Anti Petrušiću tri mjeseca zatvora za uzgoj marihuane

ljubuski.info

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđen je Ante Petrušić (1963) iz Ljubuškog, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Petrušić je neutvrđenog dana u mjesecu srpnju 2013. godine, nakon što je odlučio da uzgoji indijsku konoplju i od nje dobije drogu marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen, u mjestu Teskera, na lokaciji "Barovine", općina Ljubuški, zasadio 1 stabljiku marihuane, koja stabljika je njegovim uzgojem narasla od oko 170 cm, te je istu uzgajao sve do dana 23.09.2013. godine, kada je ista stabljika pronađena na licu mjesta po policijskim službenicima J GP Doljani - Čapljina i privremeno oduzeta, a kod istog je pronađena i najlon kesica sa sadržajem suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu u težini od 01,70 g.

Vještačenjem je utvrđeno da se radi o tvari koja sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) i kanabidiol (CBD) te predstavljaju cannabis, koji su pod međunarodnom kontrolom.

Općinski sud u Ljubuškom

Glas naroda

za stabljiku toliko za laboratorij u grabovu vrilu ni dana

Anti Petrušiću tri mjeseca zatvora za uzgoj marihuane
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari