Hrvatska Vlada zabrinuta političkim optužnicama koje stižu iz BiH

Sjednica

Vlada je na prijepodnevnoj sjednici prihvatila Prijedlog zaključka o suradnji s Bosnom i Hercegovinom kod pružanja pravne pomoći u kaznenim postupcima. U zaključku Vlada izražava ozbiljnu zabrinutost sadržajem pojedinih akata pravosudnih tijela BiH.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je kako dobivaju određene zamolnice koje u svom sadržaju su neprihvatljive po Republiku Hrvatsku.
"U opisu događaja u BiH spominju se i napadi Hrvatske vojske i određene stvari koje po našem viđenju stvari nisu točne. One vrijeđaju pravni poredak RH, i iskrivljuju sliku o onome što se tamo događa", rekao je Miljenić.

Premijer Zoran Milanović rekao je kako ovakve stvari vrijeđaju naš javni poredak, protivne su našim nacionalnim interesima i moramo jasno dati do znanja da po njima nećemo postupati, rekao je Milanović.

"Nakon 20 godina političke optužnice dopustiti nećemo. Ako je netko za nešto konkretno odgovoran, takvima se može suditi i u Hrvatskoj. Teoretski, ali političke optužnice Hrvatska neće više primati i na to preventivno upozoravam, prije svega susjede, neka gledaju svoj posao, a mi ćemo gledati svoj posao", zaključio je Milanović.

HRT

Komentari

Bravo za Hrvatsku Vladu još da je pokrenula tužbe protiv organizirane skupine iz Hercegovine koji su preko HVO-a oplj.čkali stotine miliona maraka a među njima su predsjednici HDZ BiH lelavić i Čović ovo bi bila najbolja Vlada u povijesti Hrvatske

to je ratno profiterstvo i ne moze otici u zastaru

znan neke koji su zbrisali u zagreb i gori ruse vladu

Gledam maloprije na vijestima radi se o časnicima HVO-a svaka čast premijeru i vladi na ovom odgovoru a ako su radili zločin to ne zastarijeva

Ministarstvo pravde BiH odgovorilo da su pravosudna tijela u BiH neovisna hahaha

neka nama hrvatske sta bi od nas radili da je nema slazem se s komentarom da treba procesuirati sve one koji su opljackali hrvatsku iz gruda centra logistike hvo

Hrvatska Vlada zabrinuta političkim optužnicama koje stižu iz BiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto