Ivana Šaravanja iz Ljubuškog na razgovoru s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom!

ljubuski.info

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz boravio je u Bosni i Hercegovini 15. i 16. srpnja 2015. Tijekom dvodnevne posjete, predsjednik Schulz se sastao sa čelnicima institucija BiH kao i sa manjom grupom odabranih studenata u BiH kako bi razgovarali o procesu europskih integracija BiH.

Među odabranim studentima je i studentica treće godine Politologije Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivana Šaravanja iz Ljubuškog, koju su pozvali iz Delegacije Europske Unije u Sarajevu s kojima je već do sad surađivala na studentskim projektima koji su se pokazali vrlo uspješni. Na razgovor je pozvana i Ana Maria Paponja s Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik EU Parlamenta je izrazito zadovoljan razgovorom sa studentima te je istaknuo kako mu je drago čuti što uspješni studenti u Bosni i Hercegovini misle o procesu pristupanja Europskoj Uniji i političkoj situaciji BiH.

U obraćanju novinarima nakon sastanka sa čelnicima Parlamenta BiH, Schulz je rekao kako su raspravljali o brojnim problemima, ali da je pitanje nezaposlenosti gorući problem koji se hitno mora riješiti ne samo u BiH već i u cijeloj EU.

"Stopa nezaposlenosti mladih od 60 posto je neprihvatljiva pogotovo što je veliki postotak visoko obrazovanih i mladih ljudi. Mi se zajednički moramo boriti da bi to popravili. Mi lideri vlada, naša generacija mora dati šansu sljedećoj generaciji da radi jer ako ne dobiju šansu onda zemlja nema budućnost. Zaposlenje mladih ljudi je ključ budućnosti i uspjeha svih zemalja", rekao je Schulz.

Predsjednik Europskog parlamenta je, također, posjetio sarajevsku Vijećnicu, obnovljenu sredstvima Europske unije.

Komentari

Velika vijest! Mlada studentica koju je na putovanje poslao fakultet razgovarala je sa Martinom Shulzom. Svaka čast. Nemam ništa protiv ove djevojke i normalno je da je ona ponosna na svoj uspjeh. Ali molim Vas budite korektni pa objavljujte i druge. Prije koji mjesec Vaš ljubušak koji je inače predsjednik studentske organizacije Devedesetke (ne znam službeni naziv), u višednevnom posjetu Bruxellesu imao je sastanke sa čelnim ljudima EU, podnosio neka aplikacije i tome slično, a od Vas ni glasa. Još jednom naglašavam kako nemam nißta protiv ove djevojke i ove vijesti, ali mi je žao što niste dosljedni. Svima pozdrav iz Širokog.

Slika korisnika info

Objavljujemo dostupne vijesti, nismo svemogući niti sveznajući, ako nešto nismo objavili vjerojatno o tome nismo bili obaviješteni.

LP

ljubuski.info --> Kontakt

U redu. Ništa protiv nisam rekao. Vjerojatno Vas nisu obavijestili. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Pozdrav.

fin je momak moee se sa njim fino popricat nije ko ovi ostali mlatimudani

Ivana Šaravanja iz Ljubuškog na razgovoru s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto