Profesorima u srednjim školama plaće veće za pet posto

ljubuski.info

Plaće djelatnika srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji će ubuduće biti veće za pet posto, usuglašeno je na jučerašnjem sastanku predstavnika Vlade Zapadnohercegovačke županije i Sindikata srednjeg obrazovanja ove županije održanog u Ministarstvu financija Zapadnohercegovačke županije.

Prema riječima ministrice obrazovanja, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Ružice Mikulić, dogovor je da povećanje plaće ide već od sljedećeg obračuna.
"Budući da se povećanje plaća računa od početka ove godine, u četiri iduća mjeseca će biti isplaćeni zaostaci za prva četiri mjeseca 2015. godine", kaže Mikulić.

Dodaje kako je bilo razgovora i o zaostacima iz 2014. "Isplata zaostataka djelatnicima srednjih škola za 2014. godinu će biti dogovorena naknadnim aneksom", kaže Mikulić.

Osim predstavnika Sindikata srednjeg obrazovanja, sastanak je održan i s predstavnicima Sindikata osnovnog obrazovanja koji su u petak održali jednosatni štrajk upozorenja. I ovdje su, prema riječima resorne ministrice, razgovori bili konstruktivni, a s obje strane postoji želja da se problemi riješe.

Budući da je Vlada Zapadnohercegovačke županije sindikatima osnovnog obrazovanja već ponudila okvirni sporazum, na jučerašnjem sastanku se razgovaralo o manjim preinakama istoga. Iz Sindikata su naveli kako su zadovoljni dinamikom isplate naknada koje im je Vlada ostala dužna u prošloj godini. Radi se o isplati jubilarnih nagrada, honorara i sličnih naknada koje su isplaćene u prošla tri mjeseca.

Naime, spomenute naknade su isplaćene i u ranijem roku nego što je to bilo dogovoreno sa Sindikatom. Prema riječima ministrice Mikulić, trenutačno je sporna samo visina regresa.
"Predstavnici sindikata traže informaciju o tome kolika će im visina regresa biti, mi smo im obećali za osam dana novi sastanak na kojem ćemo im reći tu informaciju. Do tada trebamo vidjeti stanje u proračunu i mogućnosti prema kojima će biti određena visina regresa", kaže Mikulić.

Inače, cilj novog saziva Vlade ZHŽ je pokušati izmiriti što više dugovanja prema socijalnim kategorijama stanovništva, ali i prema proračunskim korisnicima.

Marija Medić Bošnjak [ Večernji list ]

Glas naroda

A disu sad antifašisti?!?
Što izostavljate spomenut našeg ministra koji je ovo sve dogovorio! Kraljeviću svaka čast!
Dušmani na aparatima

dušmana ti je ćaća nekate koji misec paćeš viditi kakoće biti zalizanko sakomu obećava a nikomu ne ispunjava

samo je vraćeno pet posto kao što je ostalim korisnicima proračuna od 1, siječnja 2014 još ima 14 mjeseci razlike.po kolektivnom ugovoru trebalo je vratit 8 posto za srednje škole županije zapadnohercegovačke.

koji kolektivni,sve vas potrat kuci!!!

Naslov je bezveze. Treba stajati: "Profesorima u srednjim školama vraćeno dio onoga što je ukradeno zadnjih godina". Ali dobro. Bolje da se vraća, nego da se još više krade.

Stanje u proračunu će biti tužno,jadno,razočaravajuće u debelom minusu ovisno od banaka koje će odobrit kredit Čer(Ž)upaniji.

Profesorima u srednjim školama plaće veće za pet posto
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari