EP HZHB: Otvoreno pismo Predsjedniku Vlade FBiH Fadilu Novaliću

en face

Generalni direktor EP HZHB, dipl. ing. Nikola Krešić je uputio otvoreno pismo premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani Predsjedniče Vlade FBiH,

Vi ste prvi kojem sam odmah napisao otvoreno pismo, ponukan Vašim sudjelovanjem u emisiji znakovitog naziva Pošteno. Kao jedini gost u toj emisiji od 25. svibnja 2015.godine, u kojoj ste iznijeli niz neistina, da ne kažem težu riječ, na račun JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna d.d. Mostar, odlučio sam da Vam javno odgovorim na Vaše izjave, a sve s ciljem istinitog informiranja javnosti.

Nakon što sam nekoliko puta pregledao Vaše sudjelovanje u emisiji Pošteno, zaključio sam da Vas ne zanima istina već nešto drugo. Osobno sam Vam čestitao na izboru za Predsjednika Vlade FBiH i dobio pismenu zahvalu od Vas. Također sam Vam poslao poziv da posjetite JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar (dopis poslan 5. svibnja 2015. godine), s ciljem da Vas i Vaše prve suradnike upoznamo s pravim stanjem u našem poduzeću, a evo Vas i ovom prilikom i javno pozivam.

Ako Vas uistinu zanima pravo stanje, zamolio bih Vas da pročitate moj intervju koji sam dao Dnevnome listu 20. svibnja 2015. godine, a koji možete naći na našoj službenoj mrežnoj stranici ephzhb.ba, da bi saznali pravo stanje u JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

Dana 20. svibnja 2015. godine dostavili smo nadležnom ministarstvu (Federalnom ministarstvu energije, industrije i rudarstva) bilancu uspjeha za 2013. i 2014. godinu, stanje računa na dan 19. svibnja 2015. godine, kao i informaciju o dobiti za prvo tromjesečje 2015. godine. Ovom prilikom samo ću Vam reći par informacija vezanih za poslovanje našega poduzeća. Naime, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, prethodne dvije godine (2013. i 2014. godinu) završila je s pozitivnim poslovanjem. Štoviše, u 2013. godini ostvarili smo sveobuhvatnu neto dobit u iznosu od je 68.297.079 KM, što je najveća dobit od osnutka našega poduzeća. Također, 2014. godina je završila s ukupnom neto sveobuhvatnom dobiti u iznosu od 15.054.987 KM. Moram reći da smo i u ovoj 2015. godini nastavili s pozitivnim trendom, pa tako za prva tri mjeseca tekuće godine imamo dobit od oko 40 milijuna KM.

Možda Vas iz spomenutog ministarstva nisu informirali ili Vas je možda netko drugi, očito, netočno informirao. Možda netko od prvih Vaših suradnika koji su obnašali visoke dužnosti u poduzećima kao što je npr. Soko Mostar. Čudi me kako nisu predložili da Vlada FBiH raspravi i o tim poduzećima, i kakvo je stanje danas u njima i kako su privatizirana, a zapošljavali su višestruko više radnika nego JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

Poštovani Predsjedniče,
poznato Vam je da u FBiH postoje dvije elektroprivrede, izgleda da ste informirani stanjem samo u jednoj. Mogu misliti kako bi bili informirani da ne daj Bože u FBiH ima puno više elektroprivreda.

Ne znam o kakvoj Vi šteti za Federaciju govorite!? Nadam se da Vi kao bivši gospodarstvenik znate da takvim neistinitim izjavama nanosite štetu poduzeću kojem sam na čelu već evo tri i pol godine. Poručio bih Vama i još nekim drugim "dušobrižnicima" da ne trebaju brinuti za opstojnost JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna d.d. Mostar, bar dok sam ja osobno na čelu Uprave.

S poštovanjem,

Nikola Krešić, generalni direktor

Sektor za odnose s javnošću EP HZHB

Glas naroda

Radiguza ko meduza

izbrojili se dani tebi i lijanoviću, treba odgovarat za ukradeno.

ko da mi ne znamo sta se radi u ep hz hb eno vam milasa u ljubuskom a ti kresicu ako si toliko sposoban otvori privatnu firmu lako je od tite zivit

Šta je bilo sa Milasom

s kim je napravio pare nije s majstorima vec ep hz hb

Plaćamo najskuplju struju i on se hvali rezultatima isključujete sirotinji a neki vam duguju i stotine tisuća maraka ne volim Čovića ali neka vas smjeni sve

Vidi ovog alkoholiziranog uhljeba. On bi još bio uhljeb.....

EP HZHB: Otvoreno pismo Predsjedniku Vlade FBiH Fadilu Novaliću
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari