladih ŽZH. Skupštinu su podržali i predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT BIH, predsjednik Organizacije policajaca IPA ŽZH, gospodin Zoran Smital sa suradnicima, službenik za mlade općine Tomislavgrad gospodin Luka Krstanović, te predstavnici medija i drugi suradnici i prijatelji.

Za predsjednika Skupštine Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabran je Martin Kondža (Grude), a za njegovog zamjenika David Naletilić (Široki Brijeg).

Za tajnicu Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabrana je Josipa Zorić (Grude), dok je dopredsjednik Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabran Josip Zelenika (Široki Brijeg). Za predsjednika Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabran je Mate Lončar (Posušje).

U svom govoru, novoizabrani predsjednik rekao je:
"Mladi Zapadne Hercegovine zaslužuju više, oni trebaju i moraju imati iste mogućnosti i informacije kao i ostali u Bosni i Hercegovini".

Pozvao je sve na suradnju od predstavnika vlasti na svim nivoima do različitih institucija, te da Vijeće mladih Županije Zapadnohercegovačke prihvate kao suradnika, kao partnera, te da u njima vide mlade ljude koji žele dobro svojoj općini, svojoj županiji, svome kraju i svome narodu.
"Udružili smo snage, radit ćemo onoliko koliko možemo, radit ćemo u skladu s našim mogućnostima i siguran sam da naš trud neće biti uzaludan."

Program su, pjesmom, uveličale najmlađe članice Kulturno-sportskog društva Rakitno, koje su pjevale i Svetom Ocu za vrijeme posjete Bosni i Hercegovini u Sarajevu.

Danijel Ivanković [ dnevno.ba ]

Glas naroda

Evo ga bogumi "Titovim stazama".
Čuli vijeće mladih, koja omladina "DRUGOVI" pa jedina šansa koju joj dajete je program Načelnika i Ljubuškog HDZea "2000 radnih mjesta u Bundesrepublik Deutschland".
Zato nema nitko iz Ljubuškog odoše sa kartom u jednom smjeru.
To je pravi program koji konačno ima svoju budućnost, a to je što ne mogoše OSMANLIJE, ni VELIKOSRPSKA klika pod kapom UDBE i KOMUNISTA može njihova PARTIJSKA nasljednica HDZ - PODRUŽNICA LJUBUŠKI.
U boj, u boj
Za 'Oero svoj.
'vamo se vrati
i porez nam plati.

Pa šta ti nije jasno
Odlaze mladi ludi
Šta bi tribali čekat 50 godina "biće bolje " al u k-urcu

Šta nas briga dok imao ovakvu vlast, vođe i Zlatnu mladež, sve se zna, bravoooo, zna se. I oni polako traže eure po zapadu jer ih mama partija ne može sve uhljebiti. Oni su izbirljivi, traže mjesto tajnika savjetnika pa priupitajte svakog koga želite namjestiti, kojoj partiji pripada on i ćaća mu? Veliki se talenti kriju u Zlatnoj mladeži, potencija na desetu. Čeka nas svijetla budućnost u kanalima trulog zapada. U svakom slučaju, ponesite svoje diplome i nostrificirajte ih jer na trulom zapadu i seljak mora imati diplomu. Ponesite i ove diplome političke škole kradese partije, ako je od mekog papira može vam poslužiti poslije fizioloških potreba. Možda se pusti koja suza. Za izgubljenim vremenom.

Vijeće mladih je šuplja priča naše županije.
Vidim ih na slikama, većina ih je ko fol' nezavisna od političkih stranaka, a do rezultata proteklih izbora većina ih bila slizana sa devedesetkom.
Sada kad je devedesetka popushila i dalje glume nezavisnost, a u biti rade kako im stožerna stranka kaže.
I nek' se zna, da se i u Ljubuškom ovo gotovo formiralo, naravno opet od "nezavisnih" bliskih 90-ki. Stranka ne prođe dobro na izborima, i oni se povukoše (valjda ih bruka naglo mjenjati boje), ali i to će za nekih pola godine čim budu sigurni u stranci "majci matici".
Ovdje izuzimam ovog Lončara kojeg ne znam dovoljno pa nisam siguran jel' i on spada u grupu gore navedenih.

Sve je tu jasno
Kome je dobro nek ostane ,ko nema za život taj će otić
Zadnji sto godina na zapadu je jedini Bog NOVAC sve ostalo su kazališta s idejom kako lakše doći do novca.

"Mladi Zapadne Hercegovine zaslužuju više, oni trebaju i moraju imati iste mogućnosti i informacije kao i ostali u Bosni i Hercegovini".

BASNA & Herce[ * neprimjereno * ]
Potrošit život s primitivcima i čekat "biće bolje"
Dico moja prid vama je život
Nemojte ga potrošit uzalud čekajuć "biće bolje"
Idite tamo,ako možete,di vas uvažavaju ko čovika i plate vaš znoj i trud
Ove naše otomanske vlastodršce,velike rvatine,gazde ostavite sa njihovim bjednim mozgovima i potražite sebi i obitelji bolju budućnost.

Ovo gore "Filtrirano" je HERCE_[ * neprimjereno * ]

Ovo gore "filtrirano je HERCE_GOV_NA

Naredba načelnika općine Ljubuški.
Da se niko nije mako' iz ljubuškog dok se ne isplati investicija zvana Parking i nezakonita javna nabavka aparata za parking.
Kud' ste navalili,kuda ćete vragu crnome, kome ću ja biti načelnik???

Mladunčad će imati za kime suze liti, kad mame i tate krenu put hapsane. Jesu li po uzoru na roditelje dobili i diplome nabace? :-))

Puno je lipse vidit krunicu na bmw5 nego na golfu2ci.i Ljubuski je za capljinu zapad itd itd.a o bogu i novcu mogli bi u nedogled.

I Bihać je zapad za Beč ... ne znam što ste time htjeli reći.

I ope apeliram ne godisnjem odmoru ne trosite eure u hercegovini,time produzivate zivot uhljebima.

Vitina je zapadnije od Ljubuskog.Bihac je istocno od Beca.

Za Vitinu u redu, ali Bihać je zapadno od Beča, pogledaj mapu, ako već do sada nisi to znao.

Osnovano Vijeće mladih ZHŽ-a, bez Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari