Podmladak uspješan u Makarskoj

U Makarskoj je ovaj vikend održan 12. Međunarodni "Makarska Kup 2009" na kojem je nastupio veliki broj ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske.

Rukometna akademija Izviđač na turniru u Makarskoj je nastupila sa tri ekipe i to sa uzrastom 98. i mlađi gdje su igrale dvije ekipe, dok je uzrast 1997./98. nastupio u svojoj kategoriji sa jednom ekipom.

Od sedam ekipa koje su se natjecale u uzrastu 98. i mlađi, mladi Akademci (Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić) ostvarili su izvrstan rezultat. Naime, plasirali su se u finale gdje su dramatičnoj završnici minimalnom razlikom 15 : 14 poraženi od RK Hrvatski Dragovoljac. Moramo naglasiti da su tokom cijele utakmice, Akademci imali prednost što dokazuje i rezultat na poluvremenu od 8 : 5. No, nažalost u samoj konačnici jedan gol bio je presudan i donio je protivničkoj ekipi naslov.

Druga ekipa Akademaca koja se natjecala u ovom uzrastu osvojila je u konačnici peto mjesto (Osnovna škola Marka Marulića) realizirajući dvije pobjede, tri poraza i jedan neriješen rezultat.

Godište 1996./97. također je u iznimno teškoj konkurenciji sastavljenoj od sedam ekipa uspjelo osigurati visoko treće mjesto pobijedivši EMC Split rezultatom 12:11 (6:5).

Uspješan nastup Ljubušanki

Mlade Ljubušanke su uspješno predstavile Ljubuški na tradicionalnom Međunarodnom rukometnom Kupu koji se održao u Makarskoj od 26. do 30. lipnja. Ovo je Ljubušankama bilo deveto uzastopno sudjelovanje na ovom rukometnom turniru i to u konkurenciji sa ekipama kadetkinja, mlađih kadetkinja i cicibanke naše su rukometašice bile jedne od najmnogobrojnijih u svim kategorijama na turniru koji je ove godine okupio 40-etak ekipa iz Austrije, Poljske, Češke, Hrvatske i BiH.

U sve tri kategorije naše igračice odigrale odličan turnir i izborile finalni dio turnira, ali nažalost na kraju su zauzele ipak tri visoka četvrta mjesta u svim kategorijama na ovom zaista kvalitetnom i jakom međunarodnom rukometnom turniru kojeg je i ove godine uspješno organizirao Ženski rukometni klub Makarska na čelu sa agilnim Mladeno Bagićem.

Naše rukometašice su ubilježile nekoliko odličnih partija pobjedivši ekipe Zgode iz Poljske, Brucka iz Austrije, a najzapaženiju pobjedu ostavrile su cicibanke u susretu sa renomiranim protivnikom Hypom iz Beča.

Mlade rukometašice ovim turnirom su završile napornu natjecateljsku sezonu u kojoj su osvojile niz pokala i kolajni za svoj klub, kroz prvenstvo Herceg-Bosne i razne međunarodne turnira,a početak priprema za narednu natjecateljsku sezonu zakazn je za 13-14. srpnja, gdje nakon toga slijedi sudjelovanje na međunarodnom turniru u Međugorju 19-23 kolovoza 2009 godine.

Još jednom čestitamo ekipama na izvrsnim rezultatima.

HRK Izviđač | ŽRK Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari