ZHŽ, za posljednje tri godine, dužna 35 milijuna KM doprinosa!

ministri

Nešto više od 18 milijuna konvertibilnih maraka dužna je ZHŽ samo za doprinose za mirovinsko osiguranje. Gotovo isto toliko nije uplatila županijskom Zavodu za zdravstveno osiguranje i Zavodu za zapošljavanje, pa ukupan dug za dopriniose iznosi 35 milijuna konvertibilnih maraka.

To je dug za posljednje tri godine i njemu treba pridodati nešto više od 8 milijuna maraka doprinosa nastalih do 2005. godine, čije je plaćanje riješeno posebnim zakonom za vrijeme vlade Viktora Lasića. U Širokom Brijegu sadašnji predsjednik vlade Zdenko Ćosić sve češće, za neplaćanje doprinosa, optužuje upravo Lasića, ne govoreći o dugovima nastalim za vrijeme njegovog predsjednikovanja.

Kada se gleda ukupan dug županije neplaćenim doprinosima treba nadodati i kreditna zaduženja od gotovo 23 milijuna maraka. Međutim to nije sve. Prošla vlada je iza sebe ostavila na stotine neplaćenih računa, koji se mjere milijunima maraka, pa tako ukupan dug županije premašio 70 milijuna maraka.

Ovih dana se vrše pripreme za nova kreditna zaduženja, koja bi trebala biti iskorištena za četiri stvari. A to su, plaćanje obećanih milijuna za MIO, polovine dugova za socijalna davanja, namirenje jednog dijela sudskih ovrha i pripremu devetogodišnjeg osnovnog školstva.

Ovo je samo jedan okvirni rashodovni plan. Vlada nema niti kratkoročnu niti dugoročniju financijsku strategiju i gotovo dvije godine sebi daje lažnu nadu kako će s razine Federacije dobiti novčana sredstva za saniranje bilo kakvih dugova.

Ovako izgleda nesnalaženje i neznanje u rješavanju problema, ako za to uopće ima volje.

To nikoga ne iznenađuje iz više razloga.

Danijel Ivanković [ dnevno.ba ]

Glas naroda

Koliko ministara u vladi žzh i zavodima radi po ugovoru o djelu ( primaju
hrvatsku mirovinu od 7000-8000 kuna ) a usput primaju plaću ministra ili direktora zavoda ( od 1.5000-2500 KM ). Njima nije bitna uplata doprinosa!
Svaki mjesec 3-4 iljadarke km u džep a vas narode i vašu djecu ko šljivi!

dajte imena i prezimena

Županije treba što prije ukinuti. Uhljebi, zna se koje stranke, naučili parazitirat na tijelu naroda, sve dok skapamo. Bože ubrani.

Kako je uopće moguće biti ministar i direktor zavoda po ugovoru o djelu ?

Kažeš županija dužna 70 milijona.Toliko je bila dužna i iza Jurišića znači li to da se dug nije povećao?

Čak su i hdzeovi predizborni plakati 2010. g. tvrdili da je dug županije 50 milijuna pa ti izračunaj je li povećan

ma to nije mogućeeeee,nebi oni to

i ukinut županije,dovoljne su tri za cilu državu a uhljebima dat motiku da zarade plaću

ja se pitam,di je agapa,hihihihhi?

ZHŽ, za posljednje tri godine, dužna 35 milijuna KM doprinosa!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari