Čović: Neću ići u Zagreb na proslavu Oluje, nisu me ni pozvali!

ljubuski.info

Čović je komentirao hrvatsko obilježavanje obljetnice Oluje i najavu Aleksandra Vučića i Milorada Dodika koji su rekli da će tada biti dan žalosti u Republici Srpskoj i Srbiji.

"To je realnost našeg okruženja i imamo minimalno tri različita gledanja. Ono što je za jednog zločin, za drugog je herojstvo. U tom smislu treba i gledati rat. Svaka pobjeda za jedne je slavlje, a za druge dan žalosti. Ja sam Hrvat i predstavnik hrvatskog naroda i naravno da imam svoj odnos prema svim događanjima na ovom prostoru i to ne krijem.
Svjestan sam odnosa koje danas imamo i zbog toga mislim da Oluja i sve druge oluje koje su bile u BiH i Hrvatskoj ne smiju biti predmet stalnih špekulacija. Ja sam za to da povjesničarima ostavimo to vrijeme, a mi se okrenemo budućnosti".

Čović je odgovorio i na pitanje hoće li biti prisutan na obilježavanju u Zagrebu ili Kninu.

"Pozive nisam dobio, sada mogu sigurno reći da neću biti u Zagrebu, a za druge manifestacije ću vidjeti", kazao je Čović.

Predsjednik HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko izjavio je da su saveznici pod pritiskom Srbije otkazali dolazak na vojni mimohod u Zagreb jer hrvatska diplomacija nije bila kadra te aktivnosti pripremiti. Vladajući su insistirali na vojnoj paradi u Zagrebu "kako bi neutralizirali Knin, spoj naroda, branitelja, Franje Tuđmana i oduševljenja", rekao je Karamarko.

"Hrvatska želi najbolje odnose sa Srbijom", ali ona se, kazao je, "mora suočiti s činjenicama iz povijesti. Pozivamo Vladu da bude s nama u Kninu, a oni neka obave svoj posao i objasne saveznicima zašto slavimo taj dan, kao i onima u Srbiji", rekao je Karamarko.

Komentari

On je tad bio sa srbima

O čemu razmišljaju oni koji lažima blate druge? Pojedinci liječe frustracije pišući gluposti.

Niti je Milanović zaslužio da poziva ni Čović da ga se poziva.

Pa dragančetu kao komunistu i neprijatelju svega Hrvatskoga nije ni mjesto među braniteeljima i domoljubima na proslavi Oluje. Takvi su trebali davno završiti na smetljištu prošlosti, ali ne, komunjare su se prićulile jedno vrijeme dok je bio rat a nakon toga do danas ponovo vladaju. Ni malo me nebi čudilo kad bi taj dan zajedno sa Dodikom žalovao za svojom jugom.

Živio nam Ante Gotovina i svi pravi borci i domoljubi Čović ne spada ni među jedne od ovih nabrojanih on je volio Hrvatsku samo preko slučaja Hercegovačka banka kad je preko nekoliko firmi drpio milione

Pa ma.z.lume ne slavi se dan antifašista,zašto bi te zvali.

Bogati šta si zavra neću ić, neću ić. Ko te goni da iđeš? Sidi trupina na trupinu i uživaj u dunjalučenju.

Steta koji borac i ratnik 1 linije para.

Nas kap.Dragan 1995 nije ni bio hrvat.

Da je slet na stadionu JNA u Beogradu, išao bi bez poziva i to pješice.

Gdje si bio od 1991 do 1995

Bilo bi i čudo da čedović oda na proslavu oluje,on će na ravnu goru

Čović: Neću ići u Zagreb na proslavu Oluje, nisu me ni pozvali!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto