Kaznene prijave zbog nasilnog preuzimanja Elektroprivrede HZ HB

ljubuski.info

Odvjetnik Jerko Čilić koji zastupa direktora Elektroprivrede HZ HB Nikolu Krešića, izvršnog direktora za pravne poslove Matu Pavkovića i dioničara u Elektroprivredi HZ HB Huseina Ahmovića podnio je jučer kaznenu prijavu Tužiteljstvu Hercegovačko- neretvanske županije protiv više osoba zbog kršenja odluka Suda i nelegalnih radnji u ovom poduzeću.

Kaznena prijave podnesena je protiv Ilije Đole, koji je izabran za predsjednika Nadzornog odbra koji je predložila Vlada Federacije, a imenovana Skupština poduzeća koju je kasnije osporio Općinski sud u Sarajevu. U Županijsko Tužiteljstvo stigle su i kaznene prijave protiv članova tog Nadzornog odbora: Midhata Arpadića, Ive Vincetića, Karmele Miletić, Iviće Krivića i Ante Kolobarića. Prijava je podnesena i protiv Tome Vukoje, tajnika JP EP HZ HB.

Sadržaj prijave

"Dana 6.srpnja 2 015. godine, postupajući protivno Rješenju o Privremenoj mjeri osiguranja
Općinskog suda u Sarajevu kojom je određena privremena mjera osiguranja i zabranjeno provođenje odluke Skupštine od 29. lipnja 2015., o razrješenju predsjednika i članova Nadzornog odbora JP EP HZ HB zbog isteka mandata do pravomoćnog okončanja postupka.
Privremenom mjerom osiguranja je zabranjeno provođenje odluke Skupštine od 29. lipnja 2015., o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora JP HZ HB do pravomoćnog okončanja postupka.
Privremenom mjerom osiguranja je Zabranjeno komisiji za vrijednosne papire FBiH da na osnovu odluke Skupštine od 29. lipnja 2015., o izboru imenovanju članova Nadzornog odbora izvrši upis članova Nadzornog odbora"
, navodi se u kaznenoj prijavi.

Prekršili zakon

Dodaje se kako su prijavljeni s navedenim mjerama bili upoznati prije održavanja konstituirajuće sjednice nezakonitog Nadzornog odbora JP EP HZHB i to pismenim i usmenim putem po punomoćniku Džemi Hadžiomeragiću, odvjetniku iz Sarajeva.

Objašnjava se kako su navedene mjere sukladno Zakonu o parničnom postupku obvezujuće i imaju učinak rješenja o izvršenju, te dodaje kako se bez obzira na sve prijavljeni nisu suzdržali i održali su konstituirajuću sjednicu Nadzornog odbora te zakazali novu Skupštinu 8. srpnja 2015., godine s novim dnevnim redom.

Za tajnika Tomu Vukoju navodi se da je organizirao istu kao i pripremio odluke.

U kaznenoj prijavi navodi se kako su prijavljeni pokušali utjecati na korporativno upravljanje JP EP HZHB d.d. Mostar i time učiniti štetu dioničarima istog društva.
"Nisu postupili po pravomoćnoj sudskoj odluci i time su teže povrijedili pravo drugog, čime su kao supočinitelji počinili kazneno djelo Neizvršenje sudske odluke", navedeno je u kaznenoj prijavu Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a.
Podsjetimo
, mali dioničari i aktualna uprava osporavali su legalnost Skupštine na kojoj su prema uputama Vlade FBiH, odnosno HDZ-a i SDA žurno i mimo zakona pokušali imenovati v.d. članove Nadzornog odbora koji je kasnije donio odluku o smjeni uprave i imenovanju v.d. direktora.

I. Marić [ Dnevni list ]

Glas naroda

Mate,Nikola zar vas nije sram.Zar ste zaboravili na koji ste nacin dosli na te pozucije koalirajuc sa platformom.Zar vas pogotovu nije SraM izdali ste i svoje stranacke kolege,tj one zahvaljujuc kojima ste uzivali cetri godine.Zar ne svacate da je vasa politicka opcija izgubila,umjesto da se sami maknete vi jos vise sebi tovarite na leda.Ocito ste glupi.Kako ce te na oci onima koji su sve dali za vas....

a zašto je se kapetanče draganče i kradese borilo i koprcalo već da jami i opljačka elektro i luminij jer tu još ima para drugo su sve uništili,ko gusine su i beton gnjije iza nji.

Mate crni Mate....

Kaznene prijave zbog nasilnog preuzimanja Elektroprivrede HZ HB
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari