Iz Federacije za besplatne udžbenike ZHŽ-u 27.885 KM

ljubuski.info

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu potpisani su ugovori o sufinanciranju nabavke besplatnih udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe koji pohađaju devetogodišnju osnovnu školu u Federaciji BiH u školskoj 2015./2016. godini.

U Proračunu za 2015. godinu Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti osiguralo je 650.000 konvertibilnih maraka za realizaciju ovog projekta, u kojem sudjeluje svih deset županija. Tako će se za ovu namjenu Županiji Zapadnohercegovačkoj izdvojiti 27.885 KM.

"Naš je cilj da svakom djetetu budu omogućeni približno isti uvjeti za stjecanje znanja, odnosno stvoreni kvalitetniji uvjeti za odgoj i obrazovanje djece u FBiH. Posebno pozdravljamo činjenicu da je suglasnost za sudjelovanje u projektu i ove godine dalo svih deset županijskih ministara obrazovanja, a prema projekciji, sredstva će biti dovoljna za nabavku oko 65.000 udžbenika, čime bi trebalo biti obuhvaćeno gotovo 8.000 učenika", naglasila je ovom prilikom federalna ministrica obrazovanja i znanosti dr. Elvira Dilberović.

sirokibrijeg.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari