Pet mjeseci zatvora za posjedovanje i uzgoj opojne droge

nasad

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđen je Ivan Mišetić zv. Čakara (1980) iz Ljubuškog, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 5 (pet) mjeseci zbog kaznenog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Mišetić je u prosincu 2012. godine u garaži obiteljske kuće držao različite vrste opojne droge što je utvrđeno prilikom pretresa obiteljske kuće, okućnice i pratećih objekata, te je pronađena veća količina pakiranja opojne droge "shit" i "marihuana" te je vještačenjem utvrđeno da oduzeti kruti presovani materijali sadrže psihoaktivne komponente tetrahidrokanabinol (THC), kanabinol (CBN) i kanabidiol (CBD), a oduzeti biljni materijal sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC), koji se nalaze na listi supstanci koje su pod međunarodnom kontrolom.

Osim posjedovanja gore navedenih droga, Mišetić je neutvrđenog dana tijekom 2013. godine zasadio i uzgojio stabljiku indijske konoplje i od iste dobio marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen i istu opojnu drogu držao u svojoj obiteljskoj kući u mjestu Gornja Vitina, općina Ljubuški sve do dana 15.10.2013. godine kada je ovlaštenim službenim osobama PU Ljubuški predao drogu tipa "Marihuana", a koju drogu je držao u žutoj PVC vrećici ukupne težine 132,3 grama, da bi se vještačenjem utvrdilo da oduzeti suhi biljni materijal sadrži psihoaktivne komponente tetrahidrokanabinol (THC) i kanabidiol (CBN) te predstavlja Cannabis, koje se nalaze na listi supstanci koje su pod međunarodnom kontrolom.

Općinski sud u Ljubuškom

Glas naroda

Bolje bi bilo da se malo u sudu pozabavite s ovima što su opustošili opcinu i protrali ljubuski omladinu u EU ...

kada je ovlaštenim službenim osobama PU Ljubuški predao drogu tipa "Marihuana"

Pet mjeseci zatvora za posjedovanje i uzgoj opojne droge
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari