Uskoro kontrola rada privatiziranih tvrtki, među njima i hotel Bigeste

ljubuski.info

Agencija za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije u proteklom razdoblju raskinula je kupoprodajne ugovore s kupcima pet privatiziranih tvrtki u ovoj županiji. Tako će u idućem razdoblju Tvornica kružnih pila d.d. Posušje. SEP Nova d.o.o. Posušje, Ukraskamen d.d. Posušje, Tkaonica d.o.o. Ljubuški, kao i Novorent d.o.o. Široki Brijeg ponovno biti pripremljeni za prodaju, stoji u izvješću Agencije za privatizaciju ZH županije koje je nedavno razmatrano na sjednici Vlade ZHŽ-a. Kako se navodi u spomenutom izvješću Agencije za privatizaciju, razlog zbog kojeg su raskinuti kupoprodajni ugovori u spomenutim tvrtkama je neispunjenje ugovorenih obveza.

Iz tabličnog prikaza navedenog u spomenutom izvješću vidljivo je da su kupci spomenutih tvrtki zakazali u investicijama koje su po ugovorima trebali realizirati. Da su kojim slučajem ti ugovori ispoštovani, u investicije u spomenutih pet tvrtki trebalo je biti uloženo ukupno 11,203.315 KM.

"Nakon raskida ugovora Agencija za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije je pokrenula i vodi sudski postupak nadoknade štete u predmetu Ljubuške tkaonice d.o.o. Ljubuški", navodi se u spomenutom izvješću Agencije za privatizaciju ZHŽ-a. Nadalje, stoji kako za ostale četiri tvrtke za koje je raskinut kupoprodajni ugovor ostaje pitanje nadoknade štete po spomenutim ugovorima, o čemu će konačan stav donijeti Vlada ZHŽ-a. U programu rada Agencije za privatizaciju ZH županije za ovu godinu je kontrola ispunjenja obveza po kupoprodajnim ugovorima.

"Kontrola ispunjenja ugovornih obveza vršit će se u sljedećim poduzećima gdje su ugovori u tijeku: JP Veterinarska stanica d.o.o. Posušje, UTTP Bigeste d.o.o. Ljubuški, te ALTRA d.d. Široki Brijeg", navodi se u programu rada Agencije za privatizaciju ZH županije za ovu godinu. U privatizaciju će uskoro ići i poduzeća iz veterinarske djelatnosti u ovoj županiji. Kako se navodi u informaciji, Agencija za privatizaciju ZH županije već je pokrenula aktivnosti na izradi početnih bilanci Veterinarske stanice d.o.o. Grude, JP Veterinarske stanice d.o.o. Ljubuški i Veterinarske stanice d.o.o. Široki Brijeg, dok je JP Veterinarska stanica d.o.o. Posušje privatizirana još u 2009. godini.

Marija Medić Bošnjak [ Večernji list ]

Komentari

Svaka čast na inicijativi primjer privatizacije su Petrol Trgocoop i Hepok Ljubuški

Bigeste zato jer su lani donirali udrugi AGAPE 10 000 KM,i zato su na tapetu,ovi su to uredno podjelili ali Džaba!

ja sam kao ljubušak vjerovao u unitrade ali kad sam neki dan ušao u hotel bigeste može svatko vrata su otvorena to je za ne vjerovati sve odnešeno ili pokr.deno razvaljeno smeća tona u tkaonici ili vinariji bar nema smeća

Sve ste sj.bali jer ne znate i sad bi da netko drugi za vas vadi kestenje iz vatre je li tako komunistički adzovci

Tko je osnovao Agencije za privatizaciju tko je izmislio certifikate i odredio cijenu 3 % ZNA SE zato i jesu ovakovi rezultati

Miroslav Ramljak, prvi rođak od poštenog Milana Kovača iz HDZ Hrvatske. Nema muljaže i privatizacije u Posušju u kojoj nije sudjelovao. Veliki domoljub, katolik i džepoljub. Komedija.

Privatizirati tvrtku je jedno a državno tj.općinsko vlasništvo nešto sasvim drugo. Nećete za bagatelu prodati zgrade u županiji. Budite sigurni u to.

Miroslav Ramljak, prvi rođak od poštenog Milana Kovača iz HDZ Hrvatske. Nema muljaže i privatizacije u Posušju u kojoj nije sudjelovao. Veliki domoljub, katolik i džepoljub. Komedija.

Privatizacija je išla po partijskoj kradese liniji. Drugovi dijelili između sebe. Tebi rođo Ćirilo Tkaonica, tebi Stanio Duhanjska, kumu iz Unikrade hotel Bigeste koji je bio ponos Ljubušaka. Iskolila se ona, svragom došlo svragom otišlo.

Nije kum gudin

neka,neka bit će opet nacionalizacija samo neće biti drveća za vješala

Uskoro kontrola rada privatiziranih tvrtki, među njima i hotel Bigeste

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ne bojte se, stanje je redovito! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto