Posljednji čin uništenja se odvija upravo pred našim očima, tko sve žmiri?

vinograd

Na posljednjim preostalim vinogradima bivše HEPOK Vinarije Ljubuški, upravo je u tijeku enocid, skupina neidentificiranih osoba s nekoliko vozila, bagerom i motornim pilama uništavaju preostalu lozu.

Bagerom se čupaju kolci i metalni stupci, koji će se, vjerojatno, odvesti u staro željezo a motornom pilom se reže loza.
Beskrupuloznost pohoda motornom pilom na lozu je teško opisati, budući da izaziva mučninu.

O ovome je obaviještena PU Ljubuški, čiji su djelatnici izašli na teren i napravili uviđaj ali nisu spriječili dalju devastaciju, tako da gorenavedene osobe i dalje neometano obavljaju svoj rušilački pohod.

Uskoro se očekuje i dolazak novinarske ekipe Federalne televizije, koja, već duže vrijeme, prati ovu tužnu priču o nekadašnjem ponosu Ljubuškog.

Radnici Vinarije Ljubuški su, još prošle godine, podnijeli krivičnu prijavu za devastaciju preostalih vinograda protiv, sada bivšeg koncesionara, međutim, ta prijava je rezultirala samo s par informativnih razgovora, tijekom kojih su, dojam je radnika, oni bili predmet zastrašivanja od strane službenih osoba.
Dokumentacija prilozena uz krivičnu prijavu radnika je bila više nego dovoljna da se stvari istjeraju na čistac,a odgovorne osobe procesuiraju. U to vrijeme se u Ljubuškom šaptalo kako je došlo i do fizičkog napada direktora Erovina na sadašnjeg ministra financija Tonija Kraljevića, tadašnjeg predsjednika OV Ljubuški.

Proteklog tjedna se, na dijelu zemljišta s kojeg su ranije iskrčene mlade loze, posađene nove kulture.
Kako to da bivši koncesionar i dalje uzurpira vinograde i ima mogućnosti nastaviti s uništenjem, to u Ljubuškom nitko ne želi odgovoriti.
Gojko Grbavac, (pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za imovinsko pravne poslove) se na informaciju o devastaciji samo slatko nasmijao, kazavši kako je zemljište pod ingerencijom Ministarstva gospodarstva ZHŽ, što ne odgovara istini budući da je ministarstvo navedeno zemljište, prije 7 godina dalo na upravljanje Općini Ljubuški, koja je i dala koncesiju društvu Erovin, koju je kasnije sporazumom raskinula. Raskid ugovora s Erovinom je radio pravnik David Grbavac. Sporazum, kojim je Erovinu oprošten dug na ime koncesijske naknade, su potpisali Nevenko Barbarić i Ivan Vukšić.
Gojko Grbavac je kazao kako će u 10:30, na ovu temu, imati sastanak s načelnikom općine, no, koliko znamo, načelnik je na Kupresu.

Iz Ministarstva gospodarstva ZHŽ su potvrdili kako je predmetno zemljište u vlasništvu Općine Ljubuški.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija

Komentari

Prosvjed pred Općinu,di je Agape i drugi?

žmire svi a Gojko je kao i svi tamo!

gojko od onakog čovika na što spade,,

Ovo je najveći kr.minal u povijesti Ljubuškog svi sudionici koji su doveli do ovog nezapamćenog nedjela MORAJU završiti u zatvoru a vi se svezali Gojka jadnog

Nikada nitko tko je spomenut ovdje neće završiti u zatvoru jer iza ovih što ovo rade i nikoga se ne boje su najveći tako da znate i ne gubite živce jer od toga ništa nema .

Nisi u pravu nije ovo '92 da se može radit šta ko hoće vidićeš kad SIPA dođe po njih da su manji od makova zrna a na sudu još manji

hoce, hoce prijatelju, sve ima svoj vijek trajanja, znači dio su hobotnice, krakovi ce se rezati, a i do glave ce se doci.
bitno je da ko mravi gradju skupljamo

na sudu se znojio ko da je u sauni nema vise eskiviranja suda i zatvora

pa tuda će biti obilaznica, šta pjenite

e onda ako si u pravu, javnost treba znati, pa nije im cacino

bager je bas mali ko mis a brz ko raketa ,pa ga nemoze policija identificirati .

Jel vas imalo sram vijecnici proslog i ovog saziva OV-a? Sjecam se te 2010. kao danas kada ste dizanje vasih ruku za prijenos koncesije sa Vinarije na Erovin pravdali interesom radnika. Radnici svoj interes do danas nisu ostvarili, i nista niste poduzeli za javni interes opcine i drustva. Pustili ste da voda nosi ono sto je trebalo ostati i vama, vasoj djeci, buducim narastajima. U cijem ste interesu radili? ZNA SE, i Bratisinom
Srecom sve je dokumentirano, radijski i tv zapisi postoje, vase izjave i izjave načelnka, sto otvara prostor ako nista drugo, u sto sumnjam, onda barem da vas prozivamo putem medija. Sramite se ako imalo obraza je ostalo, u sto vise niko ne vjeruje.

Mene je sram reći da sam iz Ljubuškog

Jel vas sram svaki dan komentirati skrivajuci se iza laznih imena. Za promjenu se bunite, poduzmite nesto. Sta ce ti ikakva udruga da prosvjedujes, da se bunis da nesto uradis za sebe.. Neka sve sta je ostalo od grada uzmu i treba tako jer je ocito svima dobro. Pa sad za vodu je mizernih tisucu i nesto ljudi dalo potpis. Dabogda voda bila 10 i parking 1000 maraka. Kad se ovi bune i rade nesto onda ne valjaju, a kad sute isto ne valjaju. Vama ni dragi Bog ne moze pomoci..

sta bi trebali uzimat oruzje u ruke ako nema pravne drzave onda cemo svi ovako

znači ja mogu doć u duvanjsku i pokupit grede pošto je to pod ingerencijom ZHŽ

sada nemam gdje j...vat navečar

Di je luka vranješ?

u pi... materinoj

e da je tamo, ali nije u ministarstvu miša uhljebili, a [ * neprimjereno * ] ko mazga, malo je nakih
ps. isprika mazgi za usporedbu

Čuli, Luka Vranješ....,sin JUKE VRANJEŠA velikog HDZeovca.
Bitno je raditi po PARTIJSKOJ stezi,uposliti dicu u ministarstva,i na kraju u crkveni zbor pivaj "Gospodine smiluj se".
Je samo ovo kod "Gospodina" nema pokrića,gore treba sa orginal knjigom i torbom dobrih i torbom zlih djela.
Ali vama će gospodo HDZeovci za zla djela kako se čini biti potreban koferman.
"Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja"
'Vala ćete se vi nahodati.

Pa diće motorkom po lozi neće ta rodit više nikad

oće ako nije upaljena motorka

Motorkom na lozu je nova metoda pripreme za kalemljenje nove sorte.

Posljednji čin uništenja se odvija upravo pred našim očima, tko sve žmiri?

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari