Za brojne zločine Armije RBiH nad Hrvatima još nitko nije ni optužen

ljubuski.info

Bivši ministar obrane i predsjednik Federacije BiH Vladimir Šoljić smatra ispravnom odluku Vlade Hrvatske da ne postupa po, kako je ocijenio hrvatski premijer Zoran Milanović, "političkim optužnicama" koje stižu iz Sarajeva odnosno Tužiteljstva BiH, ističući kako su pravosudne i obaviještajne institucije u BiH daleko od neovisnih institucija.

"Kada iz optužnica proizlaze najteže optužbe za Hrvatsku i Hrvate u BiH za etničko čišćenje nehrvata ("udruženi zločinački podhvat") i to usporedi s stvarnim stanjem iz kojeg se vidi da su Hrvati BiH zapravo najveće žrtve etničkog čišćenja jasno je o čemu se radi", kazao je Šoljić.

Prema podatcima Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH s područja pod nadzorom HVO-a prognano je ili je izbjeglo 112 tisuća Bošnjaka i Srba, s prostora pod kontrolom Armije R BiH prognano je ili izbjeglo 529 tisuća Hrvata i Srba, od toga 170 tisuća Hrvata, dok je s prostora pod nadzorom Vojske Republike Srpske prognano ili izbjeglo 142 tisuće Hrvata.

Šoljić upozorava da za zločine po zapovjednoj odgovornosti odgovaraju zapovjednici HVO-a, a da primjerice za gotovo savršen zločin Armije BiH nad hrvatskim civilima u Grabovici nitko nije odgovarao po zavpovjednoj odgovornosti.
"Ako tome dodamo da je pripadnicima HVO sudi po jednom strožem zakonu, a pripadnicima Armije BiH po drugom, onda to govori dovoljno samo za sebe", kaže Šoljić.

On ističe kako broj optužnica za ratne zločine nije u srazmjeri s brojem i veličinom učinjenih zločina opet na štetu Hrvata, te se pita što je primjerice s nepodignutim optužnicama za zločine Armije R BiH nad Hrvatima u Bikošama, Maljinama, Križanvčevu selu, Uzdolu, Doljanima, …

Komentirajući izjavu predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je odluku hrvatskog premijera Milanovića nazvao rigidnom, te ustvrdio kako je bilo "elemenata udruženog zločinačkog podhvata", Šoljić je kazao kakako se zalaže za javno iznošenje cjelovite istine o svemu što je prethodilo ratu, šo se događalo u ratu i poraću.

"Bila bi zanimljiva, recimo, istina u zločinima, ubojstvim, hrvatskih povratnika iz središnje Bosne pri čemu nije otkriven ni jedan počinitelj ni nalogodavac, uključujući i najnovije ubojstvo dvoje staraca gdje počinitelj priznaje ubojstvo, a sud ga oslobađa", kazao je Šoljić.

HMS

Glas naroda

Rođo koga srbi taj se češe.Vidi bogareti sad vam odgovara ovaj socijaldemokratski iscidak premijer Milanović.Kako Vlado jednom prilikom izjavi(izjava u dokumentarnom filmu na youtube)da se nikad nije odrekao prijatelja iz izvršne vlasti bivše Yuge nije ni čudo da spas traži kod bivših drugova i partije.

a kako će bit kad vam čovke i partija kradeze koaliraju sa onim protiv kojih smo ratovali

Nama isto, a njim bolje

nigdje na svijetu nema da oni koji su doveli do rata vladaju u miru

BiH zemlja apsurda i kontrasta,a najviše b.u.d.a.l.a.

Zašto ne kažeš da ste šutnju o zločinima nad Hrvatima u Bugojnu, "mijenjali" samo da se ne dira Peru Markovića? Prodali ste narod zbog tog litonje i ne smijete dirati Mlaćenje, j.evo vam on sestru. Sad kad dobijaš pare iz Hrvatske, da se dokumentiraju zločini, ti postao pametan. Imaš dvije mirovine, plus što dobiješ u HZ-HB, čiji si predsjednik i jedini član. Gadljivo!

Nažalost sve što si napisao je živa istina i još bi dodao tko su naši tužitelji za što oni primaju plaću 20 godina ja bi nji kaznio za nerad

Za brojne zločine Armije RBiH nad Hrvatima još nitko nije ni optužen
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari