Vatrogasci spasili obiteljske kuće u Studencima

ljubuski.info

"U mjestu Studenci kod Ljubuškog vatra je došla u kontakt s obiteljskim kućama, no opasnost je otklonjena tako da požar trenutno ne prijeti kućama", potvrdio je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ljubuški Ivica Šimić.

Po njegovim riječima, do sada je izgorio samo omanji plastenik i pomoćni objekt, tako da se ne može govoriti o većoj materijalnoj šteti na privatnim objektima.

"Požar se kontrolira cijelim svojim putem jer je trasa požara izuzetno velika, preko kilometra", kazao je Šimić, dodavši kako ljubuški vatrogasci požar gase s pripadnicima Vatrogasne postrojbe iz Čapljine.

Naglasio je kako su čapljinski vatrogasci odradili najveći i najteži dio posla pri gašenju te da su im pomagali i mještani.

Požar koji je jučer prijetio brdu Križevac iznad Međugorja iz smjera Čapljine sada prijeti iz smjera Ljubuškog i još uvijek nije lokaliziran, potvrdio je za Fenu zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk Silvijo Ostojić.

Trenutno gori brdo podno Križevca prema ljubuškoj općini, a vatra nam se non-stop vraća, kazao je Ostojić. Istaknuo je kako se radi o velikom i nepristupačnom terenu, odnosno brdu koje se nalazi na međi tri općine.

"Opet smo na terenu, a požar smo stavili pod nadzor, no još uvijek nije lokaliziran", naglasio je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk, dodavši kako čitlučki vatrogasci trenutno gase i dva manja požara na Garištima i Hamzićima.

Inače, hodočasnici danas mogu ići na brdo Križevac, koje je jučer zbog požara za njih bilo blokirano.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari