Papa Franjo o vidiocima i Gospinim porukama

papa

Dva dana nakon posjeta Sarajevu i najave skore službene izjave o međugorskom fenomenu, papa Franjo dao je još jednu izjavu koju vatikanski komentatori povezuju s Međugorjem.

Za vrijeme propovijedi na jutarnjoj misi, Papa je upozorio na neke od opasnosti gubljenja kršćanskog identiteta:
"Ima i onih kojima su uvijek potrebne novotarije u kršćanskom identitetu, koji su zaboravili da su izabrani i pomazani, da imaju milost Duha Svetoga. Oni, primjerice, traže vidioce koji govore o pismu koje ce Gospa poslati u 4 sata popodne. I od toga žive. Međutim, to nije kršćanski identitet."

Iako nije spomenuto na koje točno vidioce i poruke misli, talijanski novinari koji prate zbivanja u Vatikanu, jednoglasno tumače Papine rijeci u kontekstu međugorskih ukazanja.

Sličnu poruku Franjo je izrekao u propovijedi u studenom 2013. godine, kada je, komentirajući vidioce koji svakodnevno primaju poruke od Gospe, rekao da ona "nije ravnateljica poštanskoga ureda da šalje poruke svakoga dana".

Na tiskovnoj konferenciji koju je održao u zrakoplovu, na povratku iz Sarajeva, papa je najavio da ce nakon sjednice na Kongregaciji za nauk vjere, biti donesene odluke o Međugorju, koje će zatim biti objavljene.

Vatikanska Kongregacija za nauk vjere, koja ispituje međugorski fenomen, prošle je godine preko nuncijatura upozorila katolike u SAD-u i Španjolskoj da ne sudjeluju na sastancima na kojima se promoviraju međugorska ukazanja. Ove godine, sličan je dopis upućen u Italiji, gdje su otkazani nastupi međugorskih vidjelaca.

Radio Vatikan

Glas naroda

Slika korisnika Krešo

Ovo je početak razdora u Crkvi!!
Tužno i istinito!!

Krešo

Pola Ljubušanki rade u pansionima i suvenirnicam pa ako se dogodi scenarij nepriznavanja svetišta u Međugorju. Ako se dogodi bankrot Međugorja to znači potpuno siromaštvo u Ljubuškom.

U Ljubuskom odavno vlada tuga i bijeda,od Međugorju jedino mještani korist imaju ostali pusa,svemu dođe KRAJ

Nista se ne sekirajte za Medjugorje , sto se tice priznavanja , ili ne priznavanja . Bilo kakva odluka da je - Medjugorje ce zivjeti kao i do sada . Nece se smanjiti ni broj hodocasnika . Zadatak onih koji zaposljavaju jeste - da rade po propisima i u skladu sa zakonima . To , zasada , nije tako - u vecini slucajeva . Hodocasnici ne dolaze u Medjugorje da vide Gospu . Netreba "gatati u grah" da se nagadja zasto dolaze - treba otici u Medjugorje , i pitati ih !... Jednostavno , zar ne ?

Tužno je kada čitam na facebok stranicama o Međugorju komentare tipa ako i ne prizna Papa on je prolazan a Međugorje vječno.. itd... zar stvarno osoba koja pripada katoličkoj vjeri može dovoditi u pitanje odluku Pape kada u doktrini naše vjere stoji i to je samo i jedina istina PAPA JE NADAHNUT DUHOM SVETIM I PREMA TOME NEPOGREŠIV!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odluka će vjerovatno biti tipa ne da se sigurno događaju ukazanja ali da molitva i mjesto gdje se moli su dobra stvar. Neodlučuje sam Papa o Međugorju nego i Kongregacija za nauk vjere tj 15 članova od kojih 4 hrvata, bude Da za Međugorje ili Ne onda nas se je nedvosmisleno i neupitno pokoriti odluci a našega svećenstva također i upute tražiti od Biskupa Perića i nikoga drugoga a kome se nesviđa neka napusti vjeru Katoličku i osnuje sebi što želi a iziđe iz crkava i samostana jer mu nisu data za heretizam. Papa što kaže to je Božja volja!!!

Slika korisnika Krešo

"a kome se nesviđa neka napusti vjeru Katoličku i osnuje sebi što želi a iziđe iz crkava i samostana jer mu nisu data za heretizam. Papa što kaže to je Božja volja!!!"

Onaj tko nije shvatio da su Ukazanja u Međugorju istinita, neka taj napusti vjeru Katoličku!!

Krešo

Pa moj krešo zvučiš kao da sve znaš, kako znaš da su ukazanja istinita ili da je papa u krivu?

Slika korisnika Krešo

Pratim pažljivo Ukazanja još od bivše yuge, zar bi djeca u to vrijeme smjela lagati i zar ih je netko mogao nagovoriti da lažu. Danas televizije izravno prenose trenutak Ukazanja, tko u to ne vjeruje i ne shvaća, onda nema temelja da shvati svoju vjeru uopće.
A tek da shvate onaj dio Biblije kad je proroka Jonu progutala velika riba i treći ga dan izbacila, - točno na obalu gdje je trebao ići prije brodoloma.
Vidi molim te, u to slijepo vjeruju, a ne vjeruju i ne shvaćaju što im se već 34 godine događa pred očima!!

Krešo

Dobro Krešo to je stvar vjerovanja, a kao objasniti pred sami rat da je Gospa poručila po "vidiocima" " rata neće biti na ovim prostorima" pa iza toga su mjenjali poruke?

Slika korisnika Krešo

"Dobro Krešo to je stvar vjerovanja, a kao objasniti pred sami rat da je Gospa poručila po "vidiocima" " rata neće biti na ovim prostorima" pa iza toga su mjenjali poruke?"

Hej momče, tko ti pumpa glavu lažima, poruke sve poznajem od prvog dana,nikada nisu mjenjane, i, nikada nije rečeno da neće biti rata!!!!!

Rečeno je u porukama da se molitvom i postom mogu zaustaviti ratovi!
Iz prvih dana stalno Gospa poziva; "Molite, molite, molite!"..
Vicka kaže kad je Gospa spomoinjala rat da je i ona mislila na Irak i Iran,- tada je tamo bio rat, pojma nismo imali da će nas zadesiti!

Krešo

Vidim ja da si ti već odlučio umjesto Pape samo ti budi uz heretike ali imaš luterane,baptiste, mormone, jehovine evo sada i isilovce pa izaberi a Crkve, Samostani i ostala imovina pripadaju Svetoj Katoličkoj Crkvi tj. Rimskoj Crkvi a nove slučajeve Čapljine i Gruda zaboravite nemože i jare i pare priznali bi Papinu odluku ako je pozitivna ako ne nepriznate i za tvoju informaciju vjerujem u Međugorje sa sumljom da su kasnija ukazanja čudna a vidioci nežive Evanđelje, ali ukoliko odluka Rima bude nedvosmisleno negativna kršćanin je mora prihvatiti!!!

Slika korisnika Krešo

"ukoliko odluka Rima bude nedvosmisleno negativna kršćanin je mora prihvatiti!!!"
Nikakva odluka Rima ne može nadvisiti moje/naše slobodno shvatanje i razumjevanje Međugorja!!!

Krešo

Najvjzrovatnije je , kad je rijec o Papi , da ce odluka biti - kao i prosli put . Biskup Peric je zauzeo svoj osobni stav ima trideset godina - nema ukazanja u Medjugorju ! I u tome ustrajava , na ovaj ili onaj nacin . Kao mjesni biskup , u cijoj se biskupiji nalazi i Medjugorje , upravo zato sto nije nastavio prikupljati dokaze putem uobicajene Komisije za Medjugorje , Vatikan je osnovao svoju komisiju , nezavisno od Perica - sto je vrlo rijedak slucaj u historiji Rimske crkve . Ta komisija je zavrslila rad , odrzala posljednji sastanak - i predala Papi dokumentaciju . Sada se ceka ....Logicno je onda zakljuciti , poznavajuci Papu Franju , da ce odluka biti slicna prosloj - a to je : da , na osnovu dosadasnjih istrazivanja - nije moguce utvrdfisti nadnaravnost ukazanja !....Dokumentacija se , sto iz toga proizilazi , kao i svim slicnim slucajevima - vraca na doradu i kompletiranje . To je kao i na svakom svjetovnom sudu : Na osnovu prilozenih dokumenata - nije moguce utvditi da je tuzeni kriv ( ili prav )...i dokumentacija se vraca - posiljaocu . U nasem slucaju - odgovarajucem biskupu - dakle Pericu !...A hodocasnici dolaze - kao sto su i dolazili ...U Francuskoj je , u slucaju NOTR DAM DE LO , prepiska trajala - gotovo tristo godina . I Komisija je odlucivala - dnadeset i devet puta , i toliko vracala dokumentaciju , i to uvijek sa istim razlogom..."Na osnovu dokumentacije nije moguce"...itd . N kraju je ukazanje priznato - tek 2.005. Poslije priznavanja , suprotno logici , nije se povecao broj hodocasnika u NOTR DAM DE LO !...Na ktaju , treba napomenuti da je Vidilica iz Notr dam de Lo , imala svaki dan susret sa Gospom - pune 64 godine ! Medjugorje , dakle , nije jedinstven slicaj u tom smislu , kao sto se cesto tvrdi .

I sad mi je žao što se nije primilo ukazanje Isusa u Grabu prije nekoliko godina.

Vrag u Veljacima

Slucaj GRAB mi je jako poznat . Bio sam tamo u to vrijeme i snimio fotografije i kuce i mjesta ukazanja . Cak su bili i moji hodocasnici , ali smo vec u to vrijeme zakljucili da tu nece biti hodocasca . Zasto ?...Pa , hodocasca se ne zasnivaju kad Vatikan prizna , ili ne prizna . Hodocasce se pocinje razvijti ako neko od svecenika prihvati da je moguce ukazivanje i na tome radi . Ako biskup , pa i vecina svecenika tvrdi da UKAZANJA NEMA - to je dobro za razvoj hodocasca . Vazno je da ima onih svecenika koji misle da bi moglo biti ono sto vidioci kazu...i pocnu da dolaze i mole ! U svim takvim slucajevima se umijesa i policja . U Lurdu je policija hapsila Bernardicu - i zazidala mjesto ukazanja ( 1.858.) - sve je to jako dobro za razvoj hodocasca .
U Grabu ni jedan svecenik nije prihvatio mogucnost ukazanja u GRABU...iako su ljudi poceli dolaziti , iz vjerskih razloga , ili zbog znatizelje . Tako je to potrajalo nekoliko mjeseci - i slucaj GRAB se - ugasio !...Razumijete li ? ...Osim toga , Grab je pod juridikcijom Franjevaca...a oni itekako znaju sta treba ciniti u takvim slucajevima . Ni jedan od njih nije htio , ili nije smio , biti - bijela vrana ! Da je bio samo jedan , Biskup ne bi mogao uciniti nista...mogao mu je oduzeti svecenicke ovlasti da ne moze odrzavati mise , da ne moze da ispovijeda....kao sto je ucinjeno fra JOZI u fra SLAVKU u Medjugorju...ali , cak i u takvim slucajevima - to je dobar znak da ce se hodocasce - razviti , a ne ugasiti ! Je li sada bar jasniji "slucaj GRAB?"...

Mediji prenose kako kome odgovara, većinom nastoje ismijati..
Ovo dole je autentičan tekst, vrijedi ga pročitati.

Evo što je rekao:
Valja štititi kršćanski identitet i dopustiti da nas Duh Sveti vodi… Da bismo stigli do kršćanskoga identiteta, Bog nas je vodio dugim povijesnim hodom. I nama je ići dugim putem u životu kako bismo učvrstili kršćanski identitet i mogli svjedočiti. To se može definirati kao put od nejasnoće do jasnoga identiteta.
Istina, postoji grijeh zbog kojeg padamo, ali imamo Gospodinovu snagu kako bismo se podigli i ustrajali u svojem identitetu. Grijeh je u određenom smislu, dio našega identiteta: Grješnici smo, ali vjerujemo u Isusa Krista. I to nije samo znanstvena vjera, nego i Božji dar. Sam nas Bog potvrđuje u Kristu, on nas je pomazao, opečatio, dao nam zalog Duha Svetoga. „Bog nam daje identitet“!
Vjernost je identitetu od temeljne važnosti, kao i predanje Duhu Svetom da nas vodi u životu. Nismo sljedbenici neke posebne filozofije, već pomazanici koji imaju zalog Duha Svetoga. Međutim, budući da smo grješnici, uvijek dolaze iskušenja i postoji opasnost gubitka identiteta.
Prva je prijelaz sa svjedočenja na ideje; razvodnjavanje svjedočanstva. Međutim kršćanski je identitet konkretan. Radi se o opasnosti prijelaza na „meku“ religiju, na gnosticizam.
Zatim ima i onih kojima su uvijek potrebne novotarije u kršćanskom identitetu, koji su zaboravili da su izabrani i pomazani, da imaju milost Duha Svetoga. Oni, primjerice, traže vidioce koji govore o pismu koje će Gospa poslati u 4 sata popodne. I od toga žive. Međutim, to nije kršćanski identitet.
Na koncu, postoje oni koji mondenošću ugrožavaju svoj kršćanski identitet; osobe koje toliko rastežu savjest da u nju sve ulazi. Tako sol postaje bljutava. Bog nas je u povijesti spasenja iz dvojbe uveo u sigurnost, u stvarnost utjelovljenja i otkupiteljske smrti svojega Sina. To je naš identitet.
Ono što je u ovoj propovijedi upravo genijalno, a što se rijetko s toliko jasnoće moglo čuti od proteklih papa je poziv na predanje kršćana Duhu Svetom. Biblijski! Pogledajte poslanicu Galaćanima gdje sv. Pavao na čak pet mjesta kaže: Slijedimo Duha! Ako kršćani ne slijede Duha Svetoga, vodi ih njihovo tijelo. Ako imaš Duha ne trebaju ti ‘vidioci’, ‘proroci’, ‘glasnici’… Što je krivo rekao papa? Ništa, samo je želio reći da je ono što već imamo u sebi sasvim dovoljno za dobar kršćanski život.
Neki su u dijelu: ‘Oni, primjerice, traže vidioce koji govore o pismu koje će Gospa poslati u 4 sata popodne. I od toga žive. Međutim, to nije kršćanski identitet’, zaključili da kritizira Međugorje i vidioce.’ Lako je moguće da je mislio i na Međugorje i na vidioce ali je manipulacija nekih medija u zamjeni premisa. Nije rekao da vidioci imaju krivu pobožnost već oni koji samo traže takve stvari kao neko duhovno uzbuđenje a ne vodstvo Duha Svetoga te da od toga žive. Neki su mediji izokrenuli stvar pa rekli da vidioci od toga žive.
E sad, može li Bog ipak upotrijebiti Isusovu majku pa je slati da čovječanstvo upozorava, tješi, na neki način majčinski vida rane? Može. Dokaz su Lurd i Fatima. Ono što zbunjuje mnoge pa i iskrene fanove Međugorja je mnoštvo poruka. Da, to je čudno ali i to se može sagledati u kontekstu svjetskih problema, kako je sam papa Franjo rekao – trećeg svjetskog rata koji traje iako ga nitko formalno nije objavio. Ako je u tijeku treći svjetski rat, ako svijet grca u mukama kakvih nije bilo od kad je svijeta i vijeka, nije li onda moguće da Bog čini sve, baš sve da čovjeka upozori, privuče k sebi, urazumi… pa makar onda to bilo tisuće poruka od kojih do sada niti u jednoj nije pronađena hereza, teološka nebuloza i sl. Kritičari čak kažu da su prilično smiješne, infantilne. Kakve bile, pozivaju na vjernost Bogu i Crkvi, na post i molitvu, na čitanje Božje riječi, pobožno sudjelovanje u sakramentima… Što je tu krivo?
Zanimljivo je da je Bog za to upotrijebio djecu pastire, nije li nekoć pozvao ribare da mu služe pa od tuda i ta jednostavnost izražaja!? Bili su nepismeni ali su zapalili svijet Evanđeljem jer su bili puni Duha Svetoga. Zanimljivo je da svi karizmatici prihvaćaju Međugorje kao mjesto gdje se ukazuje Gospa. I papa Franjo je proveo mnoge godine u Karizmatskoj obnovi. U neku ruku dobro je da je oprezan, sigurno ne bez temelja. Upravo se u nezdravim i neizgrađenim karizmatskim zajednicama mogao nagledati gnoze o kojoj priča, svakojakog senzacionalizma i naslušati se kvaziproroštava a sve kao pod kapom Katoličke crkve i Duha Svetoga. Mo’š mislit. Ima tu svega, na terenu sam godinama pa ponekad i nakon godina napornog rada teško pronađem uravnoteženost i pravovjernost u tim krugovima. Nije čudno da je papa kao vrhovni poglavar vrlo oprezan. I kao što mi je u jednom razgovoru priznao jedan svećenik, veliki štovatelj Međugorja: ‘Što sve znam o Međugorju, dovoljno je da sve skupa odbacim’, misleći prije svega na svjetovnost koja se uvlači u mjesto. Zato treba dobro odvojiti religiozno smeće od poruke, kao što je Crkva prvih stoljeća morala biti mudra i budna da u kanon Svetog Pisma ne uđe nešto što je samo ljudskog duha djelo ili ne daj Bože, od Sotone.
Kakva je budućnost Međugorja? Gledano na plodove; sva silna obraćenja, čudesa i ozdravljenja kao i činjenicu da je to mjesto najveća ispovjedaonica na svijetu, zaključak može biti samo jedan. To su plodovi Duha Svetoga i ne može biti ništa drugo. Bilo bi teško za povjerovati da papa Franjo koji se poziva na Duha Svetoga te plodove ne bi vidio kao što ih je vidio npr. sv. Ivan Pavao II. kojega je upravo on proglasio svetim. No obzirom da su vidioci živi, a nikada do sada se konačni sud u takvim slučajevima nije izricao prije njihove smrti, Međugorje neće dobiti status kakav imaju Lurd ili Fatima. Ono što se može očekivati je da dobije status marijanskog svetišta i da se svećenicima ne brani odlaziti i organizirati hodočašća, što će doprinijeti većoj posjećenosti i mogućnost daljnjeg praćenja fenomena.

Slika korisnika Krešo

"Mediji prenose kako kome odgovara, većinom nastoje ismijati.."
Nemoj ti ništa uljepšavat, papa je dovoljno rekao!!
Dovoljno je ismijao i povrijedio sve vjernike kojima Međugorje nešto znači u životu.
NEKA tako pokuša uvrijediti; ateiste, [ * neprimjereno * ]e i lezbejke, - pa će vidjeti reakcije, njima se uliziva.

Krešo

Ovo je , Metek , teolosko metanisanje - a ima i lazi ! Nikakava Gospa nije najavila da ce se ukazati u cetiri sata...to su izmisljotine , kavih je na pretek kad izlaze iz biroa biskupa Perica ...I sada je zabranjeno svecenicima da organiziraju hodocasca , to je crkveno pravilo staro hiljadu ipo godina , a ne odluka sadasnjeg Pape , ili biskupa Perica . Kad svecenik dolazi sa grupom u Medjugorje , nije on organizator . Sveceniku je zabranjeno da govori sa oltara afirmativno i u prilog ukazanja - ali uvijek ima izuzetaka . To nije samo u vezi sa Medjugorjem , nego u bilo kom slucaju slicne vrste ....Mnoge stvari se nikada nisu desile u Crkvi , pa su se ipak desile u vrijeme Pape Franje ! To sto se nesto nije desilo do sada , ne znaci da se nece desiti sada...niti je to argumenat , ni teoloski ni svjetovni !...

pročitajte KNJIGU ISTINE gdje su napisane objeve gdje prije nekoliko godina nego će doći ovaj papa Franjo , piše između ostalog da dolazi Papa koji će smjeniti kako kaže "mog Ljubljenog papu" tj. predhodnika Benedikta, te navodi da će ovaj papa voditi k uništenju katoličke crke, pa pitam ja sad ove pametnjakoviće što sve znaju ne vodi li baš on k tome kad kaže da treba priznati istospolne brakove ( tj. odobriti im sakaramente) i ostalo pa zar se to ne kosi s osnovnim načelima katoličke crkva

Ma gurni u knjigu istine znaš gdje do sada je trebalo biti toliko događaja pa ništa samo trabunja gluposti kao baba Vanga i ostale [ * neprimjereno * ]arije knjiga istine je samo BIBLIJA a ostalo zahebi buđalo gluva!!!

Knjigu istine nije pisao Duh sveti , da bi sve to bilo argument sto u toj knjizi pise . Ovi i ovakvi komentatori spadaju u sve brojnije neprijatelje Pape Franje , koga ce - kobajagi - svrgnuti ovaj , ili onaj...Po raznim "knjigma istine" zapisano je i to da su Adam i Eva prvi ljudi , da su imali djecu - od kojih je nastao svijet...covjecantvso , dakle . Znaci li to , naprimjer , da su se braca i sestre zenili i udavali medjusobno , jer na zemlji nije bilo drugih ljudi osim Adama i Eve , a kasnije i njihove djece ?...Biblija nije historija . Novi zavjet je nastao 325 godine u vrijeme prvog koncila cara Konstantina , gdje je zakljuceno :
1. Da se Bog objasnjava kao : otac , sin i Duh sveti
2. Kriz je postao simbol Krscsanstva , a dotle je bio simbol - riba.
3. Organizitana je crkvena hijerarhija , dakle KLER - na nacin kakav postoji i danas .
4. Ljudi su se krstili UIME OCA , SINA I DUHA SVETOGA , a ne do tada UIME BOGA , sto je
radio i Ivan Krstitelj - jer nije poznavao Sveto trojstvo...itd .
5. Tada je , dakle 325 godine , formiran i NOVI ZAVJET , kakvog imamo i danas - sa odredjenim izmjenama i dopunama .
Naprimjer , do sestog vijeka u Novom zavjetu nije bilo NI VERONIKE - NI NJENOG RUPCA !

Historija je uznapredovala , pa se i mnoge "istine" saznaju kasnije , ali ih ljudi ne slijede .
Onaj ko j vijernik - on je covjek koji vjeruje . I to je sve !

citam i ne mogu da vjerujem.ovoliko komentara na temu medjugorja,na spomen pape franje i katolicke crkve,zasto.imate puno pametniji tema od toga npr pljacka sta se desava u opcini ljubuski,odlazak mladih iz opcine,unistenje gospodarstva u opcini,najskuplja voda u drzavi,naplata parkinga u ljubuskom kojim se unistava i ovo malo objekata sta radi,zaposljavanje po partijskoj liniji itd,a vi se svezali medjugorja i gospe ko pijan plota,,
sramota

Što prije shvatimo da imamo Papu koji mijenja crkvu na bolje, ne libi se otvoreno govoriti o problemima i rješavati ih, tim bolje. Svi ga trebamo podržati. Što se tiče Međugorja, shvatite da kritičari događanja nisu protiv Gospe, nego su protiv cirkuza okolo koji se dešava svakodnevno. Dobro je da Vatikan krati krila "vidiocima" koje prati Gospa na putovanju i koji su lažima svojim uzgojili veličinu u puku. To je prerastalo u sektu ne obazirući se na štetu nastalu neplauzibilnim objašnjenjima. Danas se ne može tvrditi da je zemlja ravna ploha, da je nebo tu gore nad oblacima, jer dostignuća tehnike i nauke dokazuju nešto drugo. Da li crkva tvrdi nešto što se ne može dokazati sve dotle dok dostignuća ljudskog uma dokažu nešto drugo? I Gospu bu uslikao neki dobar fotoaparat ako je to skriveno od ljudskog oka. Međugorje već sada treba pripremati za neka nova vremena.

Vidim da je papu Franju zairitiralo kada je netko od vidioca rekao hodočasnicima da će se Gospa ukazati u 16:00h.Ako razmišljamo bukvalno tada ovakva izjava i je iritantna ako razmišljamo malo dublje tada dolazimo do zaključka; da vidjelici Mirjani ako se Gospa ukazuje u "isto vrijeme" ona će hodočasnicima koji je pitaju kada je ukazanje reći u 16;00 ili će im reći u isto vrijeme a kada je to isto vrijeme!?Problem kada mi to gledamo s ljudske strane na duhovnu i kažemo da duhovnost ne poznaje vrijeme pa zašto se onda Gospa Mirjani ukazuje u isto vrijeme.Možda je papi Franji problem sat a možda je Mirjana trebala reći hodočasnicima da joj se Gospa ukazuje pred mrak kada je još sunce na obzoru....

O Međugorju sve pozitivno,bilo bi priznato da su na župi petrovci a ne franjevci.Novac je postao kamen spoticanja.Sramota ali istina.................

Dobro je rekao biskup Perić da je Gospa donijela vise nereda i nesloge nego prije 1981.
A zar nije u pravu.

vidioci bogastvo,samo primjer su para----jer po njima sirotinja nek krepa,,,,kakav su oni primjer siromaštva skromnosti,rada,ne-životabez vila auta bijesni.....ko da su otpali od loze prinčeva,,,sramota.......zar je papa ćorav ako smo mi narode.

Papa Franjo o vidiocima i Gospinim porukama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari