Iz zakona o braniteljima izvesti osobe koje tu ne pripadaju

ćizme

Na zajedničkom sastanku Koordinacije boračkih udruženja i saveza u FBiH jučer je razgovarano o zaštiti prava vojnih umirovljenika s naglaskom na otklanjanje negativnih posljedica koje su nastale primjenom Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno-oslobodilačkog rata.

"Usuglasili smo se da ćemo predložiti izmjene ovog zakona odnosno da se izmijeni član 3. koji regulira koje su osobe u okviru zakona. Samim tim želimo da se iz zakona izvedu osobe koje tu faktički ne pripadaju", izjavio je Feni predsjednik Saveza udruženja vojnih penzionera u FBiH Nihad Šehović.

Pojasnio je da po važećem Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenu branitelja obrambeno-oslobodilačkog rata korisnici prava su i "osobe koje su demobilizirani borci umirovljeni po tom osnovu, što znači da su radili bilo gdje ili nisu nigdje radili, a umirovljeni su".
"Oni su poistovjećeni s onima koji su u mirovinu otišli iz radnog odnosa iz Oružanih snaga BiH. Faktički onaj tko uvjetno nema dana radnog staža i nigdje nije uplaćivao sredstva u MIO stavljen je da mu se mirovina isplaćuje po Zakonu o MIO-u, a tu nikada nije uplaćivao", istakao je Šehović, dodajući da "oni koji su otišli iz radnog odnosa iz Oružanih snaga BiH trebaju biti tretirani kao i svi umirovljenici".

Ovaj zajednički stav će biti potvrđen na upravnim odborima Saveza udruženja vojnih penzionera u FBiH, Zajednice županijskih udruga umirovljenih pripadnika HVO i Udruženja umirovljenih vojnih osiguranika u FBiH, a s kojim će ova udruženja nastupati pred tijelima vlasti.

"Nakon toga Prijedlog zakona o izmjenama ovog zakona uputit ćemo Federalnom parlamentu", kazao je Šehović.

Glas naroda

VETERANI 317 SBBR su davno u ladici kiselen zakon o izmjeni i dopuni oćekivali da bude u oba doma . Iste koeficijente isplatne VF - OS dobar 1,485 vrlo dobar 1,825 podraćun 126 Pio- Mio oko 6500 lica, bez uvođenja ili super revizije oko 2100 lica POLITIĆKI KOMANDANATA navuko im 12 mijeseci Helez da bi bili lojalni SDP kao i savjetnicima Zlatnim - Trolist + 1 MINUS STAŽ 2 UMJESTO 1 čista NAKARADA .Pozdrav Domovini do novi stalni umjesto privremeni Riješenja od Kolovoza .

Velikih budaletina zašto jednostavno ne date ratni dodatak ljudima koji su učestvovali u ratu po godinama provedenih u uniformi i "THEND".

To bi bilo najpoštenije ali prije toga se mora napraviti Registar branitelja i revidirati 118.000 osoba koje su umirovljene temeljem sudjelovanja u ratu, po Članku 94. Zakona o MIO. Sve sam rodbina i glasačka mašinerija na spisku, da Bog sačuva.

Bože čuvaj Hercegovinu, a ja sa obitelji odoh živit i radit u Njemačku. Dok vi riješite tko je pravi, a tko ne ratni vojnik, dok riješite problem ustaša, partizana, kpju-a, udbe i svih dr bud.....a pa nakon 200 god će tek na red doći dovođenje investitora i zapošljavanje tj to će doživjeti tek od mog šukununuka unuk.

aje ti pomalo, još prodaj kuću i zemlju po mogućnosti vehabijama i nemoj se vraćat hebala te Njemačka živit ćeš u njoj ko ovi bosanci sa kružnog , nećeš se baš oglašavat sa komentarima na portalima, brzo ćeš nazad nebojse

Kuću ću prodati prvom ko će dati onoliko koliko se traži za istu, a mene osobno nezanima nacionalno i vjersko opredjeljenje ni kao boja kože, jer Bog stvori svijet, a ne ti. Ako se budem vraćao hvala Bogu pa u RH imam stan tako da ću se imat di vratit. A, vi se radujte onoj staroj besidi "bit će bolje" samo kad i kome.

Slika korisnika RedBull

Bravo

"Toliko su utanjili da ni savjest nema više za šta da ih ugrize"

Iz zakona o braniteljima izvesti osobe koje tu ne pripadaju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari