Pendeš optužena zbog plaće Ive Mire Jovića

ljubuski.info

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine optužilo je ministricu obrane BiH Marinu Pendeš za nesavjestan rad i krivotvorenje službene isprave jer je, prema optužnici, savjetniku omogućila plaću iako nije dolazio na posao.

Dok je 2013. godine obnašala dužnost zamjenice ministra obrane BiH, Pendeš je kao savjetnika uposlila bivšeg člana Predsjedništva BiH Ivu Miru Jovića, stranačkog kolegu iz Hrvatske demokratske zajednice BIH (HDZ BiH). Ovim savjetničkim angažmanom proračun BiH oštećen je za 17.000 KM, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Prema navodima optužnice, Pendeš je, iako Jović nije dolazio na posao, naložila tajnici da vodi evidenciju njegovog navodnog prisustva. "A provjerama je utvrđeno da navedeni nije redovito dolazio na posao, a ostvarivao je plaće i naknade", navodi Tužiteljstvo.

Zahvaljujući stranačkim kolegama na pozicijama, Ivo Miro Jović nakon isteka delegatskog mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH 2011. godine, nije ostao bez posla. Prvo je tijekom godinu dana mjesečno primao 4.611 KM "bijelog kruha", a potom ga je Josip Kvasina, tadašnji predsjedavajući Skupštine Srednjobosanske županije, srpnja 2012., postavio za savjetnika. Na ovoj savjetničkoj poziciji Jović ostaje godinu dana, a potom prelazi kod zamjenice ministra obrane Marine Pendeš.

Ministrica obrane BiH odbila je komentarati navode iz optužnice, kazavši da o njoj nije obaviještena. Tužiteljstvo BiH je najavilo da će navode optužbe dokazivati pozivanjem osam svjedoka i stručnih vještaka, a uz optužnicu je priloženo oko 70 dokaznih materijala.

CIN

Glas naroda

Opet, zna se, sve što nije u redu vezano je za krimose kradese partije. Krade se i omogućuje krasti, objeručke. I ovaj bijeli kruh Jović je bio zadrti komunist i antihrvat a sada je u hdz-u, hoće reći da je domoljub i da se bori za prava Hrvatskog naroda u BiH. Znamo da se bori samo za svoje interese i svog novčanika.

Ova ništarija je tipični predstavnik HDZ-ovca.

Pendeš optužena zbog plaće Ive Mire Jovića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari