Pack: Treći entitet je nerealan

ljubuski.info

Predsjednica žena Europske pučke stranke (EPP) Doris Pack izjavila je jučer u Mostaru kako su težnje hrvatskih političara o stvaranju trećeg entiteta nerealne.
"Iako hrvatski političari žive u realnosti, ponekada imaju ideje koje nisu u skladu s realitetom. I hrvatski i svi ostali političari bi postojanje entiteta trebali prihvatiti na način da entiteti dobro surađuju sa svim razinama vlasti u BiH."

Funkcionalniji način

"Od hrvatskih i bošnjačkih i svih drugih političara posebno u Federaciji BiH očekujem da entitet strukturiraju na drugi način koji će biti funkcionalniji nego do sada", kazala je Pack uoči predavanja o temi "Budućnost Europske unije" koje je održano na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Ona smatra da je spremnost bh. političara za priključenjem Europskoj uniji relativno malo izražena.

"Moram reći da su političke elite ove zemlje izabrane od građana i zato europska zajednica tu ne može ništa promijeniti. Na mladim je ljudima da biraju one političare koje će imati spremnost za rješavanje problema u ovoj zemlji", naglasila je Pack i dodala kako je novi pristup obrazovnoj politici nužan kako bi se sadržaji koji se proučavaju na fakultetima mogli više približiti ekonomskoj politici i potrebama ekonomije, odnosno gospodarstva kako bi se osigurala nova radna mjesta.

Ne selite

"Apeliram na mlade ljude da znanje koje steknu školujući se iskoriste za razvoj ove zemlje i da ne pokušavaju odseliti u zemlje Europske unije. Njemačka ima nekoliko sjajnih inicijativa. Jedna od njih je uvođenje jedne vrste dualnog obrazovnog sustava za obrazovanje radnika i zanatlija. To nije nikakva niža vrsta posla. Ako nema takvih kvalificiranih zanatlija, neće biti niti investitora u ovoj zemlji. Na takvim inicijativama treba inzistirati", kazala je Pack. Cilj njezina predavanja studentima bio je objasniti način funkcioniranja Europske unije.

"Europska unija nije raj na zemlji, ali jest najbolja mogućnost razvijanja i oblikovanja budućnosti za našu djecu. I mi imamo određene probleme s proširenjem. Ako mi primijetimo da političari u jednoj zemlji ne čine mnogo na tome da se njihova zemlja pridruži Europskoj Uniji, onda to nailazi na određeni odjek i među stanovništvom naših zemalja poput Njemačke, Francuske i ostalih. Da bi se otvorila radna mjesta, potrebno je provesti određene reforme i boriti se protiv negativnih fenomena prije svega protiv korupcije", kazala je Pack.

"U BiH su svi paralizirani"

Bilo bi dobro da u BiH ima puno više žena na načelničkim i gradonačelničkim pozicijama. Imam dojam da su u BiH i muškarci i žene nekako paralizirani i da se nitko ne usuđuje proturječiti onome tko je iznad njega, kazala je Doris Pack na tribini "Žene u politici i europski put" koja je u organizaciji Zajednice žena HDZ-a 1990. održana u ponedjeljak. Ona je pozvala BiH građane na hrabrost da reagiraju i traže od predstavnika vlasti da rade u korist općeg dobra. "Bez toga zalaganja", smatra Pack, "zajednica ne može napredovati".

Valerija Ćorić [ Dnevni list ]

Glas naroda

Gospođa Pack nema pojma kako ovdje stvari funkcioniraju.Ako si kontra svi ti- pack-iraju u prevodu pakiraju.Prvo treba lustrirat UDBA-še.Kad riješimo -Prvi Svjetski Rat i poraće ! Onda dolazi Domovinski i poraće .Tu će nam pomoći bratska Austrija sa svojim poštenim Bankama. koje su itekako umiješane u Bih lonac.Zaboravih -treba počet od Prvog Svjetskog.Vidite gospođo Pack -ima tu posla- isuviše!

Treci entitet nije u interesu hrvatskog naroda . Treba ukinuti i ona dva entiteta , a ne stvarati i treci .

Nema trećeg, nema ni BiH.

Ukinuti rs i isključivo jednistvena BiH. Nikakav treći entitet i dodatne podjele.
Politiku da vode obrazovani ljudi sa tri strane, max 45 god. neopterećeni prošlošću.
Kazneno goniti sve političare od završetka rata do danas, i sve one koje su doveli do ovog užasa ........... Onaj koji razmišlja o podjeli slijepac je ............

nista u ovoj drzavi ne funkcionira osim banaka (AUSTRIJSKI )

A ovi glupi m,,liman, misle da im ova stiti drzavu a ona ih pr,, u zdrav mozak,,

Ti nam kaži. Nismo mi veslo sisali.Prenesi ti EU da mi nećemo tamo već da nas vi silujete-posebno ono razmaženo diplomatsko derište i gotovan Petriš(ć)

Pack: Treći entitet je nerealan
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari