Mate Lončar obranio Županiju od policije i prosvjetara!

ljubuski.info

Mate Lončar prvi čovjek županijskog pravobraniteljstva u svom se izvješću za 2014. godinu pohvalio kako je uspio obraniti županiju. Ujedno ne zna koliko je prosvjetara tužilo županiju i koliko novca po presudama županija mora isplatiti.

Svakako da Lončar zna sve, ali bolje je ne napisati brojku koja se prikupila zbrajanjem pravomoćnih presuda, nego da "neprijatelji" doznaju muke vlasti koja je županiju blago rečeno uništila svojim kriminalom i neznanjem.

Sama konstatacija iz izvješća da je čovjek obranio županiju zahtijeva analizu. Radi se o najskandaloznijoj izjavi (do sada) Mate Lončara, koji je zaboravio da je on pravobranitelj, a ne krimobranitelj, da treba braniti pravo i pravicu, a ne bezakonje vlasti što dovodi do društvenog kolapsa.

O tome govore brojne presude prema kojima je prosvjetarima isplaćeno samo za 2011. i 2012. godinu 3,5 milijuna KM, a još je ostalo oko 1,5 milijuna KM.

Njegova se obrana svodi samo na prolongiranje postupaka, koji na naplatu dolaze kad – tad i umjesto da upozori vlast da se okane bezakonja, Mate Lončar pravobraniteljstvo vodi kao političku instituciju.

Napisano izvješće, osim skandaloznih rečenica daje pravu sliku rasula u kojem se ZHŽ nalazi. Umjesto da Lončar bude naša nada, on kao da “navija” za beogradski Partizan!?

Izdvajamo jedan citat iz njegovog izvješća:

"… U odnosu na zaštitu imovine i imovinskih interesa Županije i drugih tijela najvažniji je parnični postupak (P) u kojem postupku, uglavnom, Županija i druga županijska tijela se pojavljuju u svojstvu tuženika, gdje je tužbeni zahtjev u većini predmeta usmjeren na naplatu potraživanja odnosno dugovanja i naknadu štete ( kao i potraživanja plaća iz radnih odnosa ) sve na teret proračuna Županije.

U 2014. godini Županija Zapadnohercegovačka je ukupno utužena za iznos od 1.163.511,56 KM, od tog iznosa uspjeli smo odbraniti ŽZH, odnosno onemogućiti da se iz proračuna isplati iznos od 1.116.831,32 KM neosnovani potraživanja.

Izgubili smo parnične sporove u iznosu od 46.680,24 KM.
Navedena potraživanja protiv ŽZH odnose se na radne sporove, naknade štete, te dug po ugovornim obvezama. Potrebno je istaći da su stručni suradnici Općinskog suda u Ljubuškom tužili za topli obrok i prijevoz tražeći retroaktivnu isplatu ovih potraživanja i nažalost naši sudovi su im dosudili isplatu navedenih potraživanja prije nego što su propisani zakonom.

U ovom gore navedenom potraživanju su i obveze koje je ranije stvorila Županija ne plaćanjem po ugovorima za razne troškove, naknade štete,uplata doprinosa za mirovinsko-invalidsko osiguranje, te sporovi oko primanja u radni odnos…".

dnevno.ba

Glas naroda

Prosvetarima nije isplaćeno ništa jer ovrha ne vrijedi za županijski novac.

Titov komandir milicije zna kako sačuvati tekovine brastva i jedinstva.Odakle tebe komandiru u novoj državi sustava.

Zadnji šef Udbe u Mostaru Slobodan Boba Božić zaposlio je Matu Lončara u Udbu u jesen 1989. godine. Mate Lončar ne štiti zakonitost u ŽZH, već štiti kriminal i korupciju u župani9jskoj vlasti i prosvjeti tj. štiti Udbu.

Šta vas čudi svugdje su udbaši na vlasti žali bože mrtvi

kome li je Boba kasnije bio šef,pardon
pomoćnik

Odmah se vidi po stilu da je ovaj komentar iznad napisao neki udbaš. Boba je bio i kasnije šef Udbe i zato je sve propalo, a narod masovno iseljava.

Uskoro idu kaznene prijave protiv onih klimoglavaca koji krivotvorenjem radne evidencije, zlouporabom ovlasti i položaja i t.d., i time dovode ovu županiju u katastrofalan položaj!!!

Ne brani Mate Lončar Županiju. Kriminal i korupciju u županijskoj vlasti i prosvjeti brani sud. Dovoljno je reći da je županijski proračun opljačkan, a da nitko na sudu u Širokom Brijegu nije dobio ni dana zatvora, pa ni uvjetno.

Lakše je nekome staviti etiketu nego odgovoriti,Tihi Blajburgu

Pročitaj biografiju Mate Lončara i vidjećeš da je 1989.godine u jesen počeo raditi u Udbi u Mostaru u kamenoj zgradi. Ovo nije stavljanje etikete, već je ovo istina. Osim toga, kako se danas ponašaju hercegovački političari stiče se dojam da nikad nitko u Hercegovini nije radio u UDBI I KOSU. Za mlađe generacije, samo ću napomenuti da je suradnja s Udbom i Kosom U Hercegovini bila masovna pojava. Zato je danas Hercegovina frustrirana, gospodarstvo u kolapsu, a stanovništvo masovno iseljava.

pa zato te pitam,Perković je bio šef-pomoćnik šušku,a kome je Boba bio da prosvijetliš narod ...LP

A što ti udbašu ne prosvjetliš narod kad znaš gdje je sve Boba radio. Dosta je vašeg mraka, dajte malo svjetla.

Dujmic je bio zamjenik u S U P u S O Listica Ivanu Colaku. Istine treba znati. I po njima donositi odgovornost
ili pak pohvale.

Radi istine posjlednji komandir SUPa
SO listica bio je Ivan Colak a u novom
sazivu Mate Loncar nacelnik MUP a
a Ivan Colak zamjenik da se zna netreba brkati istinu...

Dosta vise ovih faca ka mumije fajte maknite se rotacija

Cherchil obeca englezima krv znoj i suze a.nama nasa ljubicica bijela ivoljeni marsal svijetlu buducnost.pa kako nastade rosada.Hrvati ostase bezurni krivci za vasizam ni luk jeli itd

Mate Lončar obranio Županiju od policije i prosvjetara!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari