Mirzo Ćemalović; "Istražni zatvor u Ljubuškom bio konc-logor"!

zatočenici

Počelo je procesuiranje još jednog slučaja zločina počinjenih tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini. Naime, policijski pripadnici bosanskohercegovačke Države agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proteklih dana su, po nalogu iz Tužilateljstva BiH, priveli osam lica koja se sumnjiče da su, kao pripadnici HVO-a, počinili zločine protiv čovječnosti i zločine protiv ratnih zarobljenika u Vojno-istražnom zatvoru u Ljubuškom.

Neki od bivših zatočenika su ispričali da to nije bio nikakav zatvor nego tipični koncentracijski logor, u kojem su civili i ratni zarobljenici zlostavljani, te tjerani na prisilni rad.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine priopćilo je kako su pripadnici SIPA-e slobode lišili osumnjičene Ivan Kraljević, zvani Ivica, Mate Jelčić, zvani Pukovnik i Žuti, Slavko Skender, zvani Brada, Stojan Odak, zvani Stole, Nedjeljko Matić, zvani Nedo, Vice Bebek, zvani Vicko, Vinko Radišić, zvani Vinča, te Dragan Miloš.

Oni se sumnjiče da su kao zapovjednici i pripadnici HVO-a, Vojne policije i stražari, počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH, Boris Grubešić, rekao je kako su navedene osobe osumnjičeni za ratne zločine počinjene u Vojno-istražnom zatvoru Ljubuški i drugim lokacijama, u razdoblju od travnja 1993. do ožujka 1994. godine.
"Prema prikupljenim dokazima, u objektu VIZ Ljubuški, bilo je zatvoreno oko 200 osoba bošnjačke nacionalnosti, koje su u okviru širokog i sistematičnog napada HVO-a na bošnjačko stanovništvo na širem području Hercegovine, nezakonito uhićene i dovedene sa područja Čapljine, Mostara, Stoca, Jablanice, Prozora i drugih mjesta, te zatočene u objekat VIZ u Ljubuškom. Zatočenici su u navedenom periodu odvođeni i dovođeni u druge zatvore i logore na području Hercegovine, tako da je kroz zatočenje u objektu VIZ prošao veliki broj osoba, među kojima je bilo i žena i malodobnih osoba", ističe Grubešić.

Jedan od onih koji je prošao kroz, kako kaže, "pakao Vojno-istražnog zatvora Ljubuški" bio je i Mostarac Mirzo Ćemalović.
"Nije to nikakav Vojno-istražni zatvor bio. Prvo, ništa nisu oni istraživali, niti su koga ispitivali. To je bio čisti logor", kaže Ćemalović.

Ćemalović ističe da su zatočenici, zapravo, bili držani u objektu predratne otkupne stanice.
"Biti u spavaoni sa 14 kvadrata 51 čovjek, bez prozora, bez išta, to je nemoguće. Nikad nisu mogli da svi legnu, nego vazda trojica-četvorica su stajala. U logoru je bio jedan mokri čvor, poljski mokri čvor. Jedan bio WC, jedna česma na 300 zatvorenika. Pa sad možete misliti kakvi su uslovi", priča Mirzo Ćemalović.

O tretmanu zatočenika u Vojno-istražnom zatvoru u Ljubuškom tokom 1993. i 1994. godine, Boris Grubešić navodi da su zatočenici držani u nečovječnim uvjetima.
"Oni su bili mučeni, zlostavljani, pljačkani, premlaćivani i zlostavljani na izuzetno ponižavajuće načine. Uslijed zlostavljanja mnogim zatočenicima bile su nanesene teške tjelesne ozlijede i nije im pružana adekvatna ljekarska pomoć, a tjerani su i odvođeni i na prinudne radove", riječi su portparola Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Bivši zatočenik logora u Ljubuškom, Mirzo Ćemalović, priča da su zatočenici odvođeni i na prisilni rad, pa su tako i na liniji razdvajanja na području Stoca pravili putove za dovoz tenkova HVO-a.
"Mi smo tu služili kao radna snaga. Pojedini su dobijali i degenek. Nas su vodili na rad, na Hrgud nas vodili, i kroz Čapljinu dobijali kamenice u glavu na kamionu i vodili su nas čak da im okopajemo i duhan, jer sam to lično ja radio i nije ja, nego još nas 30", prisjeća se Ćemalović.

Mirsad Behram [ slobodnaevopa.org ]

Glas naroda

Šta su bili sabirni centri u Bugojnu Konjicu Jablanici Mostaru... a Mirza i autore što se tiče Ljubuškog neka svatko odgovara za svoja nedjela ali doslovce svatko a ne sitna raja

Što se ne oglasi predsjednik hrvatskih logoraša u BiH

mirza cemalovic pa to nije ljubusko prezime di te ufati hvo

di je to okopavo duvan ko ga je tad ima kad sadit znaci laze

sazno sam sve o ovom mirzi cemalovicu komplet familija fundamentalisti rodjak igro za velez nadimak pika reketas i nasilnik u fejicevoj i istocnom mostaru od pike brat u kaficu zeljka samardzica nikad marke nije dao jarani im batinasi u logorima za hrvate u mostaru bijelo polje i ostali gdje ima mrtvi u ljubuskom fala bogu nikom nije dlaka s glave falila

Šta imaš sada od tog tvog komentara?
Saznalo se sve i o Štefici, pa nitko nije "pobio" njezinu priču i tvrdnju?
Zna se sve o Ljubuškom i ljubuškim braniteljima, ali kome je u interesu o tome pričati i pisati?
Ljubuški se vjerojatno jedini u čitavoj BiH može pohvaliti svojom ulogom u ratu i obrani ove BiH, ali kome je to u interesu?
Sada kao i uvijek su na potezu udruge, ali one će se tek javiti kada država BiH odluči ne isplaćivati mirovine poginulim, a ni živim braniteljima, jer su sudjelovali u zločinačkom poduhvatu.
Tu se najveći naglasak stavlja na HVO i Ljubuški, a ne na pojedinca, što će tek biti ako ne daj Bože potvrde presudu Praljku i ostalima?
Tada će udruge ustati jer će već biti ukinuta njihova prava, pa će se onda sjetiti boriti za svoje poginule i žive branitelje.

Sta ie susjedi?Ujitila vuna a...A lipo su vam stari govorili -okanite se muslimana i pokojni Poglavnik ih drza za bracu,virova im i bili si mu naj odajniji borci,a vi uslonje povirovaste bobanu i njemu slicnoj bagri i eto vam sad.....E da more pokojni Blaz ustati ili da oce moj prika spisak dovrsiti (Hakalo)

Slušaj ti Ćemaloviću šta ste napravili u Bugojnu jeli itko odgovarao? nije,šta ste napravili u srednjoj Bosni jeli itko odgovarao?nije.Sramota za SIPU neka procesuira svakog tko je napravio zlo.

Okani se Ti Grade Bugojna i drugih gradova , ovdje nije rijec o Bugojnu , nego o Ljubuskom . Jesu li muslimani istjerani iz Ljubuskog , ili nisu ? Da slucajno nisu otisli dobrovoljno , kao ( kako se metanise ) - Srbi iz Hrvatske ?...Niko od vas ne pominje Paragu ! Kao da je to bilo ima pedeset godina .
.
Kako su osramotili hercegovacki narod i ljubusku krajinu HVO i ini domoljubi , tako i Ljubuski ! Ljubuski je osramocen grad , iako narod nema s tim nikakave veze . Grad , i njemu slicni , samo advokatisu i to besplatno , da bi opravdali ono zbog cega HAG goni ! Hag , a ne samo tuzilastvo BH . Uhapseni , pusteni...to ne znaci i da nisu krivi . Hapsenja ce se nastaviti , ta stvar ce izici na cistac - i sudovi ce odrediti ko je domoljub , a ko nije ....
Muslimani Ljubuskog su dozivjeli ono sto nikada nisu dozivjeli u historiji Ljubuskog , i oni ni danas zato ne krive ljubuski narod ....Osramoceni narod ljubuskog kraja ne zna sta da cini - ne moze da se ni izvinjava , jer nista nije ni kriv . A sada , kad su hapsenja samo otpocela , odmah se javljaju advokati i pitaju : A STA SE RADILO U BUGOJNU ?...

Ante Graniću ako se tako zoveš i živiš tamo gdje živiš moram ti reći da si ti jedna obična .udaletina Ljubuški je sačuvao obraz nitko od muslimana koji su iseljeni radi predostrožnosti da ne budu peta kolona a i radi njih da sačuvaju život nije osvetnički raspoložen a zločinci moraju odgovarati a za rat treba dvoje

De ti ne [ * neprimjereno * ].i. Kvake..muslimani su otisli i uslzga i ucinjena..eno ih sve po svitu..neznajubsta ce od para..i svi su kuce obnovili..a di se to hrvat vratio odakle je potjeran..

Tako vam i treba.
Radi ovog i događaja oko onog filma i daljnje šutnje udruga, moralna odgovornost ljudi u udrugama bi bila davanje ostavke na svoje plaćeničke dužnosti. Netko spomenu da su ovi osumnjičeni i samo odvedeni na razgovor, al ovo dalje se sve znalo, prvo imamo tekstove o ljubuškom, dobijemo film o ljubuškom i sada dobivamo tekstove sa ovim sadržajem.
Ljubuški je mjesto zločina. Mjesto genocida, mjesto koncentracijakih logora i mjesto etničkog čišćenja.
Eh da se više vodilo računa o dostojanstvu rata, poginulih i živih branitelja, a ne samo o zapošljavanju i uhljebljivanju svojih [ * neprimjereno * ]ca.
Ovaj sa zadnjim komentarom ga zasra pravo, evo ako su to sve oni sto ti govoriš zašto danas nisu takvog razmišljanja, e vi naivni, vi i vaš pavelić.
Znači ljubuški je grad zločina, isto kao poslje 1945.

Pravi Ljubušak se stidi svakog zločina i zločinca kao i pretvorbenih l.pova koji su ovaj grad srozali na nivo kasabe ali zar će vam jedan Mirza kreirati mišljenje svi normalni znaju šta se tih godina događalo eto taj gore jedan doziva višestrukog ljubuškog ubojicu da dovrši nekakav spisak jad i bijeda našim tužiteljima savjetujem da počnu raditi na procesuiranju zločinaca nad Hrvatima ili će biti svašta

Ne kreira Mirza već mediji koje mi nemamo.
Mediji šire priču i stvaraju događaje i sve ostalo, ne ja i ti nego mediji.
Ovo se piše u sarajevu, a ovaj i većinu drugih medija financiraju europski fondovi, znači mediji stvaraju sliku o nekom mjestu kakvu žele, a o ljubuškom nitko iz ljubuškog ne piše. Kako su oni odmah pronašli ovog [ * neprimjereno * ]a? Što bi bilo da tu nije bilo Neđe u komšiluku :D

Ne bih se složio da su mediji ti koji kolo vode to su plitičari i tužitelji i suci znači naši ništa ne rade za dobrobit svog naroda ili nas ne štite od svakakvih kvalifikacija kao što nas nisu zaštitili od hrvatskih l.pova i k.iminalaca u pretvorbi i privatizaciji epilog je iseljavanje Hrvata a uskoro ćemo pričati o egzodusu nažalost

DA....Ljubuski je upravo to sto ti kazes . A ljubuski narod to ne zasluzuje . S obzirom da sami niste uradili ono sto treba , to cine sudovi poslije 25 godina . Mozda je Ljubuski prosao i gore nego 1.945. , jer su 1.945. musmlimani bili proglaseni "rvackim cvicem" , a ovoga puta su istjerani iz Ljubuskog . Oni koji su ostali , ostali su zato sto ih je stitio hrvatski narod Ljubuskog ., a ne Paraga i Paragaovci ! A ko su Pagaovci , Vi morate znati i odgovoriti ponajprije , a onda uzvikivati parole o tome kako sud treba da istrazuje i zlocine nad Hrvatima ! Ko ste to Vi ?... Predstavljate li Vi Hrvate , i ko od vas trazi da se bas Vi zauzimate za Hrvate , a mirno ste gledali kako istjeruju muslimane !...Vidjet cete kako ce to lijepo uraditi SIPA ! Polako , sa argumetima i bez ikakve galame . A Vi prijetite "kako ce biti svasta" ! Onaj ko je NISTA , i ne moze raditi SVASTA !...Iza SIPE je Evropa , a iza Vas ne stoji niko . Pardon - nitko !

Sjecam se vrlo dobro tih vremana ali usra ga ba sa okopavanjem duvana !

Nevjerojatno pa još uvijek se diže prašina oko drugog svjetskom, komunizmu, udbi, domovinskom, izdaji, utaji, uhljebima itd. Doklen više o tim sr...snjima. Mladi kao i bračni parovi s djecom svake godine od 2005-te do danas iz godine u godinu u većm broju iseljavaju i o tome niko ništa. Ovoj državi više nemože pomoći ni svi šeici na svijetu. Uništena je budućnost našoj djeci, unucima, praunucima itd

Nije unistena buducnost samo djeci , nego i vama . Jedan od razloga koji su vas doveli dotle je i cinjenica da su pokretaci rata posli od svoje interpretacije Drugog svjetskog rata , osnovali vojske i paravojske - i krenuli na Drinu . Milosevic je ucinio isto , samo sto je on krenu prema - Karlobagu . Sudar onih koji su , domoljubivo , krenuli na Drinu i onih za Karlobag - desio se - u BH ! Cak su im i vodje bile iz BH . Mladic nije iz Sumadije !...
.
Price o Drugom svjetdskom ce se nastaviti , jer su se pojavili novi povjesnicari...a oni koji sada odlaze , bjeze od - n a s i h . I nikada se nece vratiti . Vecina onih koji su radili u Njemackoj ranije , vratila se , sagradila kuce i zive kao cestiti ljudi . Ponavljam vam jos jednom , a vjerovati ne morate : OVI KOJI SADA BJEZE OD VAS - NIKADA VAM SE VISE NECE VRATITI ! Nikada . Jer , mjerila domoljublja se mijenjaju . Njihova domovina ce bti - Evropa ! Umjesto da se rasplakujete nad njihovom sudbinom , koju sti Vi kreirali , uhavatite - za motiku !

pa dobro je da se ima izbora, iseljavanje je kad prodaš sve i odeš negdje e tako ti je našima u bosni,posavini itd. a sad se 01.07 u njemačkoj može dobit radna dozvola a i osobne europske za hrvatske državljanje pa sve će otić čak iz Hrvatske to je i logično .Šta bi trebali čekat da ta država BiH otvori neke tvornice gdje će plaća biti 1.500 eura aha samo sanjaj tko će ulagati ovamo isto ko u Grčku,Rumuniju.... Šta više bronzaste o tom iseljavanju pa eto ostani .. opet kažem dobro je da se ima izbora pa uvjek su ljudi išli gdje mogu živit šta je naših u Australiji,Kanadi,Americi,Njemačkoj

dobor još nije nadodao da su u podne na +45 odjenuti u zimske kapute čupkali travu po javnim površinama u centru grada.

to su bili hosovi cetnicki zarobljenici

Naši ljudi koji su bili zarobljenici stide se o tome pričat a oni koji bi trebali o tome pisati pričati sankcionirati ništa ne rade

Svaki zločin treba osuditi pogotovu upotreba sile na ženama i djecom kao i na starijim osobama koje su bile u zatvorim.. Mene čudi kakao pojedinci ne znaju tko je napravio zločin pa ga ne prozivaju na portalu sa punim imenom i prezimenom jer vidim da smo mi Hrvati poznati po tome.. NE strah ih da ih ne bi SIP-a pozvala na razgovor e to ste vi pojedini jazavci koji ste prija par dana onu trojicu pripadnika HVO osudili i strijeljali.. Pa evo vam jazavci prostora pišite imena kad imate muda..i kad vi sve znate..

Rugala se ruga da bi jij na kraju bila druga. Sve je trebqlo riješavat prije i pričat o tomu što je bilo. Ljubuški se ni u čem ne spominje za vrijeme rata nego samo oko etničkog čišćenja i zatvora. Lipanjske zore kao da nemaju nikakve veze sa ljubuškim.
Graniću, ti kao uvijek svašta nabaciš u svom komentaru, prvo što 1945. Nisu bili nikakvo cvijeće nego su završavali u masovnim jamama, a oni što nisu završili u jamama su okrenuli priču i način razmišljanja pa su ubacivali u jame dojučerašnje suborce. Paragu si spomenuo, mozda čak i u dobrom kontekstu.
A svu težinu ovih [ * neprimjereno * ] iz ljubuškog kojih pola nije ni bilo nosi cijeli Ljubuški. Svi muslimani su spašeni i ti to danas znas iako ovdje tada nisi bio. Svu priču oko Neđe su izrežirali oni koji su otišli jer jako dobro čak i ti znaš da iz ljubuškog nikad nisu otišli svi muslimani. Neka svatko odgovara za to što je radio. A ovdje su svi zakazali jer svi šute?

Ima brate sud pa Mirzina riječ i njegovih kolega protiv optuženih meni je najgori u ovome svemu politički vrh Hrvata koji nije naredio tužiteljima i sucima( a dvadeset godina je prošlo i za to vrijeme svi primaju nemale plaće )istražiti i procesuirati sve zločine i zločince nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini i to individualne i zapovjedne ali šta ćemo jadni kad su svi ti HDZ-ovci slabi kadrovi i političke neznalice a ne branim nijednog hrvatskog zločinca daleko od toga

Za gosta ĐŽEVAD MLAĆO je bio načelnik za vrijeme rata u Bugojnu to je zločinac koji je protjeravao Hrvate i Srbe a zato nije odgovarao.Štiti ga Bakir Izetbegović i njemu slični,Ejup Ganić i ostali propaliteti.

Štiti ga HDZ jer ako pokupe Mlaću, ono goooovance Pero Marković iz Čapljine ide za njim. Žrtvovali su mrtve i nas žive radi 10-15 orangutana. Mućni malo glavom.

U ljubuskom muslimanima nikad nista falilo nije..da su bogda svi potjerani..kakvi filmovi kakve price..sve same lazi..

Tko je dokazao da su to sve laži?
Zašto o Ljubuškom nema niti jedne napisane knjige?
Zašto Ljubuški nije snimio svoj film?
Zašto uduge ne rade na očuvanju dostojanstva rata i branitelja kako živih tako i mrtvih?
Ovo sve što se režira ide nekom drugom u prilog, Ljubuškom i ljubušacima ne.
Udruge bi, da se ne bore samo za svoju [ * neprimjereno * ]cu trebale sada podići šator na trgu i organizirati prosvjed dok god ne bude napisana knjiga o sudjelovanju ljubušaka u obrani i stvaranju ove današnje BiH.
Dok god se ne donese zakon o reguliranju rada udruga i prava živih i mrtvih branitelja, djece, živih i mrtvih branitelja.
Neka se procesuira svaki zločinac ako je radio zločin, a ne da se spasi samo zato što je sudjelovao u nekakvim filmovima.
Svi ste zakazali po pitanju Ljubuškog i ljubušaka, al neka je vašim [ * neprimjereno * ]cama dobro.

obratite se Ivanu Paponji predsjedniku udruge za zaštitu digniteta domovinskog rata i pravih i lažnih zapovjednika i on je na proračunu općine kao i još 10-ak udruga primjerice udruga dragovoljaca HOS-a ( Pero Majić) a Ćane mu nije član haha, pa maloljetni Koroman ( brat mu Željko kaže da ga nije vidio u ratu tih godina) pa Mlinarević PTSP , pa nositelji odličja, pa zaboravljeni, pa ovi oni i svi su na proračunskoj sisi općine šta mislite koliko su kadri ti ljudi pokrenut nešto i okupit ljude pa to samo u Ljubuškom ima dođe mi da osnujem udrugu sijedih branitelja ili nešto slično ćelavih možda

Eto ti si kadar daj bolan reci kako se zoveš da znamo o kakvom se kadru radi ti si sigurno neki dezerter ili si novokomponirani pukovnik..Svatko u Ljubuškom zna tko je gdje bio samo sam siguran da ti nisi nigdje bio a iz proračuna se izdvaja 400 KM za udruge braniteljske i iza tih ljudi stoje branitelji na osnovu tebe gdje te ne stoji nitko onda samo liječi frustracije svoje ..

samo vi bronzate ja bio,ja bio, i to vi što vas je mobiliziralo , pravi ljudi su išli u profesionalne postrojbe ( gardijske brigade, specijalnu policiju, postrojbe za posebne namjene) i obično ne pričaju o ratu jedino ako je neki sijaset bio , e tamo sam ti ja bio i rat mi je bio normalna stvar uostalom nije važno eto taće ovi gori nabrojani nek skupe 30 ljudi evo glavu

Kad su osnovane Gardijske brigade biseru? Do tada su ratovali duhovi, šta li? Većina je kasnije ušla u te brigade radi plaće i od politike amenovanog reketarenja, a običan čovjek je išao radi ideala. Tu priču prosipaj kućnoj čeljadi. Eto, kad su osnovane Gardijske brigade HVO? Ajde herojčino, prosvijetlio nas.

Najprije si me nazva dezerter ili lažni pukovnik toliko o tvojoj moći rasuđivanja ,eto tebi ću odgovarat na pitanja , opet ti kažem nek ti tvoji paponje ,majići i ostali skupe 30 ljudi za nešto evo je, bitno je da se novci redovno uzimaju pa šta oni rade koja je svrha osim toga eto još malo i općina će u bankrot pa im neće bit i tih 400 maraka uostalom šta će im tih 400 maraka valjda za rakije i pive valjda

Evo ja sam se potpisao evo ti i moj broj telefona 063325919 ako imaš protiv mene nešto zovni pa reci a nemoj se kriti iza portala i pričati gluposti nazovi slobodno nikad se nisam takvih boja [ * neprimjereno * ] kao što si ti i ostali ti tvoji koji ćeš ti skupiti jadu jadni! Viteže veliki koji si prošao sva ratišta očekivan tvoj poziv ako si ratnik i nisi [ * neprimjereno * ] zovni ćeš..Za dom spreman!

a to si ti pero super pa nije ni čudo ti si lažni ratni vojni invalid , lažni pukovnik, rat si proveo u kancelariji jednom prilikom Ćane reče da nisi Neretvu u ratu priša eto i potuka si se s njim , nemaš ti obraza svugdje si se uvalio i uhljebio ovo ti je mišljenje većine tako da ti se nemoram potpisivat , tipični nazovi pravaš spreman samo za svoje pr.kno

Gdje si ti bio viteže bolan! Eto ti lijepo čovjek napisa da mu se javiš a ti opet pišeš dobro ti je rekao da si jad.... Neka znaš i ovo sa obojicom sam jako dobar i sa Primorcom i sa Majićem i znam što je bilo između njih ali znam da bi i dan danas jedan za drugog puno učinili više nego ti možeš zamisliti to upamti moj pametnjakoviću a tebi preporučujem idi radi nešto bolje ti je nego što se zajebavaš glavom svojom okani se ti branitelja svih!

Aje ne [ * neprimjereno * ].i vise glavom svojom velis .uf sto si opasan jaci sam ja od tebe haha

Napiši broj i ime i zovem te za odmah nije problem..

Tako je Dario ima broj neka zove što je se ovako raspisa o ja mogu reći o svakom svašta to je najlakše ali čovjek ti ostavi broj i sa njim se tamo raspravi o svemu tko je gdje bio i tko je prešao ili nije prešao neretvu.. po tvom pisanju ti nisi ni iz pred kuće izašao jer da jesi ne bi pisao gluposti ovdje se radi o nečem drugom u tekstu a ne o osobnim tvojim frustracijama..

dabogda ti bio protjeran pa d avidis kako je

SIPA zašto štitite Đževada Mlaću iz Bugojna ratnog zločinca.Tko ga štiti....???...Zaista odlično pitanje.

Dževad Mlaćo direktno odgovoran za smrt 24 Bugojanaca hoda ko da ništa nije bilo sve zbog Hrvata političara tužitelja i sudaca

Niti je falilo niti ce falit..jos izvlace pare iz evropskih zajednica kao srusene im kuce u ljubuskom pa za obnovu..katastrofa...

Nama Hrvatima hvala za to što nismo sve pobili,mrtva usta ništa ne govore ni LAŽ ni ISTINU

Morete vi o čem god hoćete, ne vidim ničiju reakciju na ovu vijest. Ne vidim komentare o ljubuškom, nitko se nije pobunio ili nešto konkretno uradio. Pero kada si vec tu onda imas i ti političku kao i moralnu obavezu da se o ljubuškom istina priča, ti i svi vi koji ste bili u ratu.
Od svih udruga, članstvo, bar su ga imali, jesu PTSP, ovo sve drugo je samo odabrano kao i u svim drugim udrugam. Ako i imaju članstvo nemaju hrabrosti ni volje za rad, za borbu protiv "vjetrenjača" pogotovo ona pikotićeva udruga.
Žalosno što se radi od ljubuškog, a već 4 godine i udruge i politika šute. Onda onaj neki prosvjed i to je to, čak su i tada pokazali kako nemaju snage ni hrabrosti završiti započeto

Čitam ove komentare i u jednom trenutku sam sebe pitam u kojem ja vremenu živim. Pa za nepovjerovati oko čega se pojedini likovi raspravljaju, svađaju, br mob ostavljaju, prijete glavama itd. Kao da živim-o u divljini i van civilizacije. Svi sve znaju, a kad ih se pozove na sud za svjedoke po pet puta mjenjaju vlastite iskaze i stim pokazivaju da ni sami sebi nevjeruju. Ratno vrijeme ostavimo povjesničarima, zločince sudovima, a mi se trebamo okrenuti ka' stvaranju budućnosti da nas barem po nečem naša unučad zapamti.

Mislim da se sjecam ovog u majici na pruge,znam da je bio jedan doktor musliman,davno je bilo al ima slicnu facu,nisam sigur..znam samo da su ga ubij boze maltretirali a znate ko,ne mi sto smo nosali puske i odali od nemila do nedraga pa iz nekog inata i principa zavrsili dva tri dana u tom zatvoru,nego oni koji su odbijali ic bilo gdje,otpad nasa,vecinom danasnji pukovnici,oni su se izivljavali na tim ljudima,to je za njih bio rat i svjedocit cu ako treba..to je bilo negdje u 12mj '93-e

Mirzo Ćemalović; "Istražni zatvor u Ljubuškom bio konc-logor"!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari