Vlado Marušić odgovara: Nađimo se oči u oči i sve mi reci u lice što želiš o braniteljima!

priča

Prije 2 dana ja dolje potpisani Vlado Marušić, predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji ŽZH i Predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji BiH Drago Grbavac dali smo jedan video intervju za portal Dnevno.ba u Širokom Brijegu.

Kroz taj Intervju smo se osvrnuli na protekli rad naše udruge, gdje smo istinski iz srca govorili o našem radu, poteškoćama i zaprekama na putu ostvarivanja naših prava ne štedeći pri tome nikoga bez obzira iz koje političke opcije ili iz udruge proistekle iz domovinskog rata dolazio.

Intervju u kojem sam također napomenuo kako je uvijek bilo i kako će uvijek biti zlobnih komentara na sve pa tako i na ono što smo tom prilikom u javnost iznjeli kroz taj intervju, no kako ja uopće ne čitam te komentare jer su isti produkt nečijeg naloga, zavisti, ljubomore ili straha od istine, rekao sam kako su isti komentari zlonamjerni i kukavički iz razloga što se njihov autor ne potpisuje, a mi smo javno izišli pred kamere, javno govorimo na TV, radiju, portalima, svi o nama dvojici (Vlado Marušić i Drago Grbavac) te o našoj udruzi mogu saznati sve: boju očiju, broj cipela, JMBG, bračno stanje i sl.

Međutim, nedavno dok sam s kolegom tražio da li nam je intervu objavljen na portalu dnevno.ba, upratili smo da je isti objavljen i na portalu sirokibrijeg.info, ali i na Ljubuškom portalu ljubuski.net na kojem sam uočio nekih 12 komentara o našem od kojih izdvajam 2 i citiram oba:

1."Pravi domoljub, pravi branitelj je nosio pušku i ležao u glibini rova poradi Hrvatskog ponosa i odbrane doma ovih gariba što pišu što smo oslobodili i osvojili".

2. "Ovi su bezobrazni i prozivaju udruge obitelji poginulih pa dobro im govore da su dragovoljci bili bi u toj udrugi da im je netko poginuo bili bi u udrugi obitelji poginulih ništa oni neće postići već im netko turne koju paru jer uvijek pitaju i to je za njih 4-5 kao i ostale fiktivne udruge daj meni bez ikakvih obveza glume zvijezde pričaju priče imaju pravo ovi mladi popeli ste se na vrh glave ništa ne radite kako bi bilo da je 1965. 20 godina poslije rata u njemačkoj netko tražio prava".

Komentari su doslovno preneseni i na te komentare ću se osvrnuti radi naše mladosti koja je pravo zaglibila u moru želje za biti drugačijim, originalnijim i protivnijim svemu dosad rođenom i učinjenom bez obzira od koga ili od čega dolazilo. A naša omladina evidentno je želi biti "cool", ne vide razliku između gay-istospolnih zajednica i braka muškarca i žene, žele biti vegetarijanci, pa čak i teže agnosticizmu (svaka vjera im je ista a ako im se prohtije radi drugačijeg stila života od drugih ulaze i u istospolne veze.

U prvom komentaru autor spominje neke "garibe" što pišu što su nešto oslobodili i osvojili, i kako isti ne znaju kako je to kad metak zuji oko glave ili kad granata podigne doručak u želucu. Ako pri tome misli na mene ili nekog mog člana udruge kojih ima cca 3.000 u ŽZH, reći ćumu kako ja i svi moji suborci s minobacača sa 120 mm vrlo dobro znamo kako je to kada ti granata podigne ne doručak u želucu, već cijelu utrobu, kako te je ta ista granata znala baciti od detonacije a ti si se svo vrijeme molio jedinom i milosrdnom Bogu da te ne ostavi u životu bez volje za životom. I na tome mu mi danas 20 godina nakon rata zahvaljujemo i nećemo prestati zahvaljivati.

Što se tiče drugog komentara gdje autor navodi kako smo bezobrazni jer prozivamo određene udruge proistekle iz Domovinskog rata jer da smo bili igdje pripali bi tim istim udrugama i kako smo pravo dosadni i kako imaju pravo naši mladi što tako misle, te kako nam neko turne koju paru jer uvijek pitamo, te kako smo mi iz naše udruge kao i ostalih 4-5 udruga fiktivno registrirani samo da nam se nešto da bez obveza reći ću slijedeće:

Kada smo osnivali podružnice naše udruga u općinama ŽZH imao sam priliku razgovarati sa našim članovima zaboravljenim braniteljima, ljudima i momcima od kojih 50 i više godina i uvijek sam ih pitao jesu li išta dobili, ostvarili po osnovu učešća u ratu i svi su mi rekli kako su u rat išli srcem i dušom da obrane svoje obitelji i svoju domovinu i ništa nisu tražili zauzvrat.

Nakon rata svih ovih 20 godina su čekali da ih netko pozove i nešto im ponudi ali im nitko ništa nije nudio dok su s druge strane oni sami i njihove obitelji znali kako je netko jako dobro "zaradio" na Domoljublju. Istina ih je svaki dan sve više boljela, neki su ostali neoženjeni čekajući taj jedan poziv institucije države ali tog poziva nije bilo.

Državnička ignorancija i činovnička arogancija dovela je i do stvaranja ove Udruge. Odmah nakon rata formirane su voljom vladajuće strukture HDZ-a BiH određene 4-fiktivne udruge koje sebe vole nazivati krovne i temeljne i koje su proistekle iz Domovinskog rata i koje fiktivne udruge kako navodi naš autor komentara broj 2. svih ovih godina uredno iz Općinskih proračuna u FBiH svih ovih 20 godina uredno dobivaju novce iz Općinskih proračuna u visini od 800-do 2200 KM mjesečno, koje udruge imaju svih ovih godina urede za djelovanje koje je opet netko za njih opremio, koje udruge imaju"obezbjeđen" moj druže prijevoz na obljetnice u Vukovar, Bleiburg, Stipića livade i sl. imaju"obezbjeđene" vijence i svijeće za obljetnice ne od novaca koje dobivaju iz općinskih proračuna,već od novaca koje dobivaju plus od općina, koji svi imaju osiguran tajan status, RVI-a, obitelji poginulih nestalih, dobitnika odličja i ratnih priznanja,dragovoljci i veterani Domovinskog rata koji uredno apliciraju i dobivaju poticaje za uzgoj stoke, ljekovitog bilja, dobivaju stanove, traktore, freze i sve druge beneficije koje troše nenamjeneski po rodjačkim vezama" Sada se postavlja pitanje kako to da mi nakon 20 godina od rata tražimo neka prava, jer na što bi sličilo da Njemačka 1965. 20 godina nakon rata traži neka prava.

Odgovor na to našoj omladini i autoru komentara br.2 na Ljubuškom portalu Ljubuski.net je ovaj:

Postoje branitelji koji su znali u glibini svog rova ležati danima, godinama ne razmišljajući ni o kakvoj beneficiji statusu već samo o pukom preživljavanju, postoje banitelji koji nakon rata nisu tražili sebe načiniti ludim, ranjenim, ozljeđenim već su samo čekali da ih se netko sjeti tek simbolike radi imajući u vidu tko je i što je dobio od tzv. "domoljublja", a uopće ne zna kako je to kada "zuja metak oko glave ili kada ti "granata podigne doručak u želucu".

Postoje branitelji koji su ujedno i naši članovi koji nose gelere u sebi i s njima žive, postoje branitelji koje nose ratne traume u sebi koje ublažavaju kojom čašicom viška.Jutro ih dočeka trijezne ali neotrežnjene od života. Kada predsjednika HVIDRE iz Ljubuškog, naš predsjednik upita kako to da u njihovoj evidneciji nema našeg člana koji u sebi nosi gelere ovaj mu odgovara; "sam je kriv" tu nema velikih komentara osim što mu naš predsjednik dobaci "pa što ste vi radili svih ovih 20 godina, ta nije u Ljubuškom bilo na tisuće ranjeniih pripadnika HVO-a.

Napomene radi našoj mladosti i ovim autorima komentara dužan sam također reći kako smo mi predstavnici naše Udruge zaboravljeni branitelji uvijek na TV-radio postajama na intervjuima tražili i pozivali i predstavnike drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata da zajedno sjednemo i popričamo ali nam se isti nikada nisu odazvali pa ovim putem postavljam pitanje našoj mladosti i autorima navedenih komentara da meni odgovore na to pitanje.

Ja i moji zaboravljeni branitelji nemamo se koga stidjeti i od koga braniti već samo se moramo stidjeti od naših supruga koje su nas trpjele svih ovih godina jer smo mi kako jedan naš član jednom reče: "nesrećom ostali živi".

Negdje sam jedanput čuo kako je na jednom komentaru o našim članovima osvanulo slijedeće: "Nisu oni zaboravljeni, oni su lijenčine".

Bez obzira na moje mišljenje o piscima tih komantara jednom i za zauvijek želim reći slijedeće: Talijanski pisac Dante Alighieri je u svom djelu Pakao napisao kako je u najdublje dno pakla koji ima oblik jednog lijevka smijestio izdajice, no ja bih tu nadodao i još jednu skupinu a ona je: KUKAVICE "autori navedenih komentara 1.i 2." se ne potpisuju, a autor 1. komentara koji sebe naziva pravim domoljubom i branitelje koji zna kako je to kada "zuja metak oko glave i kada ti granata podigne doručak u želucu" bi se trebao predstaviti kao i ja Vlado Marušić sin Stankov iz Mokrog bb, općina Široki Brijeg, JMBG:080696115****,boja očiju kestenjasta, broj cipela 43, oženjen, imam jedno dijete, sina Petra i suprugu Jasnu.

Komentatori koji se ne potpisujete svojim imenom, nađimo se oči u oči i sve mi recite u lice što želite, a ja ću sve podnijeti i oprostit, jer jedina škola koju sam završio s odličnim je praštanje i milost pa će se nadam da ćete se u Vi i ostlih tisućer osoba "deklariranih domoljuba" okanitzi pisanja komentara na portalima bez potpisa.

Latinska izreka kaže: "Auditatur et altera pars" što u prijevodu znači: "nek se čuje i druga strana" pa dragi moji autori komentara i naša zaludjela omladino, malo razmislite o tome kada vam ubuduće padne na pamet pisanje komantara bez da se čuje i druga strana.

Vlado Marušić [ Predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji ŽZH ]

Glas naroda

Poruka Partizanskim Pisačima Po Portalu...?????

Postoje dobrovoljni davatelji krvi
nemojmo je stoga piti svojim bližnjima
Osveta je uvijek uživanje
sitne i slabe duše. .

Vlado je jedan frustrirani lik koji je zeljan paznje pod svaku cijenu.Bilo da pise nebuloze,bilo da ga pretuce neki ljubomorni muz itd itd.Koji zaboravljeni branitelji ma oni su samo zeljni benefita koje usput budi receno nisu zavrjedili.Udruga kojoj pripada je napravljena samo da presjednici i tajnici cuknu "stogod" da se moze neprekidno vozati,drzati mob na uhu itd...Da budem jasan sve udruge su iste.Al ovaj je biser br 1.

Znaš šta izrode ti neznaš ništa o ovoj udruzi ti samo znaš blatiti pošto jedeš kruv koji nisi zaradija . Bilo bi te sram da imaš imalo svjesti

A ne znam.

"nesrićom si ostao živ" točno tako,ali gore je biti bolestan pa javno iznijeti svoj prljavi veš,nego li ga sam oprati.Privati se motike i posla i ne sramoti sam sebe."Anonimus"pisanje jest draž svih pitanja i odgovora (onom tko to treba može u svakom trenutku saznati tko je na drugoj strani,ta registrirani smo).Bit ću konkretan.Što si ti meni napravio,s obzirom da te ja plaćam sa svojim porezom (tvoju "penziju")?Tugu si mi napravio u kući (brat mi je poginuo u ratu).Po Hercegovini na putokazima nikada nije bilo drugog pisma (Vukovog)nego sada kad si me ti "oslobodio",u selu si mi napravio granicu!Korupcija,l.o.p.o.v.l.u.k,kriminal,strah,nemoral,za "novac" se sve kupuje(diplome,sex,advokati,doktori...).Pusti ti mene,a i ovakvog mišljenja ima još ljudi,da ne izgubimo viru u Boga što namje još u Hercegovini ostalo."Dolina suza"(Hercegovina)nikada nije bila jadnija ni tužnija nego li sada kad sime ti "oslobodio"i za to da još budeš nagrađen.Ja puštam budućnosti neka dadne svoj sud i ocjenu,a ja je vidim crnu da crnja nemože biti.Iz dana u dan to se potvrđuje.Prijatelju svako ti dobro želim i neću reći "nesrićom si ostao živ",Bog ti da zdravlje i dug život i ne na ovaj i ovakav način na koji sada živeš.

Udruga vam se zove tocno onako kako treba.Za zaboreviti je sve ono sto ste vi zaboravljeni ucinuli , tj nista.Ne laprdaj vise.7

Gospodo draga,citate li vi NASLOV??! Ako imate m.u.d.a. Suocetise sa gospodinom a nemojte se krit i l.a.j.a.t imislim da nemate hrabrosti a niti JEDAN ARGUMENT da mu gledate u oci i to kazete!!! Hajde da vidim ima li neko da me ARGUMENTIRANO demantira. VLADO UZ TEBE SMO!!

Crni.Sve što si naveo u svome tekstu obrati se drugovima:Čoviću-Šoljiću i ostalim koji su bili u komisiji o određivanju zastave Bosne...a taj tko je i zastavu određivao nit ga traži Hag ni Tužiteljstvo a oni vole i ćirilicu a možda si ti iza profila koji si zagovarao baš ćirilicu i gašenje TV i radia i ostali peripetlija ako si željan obračuna dođi s menom se obračunaj al javno pa tek onda ćeš znati što je "Dragovoljac"RH koji je ostao bez ičega..bjedo komunistička.

Zvonko,što to nije točno što san reka?Činjenice:ćirilica,ne mogu nigdje,kriminal,korupcija,samo [ * neprimjereno * ] žive,paraziti i uhljebi žive,školstvo(diplome se kupuju),zdravstvo(ako imaš pare moreš se ličit),moreš otić slobodno do Čitluka....i još tisuću stvari.Ako si i ti kao ovaj što drži "predavanje" onda sam siguran da te pogodila istina;a ti bi se rva (bija izazivašna dvoboj),smiri strasti,ako ne možeš kopati u daljinu uzmi kramp pa u dubinu,tu se moreš ispraznuti,a bolje ćeš bar zaspati.

pa dobro su ti i napisali ,eto ljudi nemaju pametnijeg posla pa će stobom laprdat na portalu, uostalom ako javno nastupaš primi kritiku ne moraju se ljudi potpisivat a imaju pravo iznosit svoje mišljenje evo i moga: nema smisla da te vrijeđam ali ti si slučaj za bolnice vidim napadaš stradalnike rata lako je njih napadat ta nema ih puno ,ali nitko te ne doživljava zašto i bi, e to je bezobrazno kao da su oni svoje statuse dobili na lutriji ili slično eeee jadan ti smiješan si i strašno bezvezan nitko vam nevaIja samo vi ppphhhhh

a ove budale ....

Ovaj lik do podne mrzi sam sebe a poslije podne cijeli svijet.Odraci faco sto si oslobodio.

E da je oslobodio,napravija je problema tisuću,ne samo sebi nego i drugima.Zamisli sadmajku koja je izgubila jedinog sina!!!

Ama tko si ti protuho.Jednog sam brata izgubio direkt u borbi drugi mi je umro od posljedica rata a i sam sam bio Dragovoljac.Ja da sa tobom pricam sram te moze biti . Ti si jedna obicna lljencina koja bi kruha bez motike i laganini.Srami se protuho.

Vlado možemo li se prijaviti u udrugu mi koji smo bili branitelji u RH -90 ti, a nemamo nikakvih invalidnina i penzija,a živimo i radimo u Herceg Bosni.

pa vidiš i sam da može jedini dokument koji ti treba je osobna iliti ga u njihovom slučaju lična karta na toj ličnoj piše sve ratni put ,koliko terena sve sve hahaha znači baba sa ličnom može bit član udruge pa ovo su biseri nad biserima a ovaj lik mlije li mlije bezveznjak

Pozvah ove bukadzije da se suoce sa gospodinom ali nijedan nemaM.U.D.A. a jos manje CISTIH ARGUMENATA da mu to kaze u lice!! Jadan je onaj za koga drugi "misli" ,nemoze branit svoje "misljenje" jer ga NEMA!!! IZVOLTE GOSPODO,VLADO VAS CEKA,BEZ VRIJEĐANJA I LAZI!!

ti si sigurno grbavac a ovom bi bilo pametnije da govori samo u svoje ime jer ti grbavac nisi vrijedan spomena glede rata i ratovanja i uopće nisi apolitičan.pokušavaš se unovčiti kod političkih struktura ali na tvoju žalost nisi baš neka marka i ne ide za rukom.pa javno si u svom selu dao potporu ragužu čulo te 20 ljudi neki škorput te nabio na neku stvar.kaži koliko si uzeo priča se 10000 km

eeee moji zaboravljeni to jest smetnuti nemate vi pojma o pojmu , nastup vam je diletantski zato ste svugdje dobili nogu , stranački ste vi ljudi mislim propalih stranaka , gdje vam je Helez ,Lijan i Zvonkec nema više kasice kod njih pa vam krivi poginuli i ranjeni a ovaj vam lik nije baš najnormalniji , ma tko je on? hoće li opet pisat odgovor na odgovor ha koji krele odgovara na komentare portala haha

Koji [ * neprimjereno * ] majko moja. Jedno obično [ * neprimjereno * ] koje se uvlačilo Helezu i ostalim zlikovcima iz Platforme

Vlado Marušić odgovara: Nađimo se oči u oči i sve mi reci u lice što želiš o braniteljima!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari