DF traži ulazak financijske policije u Aluminij, a Čović smjene zbog dugova

en face

Demokratska fronta će tražiti od istražnih i pravosudnih organa, te financijske policije da uđu u Aluminiji i istraže tko je odgovoran za poslovne promašaje mostarske firme.

Podsjećamo, prema strogo povjerljivom revizijskom izvještaju o poslovanju Aluminija, koji je nedavno procurio u javnost, mostarska kompanija bilježi ukupan dug od 213,8 milijuna maraka, što uključuje blizu 120,8 milijuna KM duga prema Elektroprivredi HZHB i 67,3 milijuna KM duga prema kreditnim institucijama.

Na današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH trebala je razmatrati i informaciju o Aluminiju, koju je sa dnevnog reda povukao ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović (DF), nakon čega su ministri iz HDZ-a BiH drugi put napustili sjednicu Vlade FBiH.

S druge strane Dragan Čović na tiskovnoj konferenciji poručuje:– Mi smo poseban interes imali za poduzeća koja veoma teško funkcioniraju. Još uvijek nagađamo koliko je danas duga Aluminija, procjena je da je više od 250 milijuna KM, iako znate da je značajan dio tog duga u dijelu Elektroprivrede HZ HB. Čini nam se da netko strateški želi uništiti ta poduzeća – kazao je Čović.

U tom smislu, tvrdi da su “postavljena veoma jasna pravila igre i da to nije neki hir ili borba za fotelje kako to netko želi prikazati, jer kada su prethodnici imenovani to nije bila borba za fotelje“.

Smatra da se ne može razumjeti da unutar jednog Upravnog ili Nadzornog odbora bilo koje od ove tri tvrtke postoji trend u posljednje četiri godine od pozitivnog poslovanja do 250 milijuna KM procijenjenog duga.

O tome se, mišljenja je, ne treba šutjeti, a niti gledati kako to netko uništava.

– Naravno da insistiram da se odmah smijeni Nadzorni odbor za onaj dio koji Federacija ima učešće u vlasništvu i Uprava – istaknuo je Čović.

Naglasio je da je HT Eronet jedina tvrtka od tri operatera u BiH koja se bavi telekomunikacijama s poslovanjem u minusu.

– Vrlo jasno nećemo dopustiti da netko i dalje uništava ove tvrtke – poručio je Čović.

hms.ba i klix.ba

Glas naroda

Covic je lopina da mu nema ravna!

Čuli čini mu se da netko želi uništiti ta poduzeća!!
Ne treba velike pameti za otkriti tko želi ta ZNA se.

vjerovatno nijedan hrvat ne voli ovog komsica ali ovdje je u pravu prvo financijska policija pa onda rjesenja zasto covic ne smijeni vladu zzh nacelnika ljubuskog njih je minus i ogromni krim.nal

pa s.mradu ljudski, uništio si giganta Sokola sad bi i Aluminij...pjuuu

Covica draganceta komentirat je bez predmetno taj zbog vlastite snicle stada kolje zbog vlastitog cavla tuce kuce sela I gradove rusi to je lik idelo naseg I vaseg draganceta

pa maknuli su bradvicu da mogu puhat aluminij-on nije dao isisavat pare iz aluminija pa su ga pljačkali strujom i polagali pare u žiral banku u sarajevo nekakvu

Štaće Bradvica jadna sirotinja sadi kumpire i kapulu Kućoooo,nama je konkurencija nema za kafe sve mu Sveto u Vitini opustoši,izašao iz Aluminija raspalih gaća.

aluminij je krala partija na vlasti a ne direktori
šapu drži partija na svemu di ima para a bruji se na sitne ribe
direktor ne može ukrast sam 250 miliona km

odma financijsku policiju federacije u aluminij a dragana u zenicu-da ne pobigne u brela

odma financijsku policiju u aluminij dragančeta u bajbuk ko sanadera

DF traži ulazak financijske policije u Aluminij, a Čović smjene zbog dugova
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari