Ured za reviziju, pod pritiskom politike, prikrio stečaj općine Ljubuški

ljubuski.info

Krajem prošle godine Ured za reviziju institucija F BiH je donio odluku o planiranju revizije financije općine Ljubuški. Izvješće je samo djelomično i mnogi financijski pokazatelji nisu objavljeni zbog pritiska političara koje je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić zamolio intervenirati sa ciljem zamagljivanja stanja i kupovine vremena do trenutka kada bi se uhljebio na novu funkciju.

Na uljepšavanju revizorskog izvještaja se radilo nekoliko mjeseci, ali zbog činjenice da se radi o teškim nezakonitostima ono nikako nije moglo ne dobiti negativnu ocjenu. Barbarić se nadao izlobirati ocjenu s rezervom no u tome nije uspio, ali mu se izašlo u susret pa mnogi financijski pokazatelji nisu uvršteni u izvješće.

U izvještaju se ne govori o zaduženjima općine kod banaka, financijskim malverzacijama oko općinskog zemljišta, i što je znakovito ne objavljuje se ukupan dug općine Ljubuški. Navedene su samo dvije tvrtke s kojima su ugovarani i plaćani poslovi za nikad izvršene radove, prijevoz đaka se već godinu dana ne plaća, niti je bilo riječi o ovrhama Razvojne banke F BiH putem mjenica zbog neplaćanja kredita. Također nema riječi ni o nevraćenim pozajmicama i neodgovarajućem trošenju transfera s viših razina vlasti.

Ukupan dug općine Ljubuški se može nazvati nepredvidivim, jer je previše neizvršenih ugovora koji u svakom trenutku mogu postati predmetom spora i povrata novca općine Ljubuški. Već sljedeći tjedan na račun općine pristižu nove ovrhe u visini nekoliko stotina tisuća maraka, a sudu su dostavljene i nove tužbe.

Glas naroda

Prevoz se ne plaća ali je Načelnik da zemljište Palcu prema Kravici,vlasniku firme Autoherc

mnogo lepa štala na slici samo loša stoka u njoj

stoka je sigur

nebi palac dobio plac da nije kreja u vjecu i opcinskom odboru u dogovoru sa mladezi
odnosno sa vedranom

Stipe Bubalo je dični šef financija,uvlačiguz sadašnji

Pa nije ni loše kako ste Vi to prezentirali

Ured za reviziju, pod pritiskom politike, prikrio stečaj općine Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari