Uhićena dvojica osumnjičeni za pljačku nad N.Z. iz Ljubuškog

ljubuski.info

Sarajevska policija jučer oko 15 sati uhitila je Alena Fazlagića (1989) iz Sarajeva i Enesa Delalića (1976) iz Priboja, zbog sumnje da su zajedno s još jednom osobom, koja je u bijegu, 19. svibnja ove oko 8.15 sati, u naselju Plandište, općina Ilidža, opljačkali N.Z. iz Ljubuškog.

Naime, uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebom fizičke snage oni su oteli torbu s većom svotom novca, a zatim Passatom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Passat je potom pronađen zapaljen u ulici Osik, općina Ilidža. Izvršenim pretresom stana koji koristi Alen Fazlagić, na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj kalibra 7,62 mm, s okvirom i osam metaka istog kalibra, jedan pištolj nepoznate marke kalibra 7,65 mm, s okvirom i četiri metka istog kalibra, 20 metaka različitog kalibra i jedan mobilni telefon.

Pretresom stana koji koristi Enes Delalić, na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet mobilni telefon.

No, iako se sada radi o privođenju dvije i potragom za jednom osobom, na dan pljačke MUP Kantona sarajevo objavio je priopćenje u kojem stoji kako su "četiri nepoznate osobe (...) nasilno zaustavile vozilo kombi Renault kojim je upravljao N.Z. iz Ljubuškog, te uz prijetnju vatrenim oružjem ukrale torbu s većom svotom novca i dokumentima".

Tom prilikom N.Z. je zadobio lakše ozljede, a pomoć mu je pružena u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Glas naroda

ko je taj sretnik N.Z

Uhićena dvojica osumnjičeni za pljačku nad N.Z. iz Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari