Nezakoniti ugovori o radu u JP Parkovi?

ljubuski.info

Zapošljavanja na određeno vrijeme postala su normativ uprava u javnim poduzećima. Javno poduzeće koje po tome predvodi je JP Parkovi, čiji je djelatnik prije tridesetak dana postao i Vedran Markotić predsjednik Mladeži HDZ BiH. Nakon što je iskoristio bijeli kruh iz Skupštine županije, on je na temelju ugovora potpisanog od strane v.d. direktora Nikice Vučića postao "menadžer" ovog javnog poduzeća. Informacija je potvrđena iz JP Parkovi Ljubuški.

Nakon dvije godine postojanja i financiranja s općinskih «jaslica» (u 2014. godini nešto više od 200.000 KM) i neplaćanja računa ponajprije EP HZHB, prikazana je dobit od samo 56.000 KM. Kreditna zaduženja su kao pozajmice pomagala općini za isplatu plaća, koje općina u bližoj budućnosti ne može vratiti.

Na vodovodu Crveni Grm i Prolog napravljeni su namjerni gubitci, što potvrđuje brojna dokumentacija.

Veliki broj radnika u JP Parkovi ima minimalne plaće i javno se obznanjuje činjenica da ugovore o radu potpisuju pod prisilom da ne mogu koristiti prava iz Kolektivnog ugovora potpisanog na razini F BiH. Zbog toga navedeni ugovori su nezakoniti i u slučaju tužbi JP Parkovi bi izgubili postupke na sudu.

Zbog teškog ekonomskog stanja još se niti jedan radnik nije odlučio na tužbu, pa uprava koristi mogućnost rigidnog upravljanja poduzećem.

U Parkove je pristigla tužba od strane JKP Ljubuški, koje na istu u roku od 30 dana mora odgovoriti. Tužba se odnosi na nadoknadu nastale štete i korištenja imovine JKP Ljubuški.

Time se nastavlja komunalni nered u Ljubuškom koji je rezultat nezakonitog rada dosadašnjih uprava i načelnika Nevenka Barbarića. U Ljubuškom se zna samo jedno, a to je tko će to sve platiti. To su obični ljudi. Oni će svojim novcima morati sanirati gubitke javnih poduzeća, samo još ne traže konačni račun, koji se svakim danom vrtoglavo povećava.

O toga neće biti zaobiđeni Ljubušaci koji žive u užoj gradskoj zoni, a niti oni koji žive na selu. Svako njihovo zavaravanje od strane bilo kojih političara nije realnost.

Glas naroda

nesto mi nije jasno u ljubuskom ,konkretno u firmi parkovi ovoliko nepravilnosti ,a jos niko ne odgovara za to,da se razumimo stanje je katastrofa i opcina je unistena ,samo mi nije jasno da institucuje ne rade svoj posao ili je sve ovo rekla kazala

Svima nama je dobro da bolje ne može biti,nedaj Bože gore.Bez revolucije,ustanka,protesta;bez par stotina mrtvi-nema ništa.Svak šuti,znači dobro je,samo se piskara i ževka ko ćukenja na lancu.

Kako nema članak potpisnika tako isto ova priča uopće ne pije vodu, pa taman i ovu našu skupu vodu.. Autoru će stvar biti malo jasnija onog dana kad JKP Ljubuški pravomoćno izgubi parnicu protiv JP Parkova.. Ovaj naslov "nezakoniti" ugovori o radu nema nikakvog pravnog uporišta obzirom da čl .19 Zakona o radu regulira izemđu ostalog i ugovor o radu na određeno vrijeme.. Jedino što se iz gornjeg članka može zaključiti jest da imamo jako loše novinarstvo na području naše općine..

Da, ali nezakonitost se ogleda u tome što se ugovori potpisuju pod prisilom uz odricanje zakonskih prava na plaću iz kolektivnog ugovora.Nebitno radi li se o ugovoru na određeno ili neodređeno radno vrijeme, poanta je u tome da se radnici pod prisilom (jer strepe za svoju egzistenciju pa drugog izbora i nemaju) silom odriču svoje plaće koje im pripada. Tako da jedan visokokvalificirani radnih sa 20-tak godina radnog iskustva u struci ima minimalnu plaću i svaki dan kad krene na posao strepi hoće li mu se produžiti ugovor.Uz to valja napomenuti da je famoznom odlukom Općinskog vijeća , prostim dizanjem ruku Općinskih vijećnika uz suglasnost Načelnika Općine (Osnivač JKP i Parkova je Općina) Parkovi "oslobođeni" dugova od 10.000.000,00 KM. I pored tako "čiste "situacije i uz minimalne plaće nisu u stanju napraviti dobit poduzeća. A što se tiče tužbe-na kraju se punti broje.

Obmanjivac javnosti, urednik portala, ekspert za izradu pečata, ti nemaš pojma o ovoj temi.

Da nije ovog portala Vaš ugled danas bi bio znatno veći, a u prijevodu ovaj portal sve razotkriva i jedini je slobodni medij koji smije nešto reći o katastrofalnoj situaciji u Ljubuškom.Da se ima obraza ne bi se branilo neobranjivo, ne bi se na osobnu razinu išlo protiv onih koji pišu istinu.Nažalost veliki Hrvati koji su od stranaka imali samo osobnu korist zanemarili su to hrvatstvo, pa sad kad u blizini nemaju nekog drugog neprijatelja udaraju po svom narodu. Zar nije božji grijeh ne platiti radnike, dugovati im godinama plaće,godinama neisplaćivati mirovine, na kraju otvoriti drugu firmu i dugove iz JKP "zaboraviti. Da se radilo o Lijanovićima rekli bi to su oni, ali što se događa kad to rade"naši-veliki Hrvati.

Oćete parnicu dobit vi Vučiću i Leko pača ti ko u vola a taka i pamet. Znaš li ti tope priglupi šta znači pravomoćno, do pravomoćnost treba proć više instanci tako da ti to ne može biti uskoro. Ali ako vas dvojica i Markotić budete zastupali neće biti nikad. A šta je s kolektivnim ugovorom vrijedi li on ili je on mrtvo slovo na papiru. Njime je propisano kako se reguliraju radni odnosi i plaće, zato psssst

I pogledaj tko je(koja stranka) i koja osoba (iz koje stranke)glasovala protiv ukidanja bijelog kruha.Pa je i iz ovog teksta sasvim jasno da se time pogoduje stranačkim kadrovima da "prezime" dok ne dođu na mjesto , koje su usput radili (ugovor o djelu)dok su pola godine na "bijelom kruhu". I na kraju pokaži rezultat rada u Općini Ljubuški zadnjih 20 godina.Kad pokažeš jedan pozitivan rezultat, makar i natalitetni to će se na ovom portalu i pohvaliti.Do tada,bolje je ništa ne pisati.

jesu smišni ovi paraziti iz HDZja, nesmi se istina reć.
ovde je samo dobro laž.vima,lo.ovim,prevarantima,dilerima,parazitima ukratko ko je bilo kako vezan za kradeze partiju njemu je dobro samo što je prhno obraz to nji ne brine.

Što se treba desiti da se ovaj narod opameti može li mi itko reći pa kad se sve pogleda u zadnjih 20 godina ne samo Ljubuški nego i druge općine neke više neke manje su opljačkane u Ljubuškom pljačku najvišu pljačku su počinili obitelji Lučić koji danas drži moralna predavanja na televiziji kako treba ovo ili ono ja kažem kako ga nije stid pa njego obitelj je uništila Ljubuški a ostala marva dovršila..Mogu oni što god hoće evo imali smo gotov sve političke stranke u Županijsko pa i Federalnoj vlasti što su napravili samo sebi vile i kućerine narod tko ebe narod je stoka sitnog zuba i treba je šišati... Dok god narod ne rekne STOP ovakvoj vlasti njima će cvjetati a mi polako pakiramo se i u Njemačku... Na kraju nagradno pitanje zna li itko jedinog HDZ-ovca koji je otišao u Njemačku ja ne znam ni jednog a VI..

neka se potpiše kreator ovog teksta, ne vrijedi ništa bez potpisa

"Jazavče" baš si pravi jazavac. Tekst je tekst, bio on s potpisom ili bez, prava i odgovornosti na istog polaže ljubuski.net, odnosno njegov vlasnik.
Šta ti vrijedi bio potpisnik ovog teksta npr. Bradvica, Tomić, Šušnjar, Dežulović, Šutalo ili netko deseti???
Ako si uvjeren da su iznešene klevete, onda imaš mogućnost građanske tužbe pa se gonjajte.
Što je-je, nažalost, na takvu vrstu pravde se dugo čeka, a kazne za počinitelja su smiješne... Da je suprotno, sumnjam da bi bilo olajavajućih tekstova i na ovom portalu, ali i na onome lj. vjesniku.

Znam ih ja dosta, a posljednja je jedna cura, čak napustila vijeće i otišla vani.
Nije bilo reakcije ni agapa niti ikog drugog, zašto?
Nema promjene dok ne odgovaraju i oprba i vlast za to sve učinjeno.
Kod nas su svi isti.

Ovaj markotić oravi smutnju i nered u poduzeću, radnike plaše gubitkom posla a radi se za minimalac, dok on i njegov sluga Nikica Vučić kvazidirektor troše ogroman novac na troškove reprezentacije i zapošljavaju članove hdz-a. Isto tako markotić jaranima daje ugovore o djelu, a po iznose istih djele pola pola. Dovoljno je znati da parkovi nikad ali baš nikad nisu raspisali natječaj za prijem u radni odnos a javno su poduzeće. Ajd sad tući po tipkovnici Nikica i reci da nije tako, ken.jac ko te nauči lani radit na računalo

To je kad su dici dali da se igraju. Zasto se ne objave imena vijecnika koji su glasali za povecanje cijena vode i naplatuu parkinga pa da se vidi..

Prijatelju šta očekivat od poduzeća na čijem se čelu nalazi Nikica Vučić. Luda od čovika.

šta ste se skačili Nikice i Markotića??,samo je jedan i jedini kolovođa,egoista,........
koji vuče sve konce u ljubuškom no ustaviti ću nedorečeno ajmo se igrati pogađanja.
Tko sje-ba ljubuški i ljubušku komunaliju barem za 15 godina.

Pitanje:
Kakvo je to biće ili što je to ako nije biće?

Lako ih se neće skačit. Pa pametna čovika vrijeđa da jedan priglupi smrdonja poput Nikice se naziva direktorom. Čovjek se ni okupat ne zna, a vodom bi upravlja.A što se tiče gudina Markotića taj je kataklizma u odnosu na Nevena. Taj zapošljava samo rodijake i kumove, čovjeku je taj eeoski mentalitet u glavi da to nije nornalno. Bolje i crni đava nego on

Kako u nezakonitoj firmi ugovori o radu mogu biti zakoniti?

Svi rukovodeći u poduzeću Parkovi će u zatvor skupa s Barbarićem

No sve je tako,nikica je ovaj je garib,Markotić prilipak na "DUBU" oli ti ga starnački parazit.
Ali ipak ostaje pitanje svih pitanja:
Tko sje-ba ljubuški i ljubušku komunaliju barem za 15 godina?
Kakvo je to biće ili što je to ako nije biće?

E Ljubuški našta spade da sva [ * neprimjereno * ] tobom upravlja

priča se po ljubuškom da radnici koji su ostali u komunalnom prodaju imovinu pa će im se platit mirovinsko a ostatak će dijeliti za zaostale plaće. e neka i pošteno je tako, niko ih nije pitao kako im je kad su ostali u komunalnom, i pravo je da se prvi naplate.Ovi iz Parkova im se pravili prijatelji dok se nisu dočepali posla a oni ostadoše ni na nebu ni na zemlji. Razlog zašto nisu prešli u Parkove je iz pouzdanih izvora i bliskih suradnika našeg vrlog načelnika, je da nisu bili podobni,to jest uvlači[ * neprimjereno * ]i.... do idućeg javljanja

Moj škico što pričaš kad znaš da nije tako,prvo reci tko je sve već davno priložio saobraćajne i ostale dokument na sud kao dokaz da se ovrhe mogu provesti,što je sud rekao o korištenju tih strojeva do okončanja postupka a šta ste rekli vi samo malo ste poletjeli neće to sa isplatom tako da ide ,pogledaj listu prioriteta i na kraju sam si kriv za ovo sve ......

Kako se ovaj škico zaposli u komunalnom jel kao struka ili ....

nije škice, ne optužujte čovika nepotrebno, ovo piše nezaposleni građanin sela ljubuškog, nije ni škice ni ti je iko iz jkp

Ne cvjetaju ruže ni radnicima parkova, uprava na čelu s Markotićem uporno krši odredbe kolektivnog ugovora, te radnicima stvara okruženje straha i nelagode, dok uporno dovode nove radnike odnosno preciznije stranačke uhljebe.

Mislim da rukovodstvo parkova zaslužuje bajbukanu, pogotovu Markotić, bilo mi je žao Nikice na početku sve kontam šta će jadan, ali sad kad ga vidim kako se ponaša, a sve je to kad se guba ščepi nečeg onda siše bez prestanka želim i njemu isto.

žao je meni bilo barbarića kad je postao udovac pa sam mislio da je ivićeva marioneta ali svi su oni itekako svjesni šta rade i zato tu bagru treba procesuirati i ako bog da zatvoriti

ovo je bit.
Pustite nikicei markotiće.
ostaje pitanje svih pitanja:
Tko sje-ba ljubuški i ljubušku komunaliju barem za 15 godina?
Kakvo je to biće ili što je to ako nije biće?

Ne razumim smisao ovakvih tekstova, objavi se tekst u kojem nema niti jedan jedini dokaz da se potvrdi napisano i onda se laje protiv ljudi koji se ne mogu ni braniti i onda urednik brise komentare koji se njemu ne svidaju i tako stvara sliku da se svi slazu sa tekstom... Velika MAnipulacija...

Slika korisnika info

Sveukupno uklonjen 1 (jedan), i to neprimjeren komentar.

ljubuski.info --> Kontakt

Uzrok je nastao izbjegavanjem dugova i prenošenjem djelatnosti,to je manipulacija.Od čega se tu ima netko braniti.Možda od istine koju svi znaju.Tko je u tome sudjelovao-zna se.

Nevenkova posla kriminala na sve strane. Ljubuški za vrijeme Nevenkove vladavine propada tiho ali polako. Čoviću šta ti radi ovaj šerif.

Sve su to l.o.p.o.v.i....koliko znam kad je počela naplata parkinga rečeno je tko plati na licu mjesta da je kazna u pola...pa jučer ženi koja nije iz ljubuskog naplati odmah 40 km kakva je to logika....a markotic gudin jedan sta sebi dopusti da ovako pišu i govore o njemu

Naplata na kravici,naplata parkinga po gradu,naplata vode(skuplje od jane).u biti troškovi nikakvi i plus struju koju parkovi troše ne plaćaju već ide na komunalno-Grad propada i ništa se ne ulaže u njega.
U čijim džepovima završe te pare?Ako partijski magarci gule narod da sebe namire e onda sve što skupe u tabletama potrošili.

Tako će i biti jer Bog sve vidi i vraća svakomu po zaslugama ako neće njima onda oce njihovoj dici...a kad bude vracao neće im nikakve tablete biti od pomoci

par pitanja
1.dali je gospodarsko stanje u ljubuskom dobro
2-ko je kriv sto se u ljubuskom ne otvaraju radna mjesta osim u javnim preduzecima
3.zasto nije napravljen nijedan objekat na poslovnoj zoni bijaca zvirici
4.koje kriv sto ne radi hotel u ljubuskom
5 ko je kriv sto je propala vinarija ,jedna od najboljih nekad na ovim podrucijma
6.ko je kriv sto je komunalno u situaciji u kakvoj je.
7.ko je kriv sto placamo najskuplju vodu u bih a lezimo na vodi
8.ko je kriv sto ljubuski nema kino,i neki kulturni centar za mlade
9 ko je kriv za veliko iseljenje mladih iz ljubuskog
10ko je kriv stoje duhanska u onakvom stanju
11-ko je kriv sto investitori zaobilaze ljubuski
12-ko je kriv sto je ljubuski nekad najljepse mjesto za stanovanje postao najjadniji i najtuzniji na ovim prostorima
13-ko je kriv.zna li neko ko je kriv
ja iman i odgovor mi smo krivi ,svi zajedno smo mi krivi kad dopustamo da nas gazi par nesposobnih ljudi za svoje osobne interese i interese svojih uhljeba ...dok se narod a narucito mladi ne ukljuce i ne pokrenu da nesto mjenjaju ,,ovo ce ovdje biti propast ,a vec je ...jer narod odlazi i odlazi a niko ne pita koji je razlog niti koga briga niti ko vodi brigu o tome,,
doslo je vrijeme da se vise ukljuci crkva i mladi i da se pokrene nesto dok nebude prekasno ako vec nije prekasno

Kriv je NEVENKO KOJI JE SVE UNIŠTIO.

ja iman ekipu koja ce prebit ove .opove sve do jednoga samo sacekajte da nam odu turisti i nasi inozemci

Kriv je Žarko Nižić i ono njegovo otvoreno pismo načelnike sve drugo je ok

Kriv je NEVENKO KOJI JE SVE UNIŠTIO.

Molio bi objasnjenje u jednoj tvrtci kao parkovi sto radi upravitelj a sto menedzer Markotic i kolika su im primanja za taj rad.

pogledaj hod, govor ponašanje i geste markotića i vučića i sve će ti bit jasno šta rade, šta bi radili za šta su uopće sposobni isto dvi cirkusne lude

Neka SIPA istraži poslovanje općine koja je u bankrotu zbog Nevenka i drpislavića oko njega.Zašto Ljubuška policija štiti kriminal u općini?????????????????????????......

MOŽELI mi ko odgovorit kolika je cijena VODE dobio sam RAČUN 11 Kubika potrošeno 22 MARKE gdje da vršim REKLAMACIJU

ja ću prvi platit parking ali samo mogu dobit šakom u nos za svaki sat parkiranja

ovo je bit.
Pustite nikicei markotiće.
ostaje pitanje svih pitanja:
Tko sje-ba ljubuški i ljubušku komunaliju barem za 15 godina?
Kakvo je to biće ili što je to ako nije biće?

Rezultat iako tijesan glasi, citiramo:
Jedan glas:
Kriv je Žarko Nižić i ono njegovo otvoreno pismo načelnike sve drugo je ok.
Dva glasa:
Kriv je NEVENKO KOJI JE SVE UNIŠTIO.

Što reći?
To je to!

Nezakoniti ugovori o radu u JP Parkovi?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari