S Visoke Glavice se za Tursku izvozi tisuću tona mesa!

ljubuski.info

U moru loših vijesti ovih dana iz Širokog Brijega dolazi jedna krajnje pozitivna i lijepa vijest, a riječ je o ponovnom procvatu proizvodnje u pogonima za proizvodnju mesa i mesnih proizvoda na Visokoj Glavici gdje se nalazi sjedište turske tvrtke "Asja Sezer".

Nepunih pola godine nakon što je u tvornicu stigao novi vlasnik, Turčin Sadik Sezer, proizvodnja iznova cvata, pa su vlasnici upravo ovih dana dobili tender prema kojem će u Tursku izvesti tisuću tona mesa!

Zvuči pomalo nestvarno, kao što je na prvi pogled nestvaran i podatak da će uz 50-tak postojećih djelatnika firma u narednom razdoblju zbog opsega posla biti primorana primiti novih 40-50 djelatnika, te nastaviti poslovati sa cca 100 djelatnika, a to je podatak kakvim se u Širokom Brijegu danas mogu uistinu samo rijetki podičiti, jer Asja Sezer kao firma postaje jedna od vodećih na prostoru širokobriješke općine budući da staje uz bok Feal-u, Mepas-u, MCI-ju…

Po veličini i broju radnika trenutno su u Bosni i Hercegovini četvrta najjača turska firma, odmah iza Sise Cam - Sodaso iz Lukavca, Hayat Kimya - Natron Maglaj, te Cengiz Insaata, ali što je još važnije s tendecijom daljnjeg ogromnog rasta.

Kada su tek stigli u Široki Brijeg i preuzeli firmu koja je godinama bila u vlasništvu braće Lijanovića mnogi su bili skeptični, no u ovih par mjeseci svog djelovanja svima su dali do znanja o koliko ozbiljnom projektu se radi, jer nakon sušnih godina na gospodarskom polju Široki Brijeg zahvaljujući stranim ulagačima polako počinje oživljavati.

Na turske investitore Širokobriježani gledaju sa sve većim simpatijama, a što je ponajviše možda došlo do izražaja u travnju kada su svojim radnicima uz plaće dodijelili i "Uskrsnicu" od 100 KM i ujedno postali jedina firma u Širokom Brijegu koja se odlučila na jedan takav korak.

Upravo ove srijede iz Širokog Brijega je krenuo kamion s gotovim proizvodima za tržište Srbije s obzirom da je nedavno dogovoren i izvoz za Srbiju, Albaniju i Kosovo, a u tijeku su i pregovori s makedonskim distributerima.

Novi vlasnik firme na Visokoj Glavici je na sebe preuzeo i obavezu isplate duga što su ga bivši vlasnici stvorili prema svojim radnicima, pa u mjesečnim ratama sada isplaćuje potraživanja bivših radnika što će u par mjeseci također biti ispoštovano, odnosno obaveze prema tim ljudima podmirene.

Glas naroda

e pa svaka čast

Turci nas opet drze ko hamale, nesto slicno kao i nase tzv gazde

Oće li biti kurbana za Bajram.93

Ako su Turci mogu biti sto puta bolji od Lijanovića samo neka se radi

Otkud u BiH ovolike kolićine mesa za izvoz.UIO je već krenula u kontrolu.Da se slučajno ne izvozi u Tursku sa preferencijalnim podrijetlom možda.

S Visoke Glavice se za Tursku izvozi tisuću tona mesa!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari