Vandali išarali prometne znakove na dijelu hercegovačke autoceste

ljubuski.info

Posljednjih godina prometni znakovi u Hercegovini postali su mjesto liječenja frustracija pojedinaca, odnosno vandala, koji su uništili i nagrdili na desetke prometnih znakova širom Hercegovine.

Najsvježiji slučaj zabilježen je u Zvirovićima, naselju u čapljinskoj općini, točnije na petlji Međugorje autoceste na koridoru Vc, gdje prometni znakovi nisu mogli ostati netaknuti ni mjesec dana.

I dalje nepoznati počinitelji išarali su u potpunosti šest prometnih znakova koji dočekaju putnike odmah po izlazu s autoceste.

Na većini su prebojani nazivi mjesta napisani ćiriličnim pismom, a kako su vjerojatno vandali u brzini počinili ovo kazneno djelo, na pojedinima se boja slila i na slova koja su ispisana latiničnim pismom.

Pored toga, na pojedinim znakovima išarane su čak informacije poput duljine puta do sljedećeg odvojka ili strelice za smjer, a na nekima su ispisana imena drugih mjesta, kao i ostali simboli.

S obzirom da su neki od oštećenih znakova visoki i po pet metara može se zaključiti da je ovaj vandalski čin napravljen s namjerom, jer su išarana čak i slova koja se nalaze na vrhu znakova.

Mnogobrojni turisti, zatečeni na ovoj lokaciji prilikom fotografiranja ovog vandalskog čina, u čudu su gledali u prometne znakove, usporavajući ili se u potpunosti zaustavljajući, jer s prometnih znakova nije moguće iščitati u kojem se smjeru nalaze Međugorje, Ljubuški, Čapljina…

Podsjetimo, i proteklih godina događali su se slični slučajevi, posebice šaranje naziva mjesta na ćiriličnom pismu, no nadležni organi nisu uspjeli pronaći ni kazniti počinitelje.

Zbog par pojedinaca koji su odgovorni za ovaj čin, mnogobrojni turisti koji upravo s ove autoceste dolaze na najposjećenija mjesta u BiH - Međugorje i Mostar, zasigurno će imati fotografije za rubriku "Vjerovali ili ne".

bljesak.info

Glas naroda

triba poskidat sve znakove u ovoj ludoj državi.kud su pošli ako ne znaju kud će.luđi su oni koji hoće doć u ovu ludu zemlju,kad ko ima imalo soli u glavi biži iz ove ludnice.to ljudi koji biže odavde brišu tragove za sobom,zar je to teško za ukapirat

ZNA SE tko je ovo uzrokovao,ćirilica na prometnim znakovima za vrime Jugoslavije nije bila ni u Srbiji.Kako je pošlo domalo će i arapski i kineski pisat

Nama ne treba ćirilica i opet ih treba prebojiti ako ih postave.

Tako je pajdo ako dopustimo ćerilici brzo će biti i arapski na znakovim

Kakvo vam je to vise licemjerstvo? Smeta vam cirilica, a sa cetnicima ko nokat i meso i sve radite sto vam Dodik kaze. Pa pustite im onda i cirilicu to je vasih prijatelja pismo i uvazite im to. Sad ce to Covic po dodinom nalogu sredit

Eto ne znaš ni latinicom napisat fali slova kako bi ćerilicu pročita

sema ne [ * neprimjereno * ]

stavite znakove bez ćirilice i mislim da ce tu prestat problemi.jednostavno !!

Bravo za komentar "Stavite znakove bez ćirilice". To je najsigurnije rješenje. Garantiram de se onda znakovi neće šarati. Svako drugo rješenje nije dobro.

"bravo" za bravo

Vandali išarali prometne znakove na dijelu hercegovačke autoceste
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari