Vatikan vidjelici Vicki zabranio nastup u talijanskoj Sestoli

ljubuski.info

Kardinal Gerhard Müller, prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vjere, zabranio je "ukazanje" Vicke Ivanković-Mijatović zakazano za 21. lipnja u talijanskoj Sestoli.
Kako su priopćili organizatori tog događaja, u tom gradiću je bio najavljen nastup "međugorske vidjelice" na koju su pozvani brojni katolički vjernici iz tog kraja.

Zabrana promoviranja

I prethodne dvije godine Vicka je, kako se navodi, nazočila tom godišnjem okupljanju, a ove je bilo planirano i prenošenje preko interneta njezinog svjedočenja te svjedočenja njezinog supruga Marija. No, župnik te župe je, nakon obavijesti vatikanske Kongregacije za nauk vjere, otkazao taj susret.

Ovaj posljednji u nizu potez Kongregacije tumači se kao "obeshrabrivanje" svakog "međugorskog svjedočenja". Do sada je vatikanska Kongregacija za nauk vjere (Congregatio pro doctrina fidei) zabranila, kako je navela, "nastupe i promociju tzv. međugorskih vidjelica i ukazanja" više puta u najmanje tri zemlje - Italiji, Španjolskoj i SAD-u, a sve više se spekulira kako će prefekt Kongregacije, kardinal Gerhard Müller, uskoro izdati jednu takvu sveopću zabranu i uputiti ju na adrese svih nadbiskupija i biskupija koje bi ju proslijedile niže prema župama.

Podsjetimo kako je prije nešto više od dva mjeseca američki nadbiskup Robert Carlson zaprimio zahtjev iz Vatikana kojim je zabranjen nastup još jednog tzv. vidjeoca Ivana Dragičevića, zakazanog u američkom St. Louisu.

Ivan Dragičević, jedan od šestero tzv. vidjelaca, koji su od 24. lipnja 1981. godine ukupno zabilježili više od 40.000 Gospinih "ukazanja" u Međugorju, trebao je govoriti 18. ožujka u jednoj tamošnjoj crkvi.
"Zaprimio sam zahtjev Kongregacije za nauk vjere da podsjetim svakog vjernika da ne sudjeluje u tom događaju, a koji promovira takozvana ukazanja u Međugorju i gospodina Ivana Dragičevića. Molimo vas da ovu informaciju podijelite sa svojim vjernicima i laicima" - naveo je nadbiskup Carlson u pismu svim župama nad kojima je nadležan.

Službeni stav Crkve

Kontroverza oko autentičnosti tvrdnji o ukazanjima u Međugorju traje već godinama.
Godine 2013. Kongregacija za nauk vjere objavila je smjernice prema kojima se nalaže zabrana održavanja događaja ili bilo kakvih aktivnosti koje promoviraju takozvana međugorska ukazanja, odnosno prema kojima se pretpostavlja kako su se ukazanja dogodila. Utemeljeno je i posebno vatikansko povjerenstvo koje je završilo svoj posao i izvješće predalo Kongregaciji, a koje se vjerojatno našlo i pred Svetim Ocem.

Zasad nikakva nova službena odluka nije objavljena i Crkva se ponaša prema prijašnjem službenom izvješću u kojem se navodi kako "u Međugorju nema ničeg nadnaravnog". Usprkos tome, Vicka Ivanković tvrdi da doživljava svakodnevna ukazanja, Mirjana Dragičević svakog "drugog" u mjesecu, Marija Pavlović svakog 25., Ivan Dragičević svakog dana, Ivanka Ivanković jednom godišnje te Jakov Čolo jednom godišnje i to za Božić.

Vicka je inače najstarija međugorska vidjelica koja je prije šest godina u jednom intervjuu izjavila i kako je završila Gospinu autobiografiju koju je zapisala u tri bilježnice, cjelovita je, od rođenja za koje Vicka kaže da je bilo 5. kolovoza pa do Uznesenja, i da samo čeka vrijeme kad će Gospa reći da se objavi.
Ivan Dragičević, koji najviše po svijetu prenosi "Gospine poruke", živi veći dio vremena u Bostonu sa suprugom Loreen Murphy, bivšom Miss Massachusettsa.

Kongregacija za nauk vjere

Inače, Kongregacija za nauk vjere bavi se proučavanjem izričaja vjere u suvremenom svijetu te o tome daje svoje izjave, koje se donose na potvrdu Papi. Glavni zadatak ove Kongregacije jest uobličavanje katoličkog vjerovanja današnjim jezikom. Tako je pod njezinim vodstvom izišao posljednji Katekizam Katoličke crkve.
Kardinala Gerharda Müllera je na poziciju prefekta Kongregacije imenovao papa Benedikt XVI. koji je, dok je bio kardinal Joseph Ratzinger, ranije vodio Kongregaciju. Ratzinger je pa na poziciji prefekta naslijedio hrvatskoga kardinala, nekadašnjega zagrebačkog nadbiskupa Franju Šepera.

Papa Franjo: Gospa je Majka, a ne ravnateljica poštanskog ureda

U siječnju 2014. Međunarodno istražno povjerenstvo završilo je svoj rad na ispitivanju događanja u Međugorju i predalo svoje nalaze Kongregaciji za nauk vjere, koja ih je potom proslijedila Papi. Ono što se čeka jest Papino očitovanje o cijelom slučaju. Tijekom posjeta 6. lipnja to se sigurno neće dogoditi.
"Teško da će papa Franjo priznati Međugorje jer dok god postoje ukazanja, Crkva će se teško opredijeliti na rješenje da priznaje ukazanja. Ali možda promjeni odnos prema hodočašćima", izjavio je nedavno dubrovački biskup Mate Uzinić.

Iako nitko nije siguran kako se to odnosi baš na Međugorje, Papa je u jednom svom obraćanju istaknuo:
"Znatiželja nas potiče da slušamo kako je Gospodin ovdje ili ondje, ili da govorimo poznajem jednog vidovnjaka ili vidovnjakinju, koji primaju pismene poruke od Gospe. Ma, gle, Gospa je Majka. Ona nas voli sve. Ona nije ravnateljica poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke. Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus veli da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti. Kraljevstvo je Božje među nama - veli Isus - ono je djelovanje Duha Svetoga koji nam daje mudrost, koji nam daje mir. Kraljevstvo Božje ne dolazi u pomutnji; Bog nije govorio proroku Iliji u vjetru, u oluji, nego u blagom vjetriću, u vjetriću mudrosti", objasnio je Papa.

Predrag Zvijerac [ Dnevni list ]

Glas naroda

Napokon nešto pametno,jer ova Vicka je već odavno pretjerala,

Za tebe je pretjerala za druge ne!!
Zar je pretjerala što je cijeli život posvetila vjeri molitvi i tisućama hodočasnika sa kojima strpljivo razgovara i daje im nadu u njihovim patnjama???
Strpljivo grli i tješi teške bolesnike, nema vremena za sebe, ona ne odlazi na godišnji odmor, već je svakodnevno na raspolaganju drugima.

Je li to radi besplatno?

vjere sve su nastale na principu gospe u medugorju pa i vicka nije nikakvo cudo

Da je BiH država po mjeri građana njoj bi i kod nas već odavno bilo zabranjeno bilo kakvo pojavljivanje u javnosti u državama normalnimona bi završila u pritvoru.A tamošnja Crkva se najprije sa nama izrugiva pa onda i sa vjerom.Neka se stide i srame.

Tamosnje crkve su prazne medugorska je puna a sto je to vicka ucinila pa bi je ti zatvara u ulogi nekadasnji crvenih drugova

Međugorje je najviši cirkuz u Rimokatoličkoj Crkvi!!!

propade glavni biznis u hercegovini vicka

Ona kao i svi vidioci su obicni manipulatori.Dajte molim vas od svih tzv vidjelaca niti jedan se nije odlucio na duhovna zvanja.Naprotiv svi zive u poprilicnoj raskosi,putujuci po svijetu.Hajte molim vas recite mi kako od jedanput presta prica o kipu koji svjetli,pokusali su pre jeftinim trikom zavarat mase.Pa kada su vidjeli kakvu glupost su napravili , tada se brze bolje usutili.

tako je...sve je istina, to su obični prev..anti

Opet ista pjesma o Medjugorju ! Povod je zabrana nastupa vidilice Vicke u nekim crkvenim prosqtorijama u Italiji .
Taj povod otkriva neznanje komentatora o svojoj vjeri , a nevjerne predstavlja kao neznalicr . Prvo , to da se nesto ne moze desavati u crkvenim dvoristima - nije od juce . To je pravilo koje vrijedi stoljecima , samo je primijenjeno i na slucaj VICKE U ITALIJI . Ta zabrana nije nikakav stav o tome da li se Gospa pojavljuje , ili ne pojavljuje u Medjugorju , nego je to samo zabrana nastupa u prostorijama ciji je vlasnik; CRKVA . Sama cinjenica da je ZUPNIK dozvolio nastup , pa cak mozda i rganizirao - svjedoci da ni svi u Crkvi ne misle isto o istom . Vatikan ne moze zabraniti nikome nastup u Italiji - Vickin nastup ce , kao i u dosadasnjim slucajevima - moze biti organiziran na nekom drugom mjestu - i to je sva prica !
.
Sto se tice "duhovnih zvanja" za koje se vidioci nisu opredijelili - tu su problemi u komentatorima , koji - opet o svsojoj vjeri ne znaju nista dalje od Ocenasa , a i to blago i kampanjski . Ako je Gospa , pretpostavimo , odabrala vidioce kao svoje glasnike , ona ce im trasirati i buducnost . U crkvenim strukturama je vec previse leiljebovica da bi im bila potrebna dodatna kvota . U nasem svijetu - PORODICA , pa i brak su - u krizi . Cak se i u Hrvatskoj , kazu katolickoj zemlji 92 posto - svaki treci , ili cetvrti brak sklopljen u Crkvi - rastavlja . Problem , kao i stoljecima ranije , ostaju - djeca ! Nije li logicno , bar ovozemaljskom mislecom glavom zakljuciti - da je Gospa odabrala vidioce da budu primjer - kakva treba da izgleda porodica i brak , te da su se zato vidioci "opredijelili za brak" , a ne za manastir ! Papa Franjo ce 6. Juna i o tome ODRZATI MOLITVU svima u Sarajevu , ali ( nazalost) , mnogi ga ocekuju s pljeskom , ne da bi s njim molili - nego da bi on bio argument koji im sluzi za "potkusurivanje" !
I ranije su Pape slijetale na hrvatski i BH aerodrom i govorile ( procitajte prvi govor Pape Vojtile u Zagrbu ) - saslusali su ga sa radoscu , ali od njegovih rijeci nije bilo nikakve koristi . Nije tome kriv PAPA , nego mi ! Susret Pape i Sarajlija bit ce najiskreniji , znate zasto ?...Ne znate ! Evo ja cu vam kazati zasto : ZATO STO CE GA ISKRENO DOCEKATI PUNOG SRCA BAS - MUSLIMANI ! Vecina katolika ce biti odusevljena , ali ce im ono sto on govori - na jedno uvo uci - na drugo izici ! Kako ja to znam ?...Mogli i Vi da hocete , jer to nije mudrost . Od prosle Papine price u tom istom Sarajevu - nije ostalo nista....osim metanisanja o - TRECEM ENTITETU , i to u vremenu kad bi trebalo ukinuti I OVA DVA POSTOJECA !

valjda će novi papa zabranit ove mačkare koji se izrugivaju s Bogom i vjerom....kakvi vidioci i bakrači,to su [ * neprimjereno * ]

Sad ce navalit medjugorske gazde da je brane.

Slika korisnika Krešo

Svaki upućeni vjernik može sa lakoćom braniti vidioce, braniti ih od vas koji sve u životu gledate kroz materijalnu korist!
Onaj tko može međugorski fenomen sagledati kroz ove 34 godine lako može zauzeti jedan čvrst stav.
Vidioci su pokazali svojim životima i Porukama da je Nebo nad Međugorjem stalno otvoreno i da smo svi dobro došli kao djeca Božja.
To se osjetili milioni hodočasnika i svojim su kućama ponijeli novi duhovni preporod.

Krešo

Žitelji Međugorja su svojim bahatim ponašanjem i prevarama doveli do toga da se sumnja u sve oko Međugorja

Međugorje je za nas Hercegovce donijelo dosta promjena. To je kao industrija postalo, slabo plaćen posao je lako naći u hotelima, suvenirnicama, pansionima. Posla imaju i putničke agencije, restorani, prevoznici, oni koji izrađuju nakit, itd. Trgovanje i novac su promjenili sliku vjernika i ovog kraja. Vjeruje se u novac. I crkva vjeruje u novac. Sad se toga teško odreći. Međutim, iako je bilo za povjerovati iz početka da se Gospa ukazala, vidioci su Gospu takoreći privatizirali u svoje svrhe. Njihova Gospa privatnim ukazanjima gdje oni i kada žele, kao sapunica na tv, donosi im novac i slavu. To su oni shvatili odrastanjem, malo po malo. Jedan je postao toliko slavan da je oženio Američku manekenku. Gospa izišla iz crkve i hoda za vidiocima. Tu i tamo ubaci se nešto novo da zabavlja raju kao npr. svjetleći kip, poruke, ozdravljenja, nadnaravnosti slijetanja Gospe, razgovora sa njom i odlijetanja (taj transcedentni, onostrani, događaj vide samo vidioci), okretanje križa, poigravanje sunca, itd. Ali nakon svega, moje mišljenje je, da je to sve laž. I da bilo manje štete vjeri, treba razgovarati sa vidiocima, savjetovat im da se okanu gluposti te da nam Gospu vrate u crkvu. Naka nam Bog dragi pomogne. Neka mi se oprosti ako sam koga uvrijedio.

ne mogu da vjerujem da vidioci sve ove godine obmanjuju javnost a opet kad vidimo šta se sve događa s njima i okolo njih pravom iskrenom vjerniku se povraća

Jednom sam slušao gazdu i prodavača suvenira u međugorju, gazda suje Boga i Isusa prodavaču jer je kao prodao svoj kip ili Križ, ti suveniri me najviše asociraju na idolopoklonstvo, ako si bogat moreš kupiti Gospu onu veliku, ili u prevodu ako imaš para kupuješ svetinje na kile ?!

Slika korisnika Krešo

"Jednom sam slušao gazdu i prodavača suvenira u međugorju, gazda suje Boga i Isusa "

U pravu si momče,doživio sam neugodno iskustvo sa tim međugorskim psovačima na javnom mjestu.
To je bilo pred kraj rata,dan prije početka Korizme, tu sam Korizmu namjeravao malo više posvetiti svojoj duhovnoj obnovi, - onako kroz post, molitvu, odricanje....
Nakon večernje mise otišao sam u restoran Dubrovnik, sam na večeru, trebalo mi je malo mira i opuštanja od ratnih stresova.
Za šrankom je stajalo nekoliko raskalašenih muškaraca, - svaki veći od mene za glavu. U svakoj su rečenici psovali Boga i sve po redu....
Mene počeli obuzimat trnci, već sam isplanirao što ću napraviti.
Malo sam glasnije pozvao konobara da naplati, svi su stali i gledali prema meni.
Kad sam platio račun, vrlo glasno sam preko konobara postavio ultimatum; - Ako još netko od tvojih gostiju ovdje opsuje Boga, ja ću ti stuć cijeli lokal.
Nisam ostao na tome, opet sam onako grubo vojnički nastavio; - Ko su ti ovi m.azlumi. Konobar će nato smirujućom reakcijom; - "Biće sve u redu, biće sve u redu...to su naši mještani!!" Sjećam se da su bila dvojica duge kose.
Ostao sam još neko vrijeme, nije se čula niti muha. Da se kojim slučajem to ponovilo ja bi stukao cijeli lokal, već sam zamirio stolice koje bi slomio i one stalke pa bi sa njima mlatio sve oko sebe.
Eto, srećom to se nije desilo, nikad u životu nisam razbio čaše u lokalu. Znam da nisam u pravu, možda bi još i danas otplaćivao taj iventar, - sve bi ja unutra usitnija, svaki bi komad inventara u lokalu mogao stati u đžep.
Zato ne zamjerim ljudima koji takve stvari i danas doživljavaju baš od onih koji su najpozvaniji na vjeru i pristojnost.

Krešo

Slika korisnika Krešo

Dragi, "međ", je li ti uopće razmišljaš o Međugorju kao fenomenu ili ti samo bodu oči oni koji se na brzinu obogatiše???
Vidioci su vjernicima prenijeli poruke u kojima ih pozivaju na obraćenje, post o kruhu i vodi srijedomi petkom, nedjeljna sveta misa,...
Oni koji su prihvatili te osnovne poruke, osjetili su i shvatili bit međugorskog Ukazanja, u tome su nanovo pronašli sebe i vjeru.
A, oni koji su namirisali dobru i brzu zaradu, nemaju ništa sa vjerom i Porukama.
Zato kad pričate o Međugorju, razdvojite vjeru i vidioce od onih bogatuna!!!

Krešo

je li ti kao katolik vjeruješ da Vicka svaki dan priča sa Gospom,a koliko vidim ona je baš siromašna,,

Slika korisnika Krešo

Ja kao vjernik pažljivo pratim kroz sve ove godine, sve što je vezano za vidioce i pažljivo upijam sve Poruke!
Je li ti misliš da su njih šestero u ono komunističko vrijeme mogli lagati i glumiti, uz napomenu da je mali Jakov imao samo 11 godina??
Je li ti znaš da se Vicka kroz sve ove godine posvetila isključivo vjeri, svojoj obitelji i hodočasnicima?
Ja bi se kladio da Vicka uopće nezna u pare i da je uopće ne zanimaju materijalne stvari, a to što nekome bode oči što joj kuća ne prokišnjava i što ne hoda bosa, to je problem onoga koji je zamišlja tako!!

Krešo

Ne zna u par? A kakvu li ti travu paseš!

nikoga nisi povrijedio nego si samo iznio dio istine

Slika korisnika Krešo

"Međ" vidi što si napisao;
"Gospa izišla iz crkve i hoda za vidiocima. "
Je li ti znaš da je crkva zabranila Gospi da se susreće sa vidiocima u crkvenim prostorijama?
Pročitaj pažljivo što piće "ANTE GRANIC".

Je li ti poznato da je vidjelica Mirjana imala ukazanja svakog drugog u mjesecu i to u zatvorenoj sportskoj dvorani komune "Ćenakolo"??
Prije par godina,komuna Ćenakolo prelazi u sastav crkve i od tada Mirjana ima ukazanje kod plavog križa na podbrdu.
Velika je razlika kad hodočasnici nekoliko sati borave u sportskoj dvorani, od ovog sad na kiši i ledu.

Krešo

Ne javlja se tetak iz Vrancuske.

U Međugorskih pobožnih "gazda" dnevnica je oko 50 KM na crno, radi se jutri od 06,00 do 22-24,00 sati, pa i nediljom, vjerojatno ih je neka sila ovlastila za takovo izrabljivanje svojih siromašnih susjeda-pripadnika Svete Katoličke Crkve?!?!

Kada ste culi od fratara osude robskog odnosa prema curama u suvenirnicama.U sred zime vrata moraju biti otvorena a na njima po dvoje trenerke ,svako malo upale mokracnih kanala.

Ovaj Krešo je međugorski pratar.

nije bolan.on je onaj sto je napisa knjigu, Troja nije u Troji. knjigu koju nije niko razumija.

Ajde Krešo leži više jučer stručnjak za košćurine, a danas stručnjak po pitanju vjere. Papa je dobro rekao Gospa nije upravnik pošte, i ovo što navodni vidioci rade je cirkus.. Kad ta tvoja Vicka toliko pomaže ljudima nek im da i profit od svojih pansiona i ostale prihode koji su pozamašni. Zašto ne ode kao Majka Terezija malo pomagat bolesnim po svijetu a ne tu glumi Gospin tranzistor? Prave cirkus od religije, a nije li ona jednom rekla da joj je Gospa poručila da se neće udat, šta bi Gospi pa se predomisli. I ko si ti da daješ neka mišljenja? Ako te zanima što ja pišem to je samo onda kad treba malo poklopit blećke poput tebe, jer.ko si ti neškolovavi blećak s broda koji ono što usanja iznese kao dogmu. Bolan leži reka sam ti.

Šeginovac.....svaka ti dala .....lipo si sve opisa...svaka čast

vidi kako ovaj macimudan, "šeginovac i dalmata" jedan te isti, sam podržava sebe i sebe hvali!!!!

za šeginovac i .......nismo isti, dalmata..ja sam dalmatinac i vjernik, ali ovo izrugivanje s Bogom i vjerom prevršilo je svaku mjeru ukusa....ovo više ni djeca ne mogu apsorbirati

I u vrijeme komunizma su se borili protiv Međugorja, samo drugačijim metodama, a i vi danas, ... borite se, borite se.
Ha,hahaha,hahahaha!!!

Uvrijeme takozvanog komunizma , Medjugorje se razvilo u respektabilni molitveni skup - a informacije o Medjugorju su se mogle naci vec 1.982. godine na stolovima u Ambasadama Jugoslavije . Neke brosure cuvam i danas . U vrijeme komunizma , takozvanog , zasnovane su sve glavne vjerske manifestacije u Medjugorju , koje postoje i danas ! Protiv Medjugorja nije ustala drzava Jugoslavija , jer da je ustala - ona bi to i sprijecila . Zasto se Gospa nije pojavila u Albaniji ?
.
Protiv Medjugorja je ustala bas crkvena hijerarhija sa biskupima na celu , i to sto su oni tada "proslijedili Vatikanu" - vazi i danas ! Ova zabrana u Italiji je rezultat savjeta onih nasih crkvenih prelata , koji su u sastavu savjetnickog tima u Vatikanu ! Da su takozvani komunisti htjeli , mogli su zaustaviti svaku gradnju u Medjugorju , a nisu . To sto su kaznili fra Jozu , to je vrlo malo u odnosu na kaznu koju mu je dodijelio biskup . Fra Jozo je izgibio sve duznosti jednog svecenika - nije mogao govoriti ni mise , niti je mogao da ispovijeda ! Jesu li to uradili - komunisti !?...Umjesto da budete vijernici katolicke vjere , rimske crkve , Vi uvijek metanisete o komunistima , za vrijeme kojih su i vecina svecenika zavrsili skole . I propagirate neku novu vjeru - CRKVA U HRVATA ! Ne postoji Crkva u Hrvata , to su nedavno porucili i iz - Vatikana ! Pa se vi cesite - komentarima !

Draga djeco, kleknite u molitvi. U rukama imajte Svetu Krunicu Sveto Pismu; u srcu ljubav prema istini. Budi vjerni Isusu i pravom učiteljstvu Njegove Crkve. Nastupit će teška vremena za vjernike. Mnogi istinu će napustiti i lažne doktrine će se širiti diljem svijeta. Ostanite s istinom. Ja sam vaša Majka i žalosno patim zbog onoga što vas čeka. Nemojte prekrižiti ruke u ruku. Šutnja pravednika će ojačati neprijatelje Božje. Nemojte natrag. Moj Isus je vrlo blizu vas. Što god se dogodi, ostanite s Isusom. Hrabro. Naprijed s radošću. Ovo je poruka koju vam dajem u ime Presvetoga Trojstva.
Hvala vam što ste se odazvali i još jednom okupili oko Mene.
Ja vas blagoslivljam u ime Oca, Sina i Duha Svetoga. Amen.
Ostajte u miru.

Poštovani komentatori ovog "članka" pitala bih vas samo jedno pitanje kad već tako lako i britko iznosite negativne komentare kako na vidjelicu Vicku i ostale vidioce tako i na sve vezano za Gospino ukazanje u Međugorju. I ne samo ukazanje već i Gospinu prisutnost živu među nama 34 godine. Je li netko od vas upoznao vidjelicu Vicku pa da si daje pravo da ismijava? Ne vjerujem. Jer da ste se susreli s njom nikad iz vaših srca ne bi izlazile ovakve gadosti i poruge. Žena je hodajuća ljubav. Ni Gospi ni vidiocima ne trebaju odvjetnici.
Vjera je dar i izbor. Gospa jest došla u Bijakoviće 24.6.1981.na blagdan sv Ivana Krstitelja i odabrala šestero male djece, čista srca, jedostavne, sasvim obične, da svijetu kaže svoju poruku uputi poziv za obraćenjem i približi nam Kraljevstvo Božje. Zašto je Gospa odabrala baš tu dječicu Ona zna a mi ćemo saznati u budućnosti. Došla je ovdje među nas da nas pozove na mir,ljubav,jedinstvo,praštanje. I da se poruka prenese na cijeli napaćeni svijet. I s nama je strpljivo i neumorno kao Majka. Svijet u kojem živimo zatrovan je nečistim duhom i ljudi se lako gube u tome. Gospa je došla da nam kaže istinu i put prema Nebu, vječnom životu,kako možemo biti sretni već na ovom svijetu i blagoslov i radost jedni drugima. To je smisao njenog dolaska. Sve ostalo je suvišno. Na žalost da bi se tisak prodavao poželjno je sve sveto iskriviti i unositi pometnju i sablazni. Gospa je majka svih nas i ne odustaje od svakog svog djeteta. Samo Njezin način je ljubav, milosrđe, nježnost, praštanje, molitva.
Očistimo naš pogled i srce radi nas samih da bi naš životi bili kvalitetniji i ljepši i radosniji. Umjesto da osuđujemo i ismijavamo i kritiziramo ono što ne razumjemo bilo bi bolje da pogledamo svoja srca i počistimo smeće iz njih. Imamo i za to riješenje, sakramenat ispovjedi. Riješiti se gorčine, nezadovoljstva, srdžbe, zavisti, i zabluda.
Plodovi Gospine prisutnosti u Međugorju su vidljivi i sljepcu. Ne samo zato što se vide oni se i osjećaju. Mnoštvo obraćenja, ozdravljenja, duhovnih zvanja, ljudi iz cijelog svijeta svijedoče tome a mi koji smo ovdje na samom izvoru milosti nemojmo ostati žedni i gladni i ojađeni već se počnimo i mi hranit i napajat. Draga Gospa, majka Boga živoga i majka naša s nama je i ljubi nas neizmerno. I svaki dan možeš započeti ispočetka. Samo se odvaži. Vidjelica Vicka je najčešće je sa hodočasnicima od ranog jutra. Prenosi Gospinu poruku s ljubavlju. Živi svetim životom žene, supruge, majke. Daje se za druge unatoč krhkom i narušenom zdravlju. I tako neumorno 34 godine dan za danom. Dođji i samo jedan dan provedi u njenoj blizini pa ćeš vidjeti što je raj i nebo na zemlji. I onda svjedoči.
Posljednja Gospina poruka upućena preko vidjelice Marije 25.5.2015.

„Draga djeco! I danas sam s vama i s radošću vas sve pozivam: molite i vjerujte u snagu molitve.

Otvorite vaša srca, dječice, da vas Bog ispuni svojom ljubavlju i vi ćete biti radost drugima. Vaše svjedočenje bit će jako i sve što činite bit će isprepleteno Božjom nježnošću. Ja sam s vama i molim za vas i vaše obraćenje, sve dok Boga ne stavite na prvo mjesto. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Pojedini komentatori koji brane događanja i vidioce iz Međugorja se stavljaju iznad Vatikana koji je zabranio korištenje crkve u širenju "istine " o Međugorju. Naravno, to je i za očekivati, da svi oni koji su oko Međugorja i od toga imaju korist da ga brane i nastoje što duže prolongirati "ukazanja". To nanosi nanadoknadivu štetu Rimokatoličanstvu, pretvara se u sektu koja vjeruje da se Gospa svakodnevno pokaziva nekome, da prati neke na putovanja, da vidioci mogu ozdravljati polaganjem ruku na nekoga, da kipovi Gospe neobjašnjivo počnu sami od sebe svijetliti, da Gospa daje poruke koje čuju (ili čitaju) samo vidioci, da ima nekih tajna koje će se povjeriti odabranom svećeniku, itd. Kad se dublje razmisli, to je zaglupljivanje vjernika od grupe koja to sve inscenira za one koji su nesigurni, nestabilni i bolesni te se tome daje veliki publicitet. Zato poštujte odluke Vatikana i Pape Franje, vjerujte u Boga i čovjeka iskrenosti, ljubavi i dobrote. Nama danas vidioci serviraju laži i to mnogi koji razmišljaju svojom glavom ne prihvaćaju. Naša Gospa nije nečija pratilja ili igračka.

Vatikan zabranio ! Pa , braco u Bogu - znate li Vi ista o svojoj vjeri , osim : ocenas , Zdravomariju i slava ocu ?
Odluka sta se moze , a sta ne moze raditi u crkvenim prostorijama , stara je koliko i Crkva . Zabraniti Vicki da nastupa
i crkvenim prostorijama , nije stav o Medjugorju - nego samo opomena da se zna sta se moze , a sta ne moze raditi u Crkvi .
Naprimjer , na hiljde ljudi hrli na nadnaravne seanse ozdravljenja - koje se oraganiziraju posvuda . Iako se na tim mjestima mole krunice ,
ispovijeda cak...to je zabranjeno u Crkvi . Vidioci medjugorski nastupaju i svedoce ono sto svjedoce - a kako o tome jos nije zauzeo stav Vatikan , Vatikan i zabranjuje takve skupove , iako ih je do juce tolerirao . Zabranjuje i u Medjugorju , a onda vidioci to isto rade na nekom mjestu koje nije crkveno - i to je sve ! U Vatikanu zivi na stotine crkvenih velikodostojnika , ali je samo PAPA bezgresan , ali samo u vjerskim pitanjima . Kako on jos nije potpisao DA LI - ILI NE u Medjugorju , sve je oko Medjugorja samo naklapanje i mlacenje prazne slame !

Slika korisnika Krešo

Drago "djete" tako si im lipo održala predavanje, tebe je za to Bog obdario, stvarno si postala Gospin apostol:

"Je li netko od vas upoznao vidjelicu Vicku pa da si daje pravo da ismijava? Ne vjerujem. Jer da ste se susreli s njom nikad iz vaših srca ne bi izlazile ovakve gadosti i poruge. Žena je hodajuća ljubav. Ni Gospi ni vidiocima ne trebaju odvjetnici.
Vjera je dar i izbor."

Doista je Vicka "hodajuća ljubav"!!!!

Krešo

sve imate na stranicama mostarske biskupije vezano za međugorje . ogromni interesi su u pitanju. tko misli da ratko perić griješi i nije dobar biskup taj je u zabludi. žalosno je da jugofili i komunisti brane vidioce na taj način samo kompromitiraju našu crkvu.

moje je mišljenje da vicka i ostali vidioci najprije trebaju okupit svoje međugorčane i one koji su se okoristili Gospinim ukazanjem,i da im Gospa pošalje poruku da se ona nije pojavila u međugorju zbog njihovog bogatstva već zbog našeg iskupljenja.u međugorje dolaze vjernici,al da li ih primaju vjernici.u hercegovini je Gospa prisutna i prije ukazanja.mnoge molitve i vapaji su Njoj upućivani.crkve i kapelice posvećene.Gospa je bila i ostala utjeha nemoćnih.obespravljenih.bo0lesnih.siromašnih i općenito ljudi koji pate zbog nečeg ili su zgriješili.ja je takvu doživljavami kao takvoj su moje molitve upućene.i Papa je u pravu.u međugorju je Gospa postala brend za bogaćenje,i iskorištavanje.mnogi hodočasnici skupljaju novac za put u međugorje godinama jer i sami nisu imućni,i šta vide kad dođu u međugorje.vide obijest i bahatost.međugorje i vjera su dva različita svijeta.za jedne vjera,nada i utjeha,za druge samo broj kreveta i eura.

Hajde da zakljucimo jednom i o tom bogacenju u Medjugorju . Prvo , o bogacenju vidilaca .
- Vicka zivi na selu , tipicnom hercegovackom selu , sa svojim muzem i svekrom , i to na nacin kako je to nekada i bilo . Kad se Vicka udala , ta kuca je bila ekonomski sredjena , ni bogata ni siromasna . Takva je i danas , i ne nalazi se u Medjugorju . U njenoj rodnoj kuci u Bijakovicima - postoje dva dijela : stara kuca u kojoj se Vicka rodila ( soba je sada magacin od prodavnice suvenira ) , i kuca do stare - koju je gradio njen otac , jer je Pero cijeli zivot proveo u Njemackoj i tamo stalno radio . Ni u jednoj od te dvije kuce vise niko ne stanije , a jedna je ( novi dio ) u potpunosti data hodocasnicima na razgledanje i molitvu . Borio sam se da se obe kuce pretvore u muzej , kakav postoji u svim hodocasnim mjestima u svijetu , koja su obiljezena Gospinim ukazanjima . Ispred tih kuca imaju dvije prodavnice suvenira , u kojima radi Vickina sestra i njena rodjaka . Niti su postale tim bogate , niti je moguce postati bogat sa prodavnicom suvenira u Medjugorju , osim nekih izuzetaka oko Crkve svetog Jakova . Dvije kuce nove , koje su izgradila njena braca - vise su gradjene prodajom zemlje , nego iznajmljivanjem hodocasnicima . A da i jesu , iznajmljivanje soba je neizbjezan cin u svim hodocasnim mjestima u svijetu . U Lurdu nema nista , osim oko cetiri storine hotela , i toliko prodavnica suvenira . Osamdeset posto suvenirnica u Mejugorju , jedva sastavljaju kraj sa krajem ....
.
Vicka je zana koja je potpuno uvjerena u svoju misiju i to treba postovati . Ona izgleda vise uboga , nego bogata . Ona putuje po svijetu , jer je zovu vijernici . Njeno ime zna danas - vise od dvjesto milona ljudi u svijetu , i sa respektom ga izgovara . Vicka je , osim toga , bolezljiva zena - ali joj ljubav prema svojoj musiji i prema hodocasnicima da je snagu , koja je nevjerovatna ! I koja ljude , s razlogom , fascinira !
.
JAKOV COLO , najmladji vidilac , ima kucu koju mu je izgradila porodica kad je ostao bez oca i majke . Kucu iza njegove , koja se pokazuje kao njegova , nije njegova nego njegovog punca , Italijana , koji je i inace bogat covjek u Italiji . Kako ja to znam ?...Pa , moja supruga je Jakovu TETKA , jer Jakov nije rodjen u Medjugorju kao sto se cesto piskara , nego je rodjen u selu pored Sarajeva , odakle je dosao u Medjugorje , iz razloga koje ne treba potcrtavati .
.
IVAN DRAGICEVIC ima roditelje koji i danas zive starinskim zivotom u istoj kuci u kojoj se rodio Ivan . Kad prolazite mimo te kuce , otac i majka Ivanovi roditelji - izgledaju isto kao Medjugorci ima pedeset godina . Ostali su skromni ljudi i nicim se ne izdvajaju od obicnih medjugorskih ljudi . Kuca koju je , kako se kaze , izgradio Ivan - jeste kuca koju je , istine radi , gradio njegov punac , Amerikanac , koji je i inace - i bez Gospe - imucan covjek ! Treba im zahvaliti , i Italijanu i Amerikancu - sto dovode hodocasnike u Medjugorje , jer njima nije potrebano da se tim bave iz komercijalnih razloga .
.
MIRJANA je kci relativno bogatih roditelja od ranije , i to je "mehanicarska obitelj" , koja je imala biznis i prije ukazanja , a kuce koje su izgradjena na mjestu rodne kuce - postojale bi da i nije bilo ukazanja !
.
MARIJA PAVLOVIC zivi u Italiji , roditelji su joj dali zemlju da izgradi kucu - pa je to i ucinio njen muz - Talijan , koji i inca gradi kuce po Italiji , to mu je biznis...ona ima - cetvoro djece ...
.
IVANKA JE ZIVJELA u rodnoj kuci do udaje , a onda je u kuci ostao njen otac koji je zivio do smrti sam , i na nacin kao sto je zivio i ranije . Radio je i on u Njemackoj . Ivanka je udata za sina Joze Eleza iz Miletine , ciji su roditelji bili oduvijek dobrostojeci , a da se bavi iznajmljivanjem soba u Miletini - to je normalno , kao sto je normalno da ima i stalnu klijentelu .Od toga i zivi cijela obitelj .
.
Na kraju krajeva , svi pansioni u Medjugorju nisu u vlasnistvu milionera . Ja dolazim uvijek u isti pansion sa svojim hodocasnicima , u pansion SLAVONIJA u Bijakovicima , i znam da o nekom velikom bogatstvu ni govora nema - iako je pansion SLAVONIJA bio prvi pansion u Medjugorju , koji se poceo baviti tim hodocansnim poslom . Kad dodjem u SLAVONIJU - u njoj radi Dragan i njegova zena MIRA , i to SESNAEST SATI NA DAN ! Imaju ono sto oci vide : kuce na istoj adresi gdje su i bile...ali , i 34 godine su duge . Od toga zivi i njihova kcerka Ivana sa djetetom .
Vise od pedeset posto medjugorskih iznajmljivaca i vlasnika butika - jedva sastavljaju kraj sa krajem !
.
A Gospu treba ostaviti na miru , postojala ona , ili ne - pojavljivala se ona , ili ne !...
.
Mada treba reci , da mnogi "komentatori" , negatori - imaju i pravo ! U svakom zitu ima i kukolja . Ako stalno govorimlo samo o kukolju - stice se utisak da u medjugorju raste samo - kukolj ! A to nije istina !

ante granicu upoznao sam tisuce iskrenih vjernika koji su hodajuca ljubav ali ne govore da im se ukazala gospa ja ovim vidiocima vjerujem jer necu da sumnjam ako lazu ima ko ce ih kazniti ali materijaliziranje vjere nije prava vjera

Goste , nisi Ti taj koji odredjuje sta jeste , a sta nije prava vjera ! Jer , ako postoji prava , onda postoji i "kriva" ! I - eto sukoba !

kad se dogodilo ukazanje u međugorju meni je bilo 10 godina i s majkom sam išao na brdo ukazanja.i tad sam prvi put vidio međugorje.i znam gospodine graniću da ne govorite istinu.ni o objektima,a ni o ljudima.danas sam svaki dan skoro u međugorju i to nije ni sjena onog što je bilo nekad.u tom su mjestu supruge pretvorene u robove,djeca u narkomane a muževi u ....are.i da bi se ja molio svojoj gospi ne trebaju mi ni međugorje a ni vidioci,mada mi je drago da je izabrala da se ukaže ovdje.u svijetu ima puno svetih mjesta,al je malo istinskih vjernika.ni ja nisam izuzetak.

A zasto se Vicka udala? Izjavila je da se nece udavati zato sto se udala za isusa. Kako joj virovati

"...u pansion SLAVONIJA u Bijakovicima , i znam da o nekom velikom bogatstvu ni govora nema - iako je pansion SLAVONIJA bio prvi pansion u Medjugorju , koji se poceo baviti tim hodocansnim poslom..."

Oprosti Ante Graniću, al nije pansion Slavonija bio prvi pansion u Međugorju nego obiteljska kuća Luke Eleza - Lukasa koja je bila i prije ukazanja napravljena na, u to doba, poljani i svi su mu se smijali di je kuću napravija.

Lukasa Eleza pozdravljam ! Znam i livadu gdje je sada njegova kuca , znam i Jozu ! Zajedno smo se sporili - da li treba kupiti neki privremeni kiosk da bi se nesto prodavalo za hodocasnike . Ja i Lukas smo bili ZA , Joze se malo neckao - ali je ipak popustio i kupio neki rashodovani kiosk u Makarskoj i postavio ga tu . Joze je bio prvi , ali u Miletini ! Ja sam smjestio kod njega 11 francukih udovica...u vrijeme kad niko nista nije naplacivao . Lukas je dugo gradio kucu i mucio se - tek onda je poceo i da izdaje . On je , zapravo , prava legenda o Medjugorju - jer je bio u toku dogadjaja od prvog dana ! On je najbolji primjer da je prva duznost svakog hodocasnog mjesta , pa i Medjugorja , da obezbijedi hodocasnicima smjestaj i mogucnost da kupe suvenir ! Ono sto je u vezi sa Gospom i ukazanjima , to vrlo dobro odradjuje mala grupa Franjevaca , i to za preko milon hodocasnika . To bi trebalo da bude jedno od medjugorskih cuda ! A ne prebrojavanje - tudjih para , i pricanje prica o - t r o s k o t u !
Jer , troskot je realnost koja se ne moze iskorijeniti !... Njega stalno treba - cupati !

Vatikan vidjelici Vicki zabranio nastup u talijanskoj Sestoli
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari