ŠREK Vidra organizirala čišćenje Trebižata i Studenčice

ronioci

ŠREK Vidra iz Ljubuškog i ove je godine organizirala čišćenje rijeka Trebižata i Studenčice, a ove godine i Lištice. Oko sedamdeset ronilaca rasporedilo se na tri lokacije, u Blatui kod sportskog centra "Musa-Karačić", na Trebižatu i na Studenčici.

Osim što se "pročešljali" korito rijeke Lištice ronioci su skupa sa Civilnom zaštitom Županije ZH-e uspješno izveli pokaznu vježbu spašavanje na vodi.

U "ljubuškom dijelu" akcije nakon nekoliko godina čistila se Studenčica gdje su roniocima pri ruci bili i članovi ribolovne udruge "Studenčica", a okupljanje je bilo na "sridnjem vrilu" kod Matanove mlinice. Prije zajedničkog slikanja i ulaska u vodu ronioci su mogli vidjeti i neobičan prizor u ribnjaku kod Ranka, među mnoštvom obične pastrve plivala je i jedna posve neobična bijela "albino" pastrva.

Na vodopadu Kravice ronioci gotovo da nisu imali posla, rijeka je što se otpada tiče gotovo čista. Nakon čišćenja zajednički ručak bio je u "Sedri" gdje se i zapjevalo, a dan je završio gdje je i počeo, u motelu "Kiwi" kod Gruda. Osim ronilaca iz ŠREK Vidra Ljubuški sudjelovali su i ronioci iz Sarajeva, Livna, Vukovara, Zagreba, Sl.Broda, Splita, Korčule, Dubrovnika, Imotskog i Metkovića.

Tradicionalna vožnja kanuima bila je i ove godine od Božjaka do Struga, tako da se akcija "proširila" i na općinu Čapljina.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

Glas naroda

Koliko je dubok Trebizat , kao rijeka

Na brzacima oko 1,5 m leti sa virovima od 3 do 5 metara za branama kao u Otoku i Veljacima do 10 metara a ponegdje i vise od toga a zimi se vodostaj dize vise od 3 metra tako da je rijeka omedena velikim rucno radenim nasipima posebno od mosta izmedu Humca i Teskere pa do skora vodopada Kocusa tj vise od 15 km

dokle ta farsa šrek Vidre....Znam od prije dobro kako ta priča ide.Dode se na mijesta pristupačna i izvuče se koja guma štednjak i slično,zatim to se poprati medijski i izvuče se od općine , zupanije lijepa svota uz zajedničko slikanje ručak .Osobno znam neke članove pa sa sigurnosću tvrdim da je polovica krivolovaca pa dobro bi bilo da promjene naziv udruge u udrugu podvodnih ribolovaca.

ŠREK Vidra organizirala čišćenje Trebižata i Studenčice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari