Branitelji oboljeli od PTSP-a: Prestaje zanimanje za braniteljsku agoniju

postrojba

Branitelji oboljeli od PTSP-a doživjeli su, kako kažu, šok i razočarenje kada su saznali da su revizorski timovi koje je neustavno i nezakonito imenovao Zukan Helez, prethodni Ministar branitelja F BiH, još uvijek vrše reviziju po uredima za evidenciju u Mostaru i drugim općinama, gdje su u većini branitelji HVO-a.

"S obzirom kako je formirana nova vlada F BiH, mi branitelji oboljeli od PTSP-a bili smo uvjeravani kako će se neustavna i nezakonita revizija vratiti u okvire zakona i omogućiti svakom branitelju pravo na poštenu reviziju, nažalost to se nije dogodilo, kako danas stvari stoje najvjerovatnije i neće", ističu u priopćenju branitelji oboljeli od PTSP-a.

Na krilima predizbornih obećanja, dodaju, ostvaren je dobar izborni rezultat i odmah su podijeljene dobro plaćene političke fotelje i evidentno je kako tu prestaje zanimanje za braniteljsku agoniju, pa ništa nije čudno što nezakonito postavljeni revizorski timovi i dalje nastavljaju nezakonitu reviziju od revizorskih timova koje je nezakonito postavio Zukan Helez.

Branitelji ističu kako su bili uvjeravani kako će se revizija vratiti u okvire zakona, uvažavajući sve presude Ustavnog suda i kako će se nakon formiranja novog tima za koordinaciju poništiti sva rješenja koja su radili nezakoniti revizorski timovi, a da će se tek onda revizija nastaviti. Obećano im je, navode, kako će prvo tim za koordinaciju utvrditi tko je kršio zakon kolike su štete prouzročene nezakonitom revizijom, pa tek onda osigurati braniteljima poštenu i zakonitu reviziju.

Isto tako, Institut za medicinsko vještačenje i dalje poziva branitelje na medicinsko vještačenje s jasnom namjerom nekompetentnog i zlonamjernog vještačenja medicinskih nalaza koje su radili ratni doktori- specijalisti, navode u priopćenju.

"Dakle, nastavlja se praksa doktora medicine rada na Institutu za medicinsko vještačenje, gdje i dalje poništavaju nalaze ratnih doktora-specijalista ili umanjuju ocjene invalidnosti ratnih doktora- specijalista. Svima je već poznato da sudovi BiH masovno poništavaju nalaze i mišljenja revizije koje rade doktori na Institutu za medicinsko vještačenje sa jasnim obrazloženjem o povredi zakona u postupku revizije.

Postavlja se pitanje, kome je u interesu nastavak ovakve revizije i da li će itko snositi političku i kaznenu odgovornost za već bjelodano, nepotrebno nabijanje troškova koje se isplaćuje Institutu i revizorskim timovima koji nezakonito i neustavno provode pravno nasilje, a ne reviziju nad stečenim pravima branitelja", ističu u priopćenju branitelji oboljeli od PTSP-a.

Kažu kako žele obavijestiti branitelje i članove njihove obitelji da je BiH, po riječima Ministra financija, Vjekoslava Bevande u dubiozi milijardu i više KM i kako će MMF-ovi stručnjaci uvjetovati nove kredite novim rezanjem stečenih prava branitelja i umanjenjem novčanih sredstava.
"Sama činjenica kako branitelji ne mogu ostvariti naplatu svojih potraživanja nakon pravomoćnih presuda sudova u njihovu korist, jasno govori kako nemaju svoje političke predstavnike u Tijelima izvršne i zakonodavne vlasti BiH, i samim time su izloženi raznim zloupotrebama, pravnom odugovlačenju što dovodi društvo u kategoriju pravne nesigurnosti i nejednakosti pred zakonom koja ima dugoročne i dalekosežne posljedice na egzistenciju branitelja i članova njihove obitelji.

Tražimo od predstavnika hrvatskog naroda u Institucijama F BiH da nam se javno obrate i objasne zašto još uvijek rade nezakoniti revizorski timovi i zašto nisu raspušteni i zašto Institut za medicinsko vještačenje nastavlja sa radom kada im sudovi masovno poništavaju nalaze i mišljenja", kaže se na kraju priopćenja Sektora branitelja oboljelih od PTSP-a

Glas naroda

noseć papire sami pristali ste na zukanovu reviziju i šta se sad žalite

Pa nismo ništa drugo ni očekivali oni su dobili četiri godine u Vlasti, a branitelji će im opet trebati nakon isteka mandata za četiri godine.Opet će se obećavati brda i doline, a rodit će se Čović.

Čović je jedno obeća drugo radi!

rat stao evo ravno 20 godina to vam je isto da su se 1965 godine u Njemačkoj tražila neka ratna prava , treba tražit posao ljudi a ne kukat krivit drugoga igrat kladionice i tako to

Muncihen bojna je isto patila od -PTSP-Partijsko Titovskih Sveukupnih Privilegija.Vratite zaslužene mirovine!

Obolili ste vi ko moje GU-ZICA samo prd-ite ko' je bija na terenu i branija svoj dom nije ima od čega oboliti jer je to činio sa srcem.
No vi koji ste dali lovu za nezakonitu invalidninu a ujedno niste ni vidili terena niti ste branili dom i domovinu, vi ste obolili jer su vam jamili 3000 do 5000 KM.
To je vaš PTSP a ne ono što piše u rješenju.
Čuli pala granata bacila u zrak i tako do đavle jedno rješenje.
Čast pojedincima koji su ranjeni pa ne mogu na aerodrom a vama lažnjaci i lešinari koji ste im to potpisivali te dozvolili da se pljuje po hrvatskoj žrtvi i krvi želim zasluženo po Božjoj.

svim laznjacima zelim da im zdravlje bude ko u papirima

Ne može svakom biti u papirima kao u tebe, oni su plaćali da im napišu da su ludi, a ti si plaćao da ne budeš.

jure pozdravlja te džudža kaže da si mi osta dužan 300 eura može i u teletini

Jure jesi zadovoljan nalazima ili nisi jesu te preskupo došli ili si proša jeftino ko i za diplomu i radno mjesto sad bi i invalidnine par stoja a Jure

o jure jesi dici reka od ceg bolujes mozda je nasljedno a ako si neki zapovidnik jesi reka i za to dici na kojin si cukama bija

jure papire na sunce

Tko je Jure

jure je luđak po papirima a lukavac inače odvjetnik svih lažnjaka e to ti je jure

Još mi nije jasno.Imali taj Jure prezime da znamo svi s kim živimo.Je li pravi odvjetnik ili ?

Još mi nije jasno.Imali taj Jure prezime da znamo svi s kim živimo.Je li pravi odvjetnik
ili ?
Jure je učesnik i drugog svjetskog rata, po papirima koje ima pripadao je prvoj dalmatinskoj udarnoj brigadi i prima mirovinu.
Tako da je Jure sve što mu triba jer je stranačko "[ * neprimjereno * ]E".

Branitelji oboljeli od PTSP-a: Prestaje zanimanje za braniteljsku agoniju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari