Tuča zbog štimanja 'posla' dužnosniku HNS-a?

ljubuski.info

Ravnatelja Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače Danijela Vidovića jučer je oko podne pretukao vlasnik ugledne mostarske umjetničke galerije Martino Branimir Martinac.

Tuči je prethodila kraća svađa, a kako saznajemo eskalacija se dogodila kada je ljutiti Vidović Martinca nazvao 'đubretom', nakon čega ga je Martinac pretukao. Slučaj je prijavljen policiji koja je potvrdila navedene informacije.

Problem poslovnog prostora

Kako saznajemo, pozadina svega je financijsko-politička zavrzlama na relaciji Kosača - galerija Martino, što je na kraju dovelo do fizičkog sukoba navedenih osoba.
Naime, nakon 16 godina rada u unajmljenom prostoru u Kosači, galerija Martino morala je pod pritiskom ravnatelja Vidovića napustiti prostor što je mnoge iznenadilo s obzirom na činjenicu da je ta galerija bila jedan od kultnih umjetničkih objekata grada Mostara.

Vidović je izbacivanje galerije iz Kosače pravdao činjenicom da je Martinac ostao dužan nekoliko kirija, što on ne negira ali napominje da je postojao dogovor o otplati duga. No, Vidović je navodno taj dogovor izigrao pod pritiskom određenih ljudi iz HDZ-a BiH, koji su ga instalirali na ravnateljsku poziciju. Navodno je prostor u kojem je 16 godina boravio Branimir Martinac namijenjen nekome od visokopozicioniranih dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora, čije ime jučer nismo uspjeli saznati.

Pretučeni Vidović jučer je kratko poručio kako ne želi davati izjave za Dnevni list.
"Za vaše novine ne dajem izjave", kazao je mladi ravnatelj.

Žao mi je, ali…

S druge strane Martinac je potvrdio da je pretukao Vidovića objasnivši da mu je žao, ali da jednostavno nije mogao izdržati Vidovićevu bahatost.
"Istina je da sam ga pretukao. Ukratko, nakon naše prepirke otišao je, a potom se vratio do mene i rekao mi da sam đubre. Više nisam mogao izdržati i dobio je degenek. Žao mi je što sam tako reagirao, ali nisam mogao izdržati da me vrijeđa na takav način i to poslije toliko godina moga rada s galerijom", kazao nam je jučer Martinac i nastavio:
"Više od 15 godina vodim galeriju, imao sam bezbroj prepoznatih i priznatih projekata, i da mi on na kraju u lice kaže da sam đubre. Ne krijem da sam ostao dužan nekoliko kirija, ali dogovarali smo se o otplati duga. Na kraju su me izbacili iz prostora. Ja sam to normalno prihvatio, iznio svoje stvari i očistio prostor. Ali, poslije sam saznao da iza svega stoji 'štimanje' posla nekome od njegovih nadređenih u stranci. To je vrlo nekorektno prema meni. Očito, nekome je taj prostor već namijenjen i Vidović nije znao kako će to 'odraditi' nego na način na koji je to učinio. To više jednostavno nisam mogao trpjeti", kazao je Martinac.

Vrijeđao Čovića

Danijel Vidović prvi put je u centar pažnje javnosti došao kada je 2007. u jednoj televizijskoj emisiji brutalno izvrijeđao čelnog čovjeka HDZ-a BiH Dragana Čovića, nazivajući ga kriminalcem i politički mrtvim čovjekom. Kasnije se priključio istom tom HDZ-u na osnovu čega je 2011. zasjeo na fotelju jedne od najvažnijih kulturnih ustanova u gradu na Neretvi. Uspon u karijeri mladog politologa započeo je njegovim istupanjem iz HDZ-a 1990. nakon čega se priključio HDZ-u BiH. Ubrzo nakon toga Vidović je imenovan i za zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara, a poslije toga došao je na sadašnju funkciju.

D. Lukić [ Dnevni list ]

Glas naroda

đu.bre prodano nego šta je drugo

Tuča zbog štimanja 'posla' dužnosniku HNS-a?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari