Policajcu pet mjeseci zatvora za krađu od pokojnika

zgrada

Dvije godine otkako je tadašnji ravnatelj MUP-a Zapadnohercegovačke županije Zoran Galić progovorio o neredu i korupciji u policiji te spomenuo i slučaj policajca koji je prisvojio novac s kartice čovjeka koji se ubio, sada je stigao i sudski epilog tog slučaja.

Naime, jučer su na stranici Općinskog suda u Ljubuškom objavili kako je policajac Srećko Glavaš. (1966.) iz Gruda osuđen na pet mjeseci zatvora jer je tijekom očevida prisvojio bankovnu karticu osobe koja se ubila u Drinovcima pa je s te kartice skinuo 40 maraka. Kako se navodi u jučerašnjem sudskom priopćenju, ovaj policajac je tada radio kao kriminalistički tehničar MUP-a ZHŽ-a, a nakon što je obavio očevid na mjestu samoubojstva jednog čovjeka u Drinovcima, on je iz novčanika pokojnika uzeo nešto novca te bankovnu karticu Zagrebačke banke RH s kojom je kasnije podigao novac s računa pokojnika.

Neslužbeno se pričalo da su ga tada kamere s bankomata snimile kako skida novac, no službenih potvrda o tome nije bilo.
Slučaj je dospio u medije kada je tadašnji komesar izjavio kako je ovaj slučaj "za Bogu plakat".
"Ne možemo dopustiti da policijski službenik diže novac s kreditne kartice osobe koja je izvršila samoubojstvo", objasnio je tada Galić zašto ovakvo nešto nisu mogli prešutjeti.

"Iako je svota novca koju je uzeo bila neznatna, ne možemo prešutjeti ovaj gnusni čin i zato smo ga kaznili, kao što će biti kažnjen i izbačen iz naše policije svatko tko se ogriješi o službu", navodio je tada Galić. Sada su iz ljubuškog Suda rekli kako je taj policajac osim zatvorske kazne od pet mjeseci dobio i zabranu obavljanja dužnosti policijskog službenika za vrijeme od jedne godine računajući od dana pravomoćnosti ove presude.

Proglašen je krivim za zloporabu položaja ili ovlasti, a zanimljivo je da se sam predao i priznao što je učinio kada je čuo da je pokrenuta istraga.
"Nakon što je doznao da se radi tog djela protiv njega vodi istraga, isti je u ožujku 2013. godine došao u prostorije MUP-a Ljubuški te samoinicijativno ovlaštenoj službenoj osobi predao novac u iznosu od 77,50 maraka u različitim apoenima i 100 HRK, tvrdeći da je to novac iz novčanika pokojnika", naveli su jučer u ljubuškom Općinskom sudu.

Podsjetimo, ovo nije bio jedini slučaj korupcije koji se tih godina spominjao u zapadnohercegovačkoj policiji, a Galić je tada s pozicije komesara MUP-a govorio da će svi morati odgovarati te je naveo još par slučajeva koje su razotkrili.
"Ne može kriminalistički policajac doći i uzeti novac, izuzet u nekoj od naših akcija, te ga trošiti za vlastite potrebe. Jedan naš djelatnik u jednom danu uzme mito od 29 od ukupno 30 evidentiranih osoba tog dana", izjavljivao je tadašnji komesar u radijskoj emisiji, utvrdivši kako je žalosno čega sve ima u policiji.

Bivši komesar Galić je sada na čelu Granične policije, a mediji su pisali kako se, zbog svojih beskompromisnih stavova, nalazio na meti brojnih koji su se ogriješili o zakon, pa su mu čak ozloglašena braća Šimić prijetila skidanjem glave, zbog čega su na kraju i osuđeni.

Glas naroda

ne opravadavam ovaj gnusni čin ovoga policajca iz gruda ali da zoran galić priča o poštenju i obitelji to je nepojmljivo. čovik koji je toliko u kriminalu priče da je mu pritija mate šimić su priče za malu dicu. pa mate mu je uzeja stanove kuće na moru i ne znam šta još skupa radili. taj pošteni galić je našem sugrađaninu iz sovića na iz čista mira slomija više rebara. galić je oličenje zla osobe. taj čovik je upetljan u krađe vozila trgovinu drogom i ne znase šta još a vi ste se dovezali ove bijede. što ne piše ovaj portal o kriminalu zorana galića. zato što urednik bradvica radi u kod u firmi badžanaka zorana galića .

vi napisite kao komentar portal objavi a ovo nedjelo je znak da je dotaknuto dno

Ko stoji Galića koja stranka?? znam da je čovik sirovina tuta mozak moj bivšu kolega Galić

Galiću progovori malo O Posušju

U posusju nema kriminala

Policajcu pet mjeseci zatvora za krađu od pokojnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari